ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πάτρα – Θάνατος τριών παιδιών: Στον εισαγγελέα η μητέρα – Προς επανεξέταση των πορισμάτων των άλλων δύο κοριτσιών


Συνταρακτικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών, στην Πάτρα. Η 33χρονη μητέρα η οποία συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης (30/3) και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου της ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Η 33χρονη πέρασε τη νύχτα στη ΓΑΔΑ και σήμερα το πρωί (31/3) πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα όπου αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί εντός πέντε ημερών. Το διάστημα αυτό, η 33χρονη θα παραμείνει στη ΓΑΔΑ σε ειδικά αποστειρωμένο χώρο στον 7ο όροφο και συνεχής αστυνομική παρουσία.

Τι προβλέπει ο νόμος

Σύμφωνα με τον νόμο, αφού η γυναίκα συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της από την Ανακρίτρια κατόπιν σχετικής εισήγησης της Εισαγγελίας, έχει δικαίωμα να απολογηθεί εντός πέντε ημερών από την εκτέλεση του εντάλματος ώστε να κριθεί η περαιτέρω ποινική της μεταχείριση.

Η κατηγορουμένη που είναι αντιμέτωπη με βαρύτατο και εξαιρετικά αναλυτικό κατηγορητήριο, καλείται να δώσει τη δική της εκδοχή σε όσα της καταλογίζονται βάσει της ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ανθρωποκτονιών. Όπως αναφέρουν μάλιστα δικαστικές πηγές η υπόθεση του θανάτου του παιδιού δείχνει “απολύτως δεμένη” με ισχυρά στοιχεία που συνδέουν ευθέως τη μητέρα με τον θάνατο της Τζωρτζίνας που δέχθηκε θανατηφόρα δόση ή δόσεις συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας, η οποία δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο.

Όπως εκτιμάται, η Ανακρίτρια που καλείται να διενεργήσει κύρια ανάκριση για τον θάνατο της 9χρονης, πιθανότατα θα χειριστεί εφόσον υπάρχουν ποινικά ευρήματα και τις υποθέσεις για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της κατηγορουμένης, της Μαλένας τον Απρίλιο του 2019 σε ηλικία 3,5 ετών στο Νοσοκομείο Ελπίδα και της μόλις 6 μηνών Ίριδας στο σπίτι της οικογένειας τον Μάρτιο του 2021.

Πώς οδηγήθηκαν στη σύλληψη

Οι ιατροδικαστές εντόπισαν στον οργανισμό της Τζωρτζίνας μεγάλη ποσότητα κεταμίνης, αναισθητικής ουσίας ταχείας δράσης που χρησιμοποιείται από τους γιατρούς σε ειδικές περιπτώσεις. Επίσης, χρησιμοποιείται ως συστατικό για την παρασκευή ναρκωτικών. Η κεταμίνη δεν περιλαμβανόταν στη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε το παιδί. Πλέον, αναμένεται να εξεταστούν δείγματα ιστών και των άλλων δύο παιδιών που έχασαν τη ζωή τους. Οι δικογραφίες για το θάνατο των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας θα συγχωνευτούν για να ξεδιπλωθεί η έρευνα.

Επίσης το Τμήμα Ανθρωποκτονιών ερευνά που είχε προμηθευτεί την ουσία κεταμίνη η μητέρα και εάν την είχε χρησιμοποιήσει και άλλες φορές στην 9χρονη Τζωρτζίνα.

Απο την άλλη, ο πατέρας στην πρώτη του αντίδραση, μετά το ένταλμα σύλληψης της συζύγου του δήλωσε άγνοια.

Εν τω μεταξύ, μόλις έγινε γνωστή η είδηση για τη σύλληψη της μητέρας, αρκετά άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι της οικογένειας κι αρχικά προκλήθηκε ένταση. Δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας αναπτύχθηκαν έξω από το σπίτι της 33χρονης ενώ μέχρι τις 3 τα ξημερώματα υπήρχε κόσμος στο σημείο.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/cZwAQlo
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πάτρα – Θάνατος τριών παιδιών: Στον εισαγγελέα η μητέρα – Προς επανεξέταση των πορισμάτων των άλλων δύο κοριτσιών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">