ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Μεταμεσονύχτιο δημοτικό συμβούλιο χωρίς θεατές !


Η τοπική αυτοδιοίκηση στον Δήμο Γλυφάδας πνέει τα λοίσθια

Είναι σαφές ότι η τοπική αυτοδιοίκηση στον Δήμο Γλυφάδας πνέει τα λοίσθια , και αποδεικνύεται περίτρανα όταν κανείς πλέον από τις δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας δεν παρακολουθεί την ''ζωντανή'' συνεδρίαση του Δ/Σ.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB 2022

Γλυφάδα: Μεταμεσονύχτιο δημοτικό συμβούλιο ζωντανά στο youtube χωρίς θεατές !

Καθαρισμένο να εισπράττονται τα χρήματα των Γλυφαδιωτών επί δεκαετίες, όμως ακαθόριστο να επιστραφούν τα εισπρακτέα χρήματα για τον ''γαλάζιο'' δήμαρχο και εν γένει για το σύνολο της Νεοδημοκρατικής διοικούσας παράταξης.

Προσαυξήσεις 20% πρασινόσημο επί 27 χρόνια

Η ζωή μας ποτέ δεν έγινε καλύτερη στον Δήμο Γλυφάδας επί τρείς δεκαετίες που οι δημοτικές αρχές του δήμου εισπράττουν το χαράτσι του πρασινόσημου.

3.000.000 - 5.000.000 εκ. από το πρασινόσημο έχουν διατεθεί επί Παπανικολάου σε άλλους κωδικούς

Το πράσινο τέλος το οποίο έχει χαρακτηριστεί παράνομο από την Ελληνική δικαιοσύνη από το 2015 το συντηρούσε ο δήμαρχος μέχρι σήμερα ώστε να το διαθέτει σε άλλους κωδικούς αντί του σκοπού για τον οποίο το κατέβαλλαν οι δημότες Γλυφάδας.

Γιατί το πρασινόσημο ήταν ΧΑΡΑΤΣΙ ;

Όταν επί δεκαετίες δεν προέκυπτε αναλογικότητα στην διάθεση αυτών των χρημάτων, και ειδικότερα όταν δήμαρχοι και δημοτικές αρχές στο σύνολο των ετών διοικήσεώς τους δεν πίστωσαν ούτε μια δεκάρα αυτών των χρημάτων, καθίσταται σαφές ότι μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων - δημοτών δεν συμφωνούσε με την ύπαρξη του τέλους και την καταβολή χρημάτων από την πλευρά των κατοίκων. 

Η διοίκηση του παρόντος όφειλε να καταργήσει το πράσινο τέλος από το 2015 που υπήρξαν προσφυγές στην δικαιοσύνη και αποφάσεις της δικαιοσύνης, όμως δεν το έπραξε , και το έφερε σήμερα το 2022 ώστε να της δώσουμε και συγχαρητήρια ; 

Όσοι αξιώνουν συγχαρητήρια να έχουν καθαρούς σκοπούς

Να επιστρέψουν τα χρήματα στους συμπολίτες μας , και να δηλώσουν δημόσια ότι η κατάργηση του πρασινόσημου αποτελούσε κοινωνική αξίωση επί αρκετά χρόνια , δεν αποτελούσε δική τους πρόταση την οποία προωθούν σε μια συγκεκριμένη χρονική συγκυρία ώστε να λάβουν τα εύσημα ενώ δεν ανήκουν σε αυτούς.

Καθολική άρνηση να επιστραφούν τα χρήματα στους δημότες

Ηλίου φαεινότερον για ποιούς λόγους το στέλεχος της ΝΔ και κομματικός δήμαρχος Γλυφάδας έδωσε γραμμή καταψήφισης της επιστροφής των χρημάτων τα οποία έχουν καταβάλλει παράνομα οι δημότες Γλυφάδας την περίοδο 2015 - 2022 για το ''πρασινόσημο''.

Τα εκατομμύρια του πράσινου τέλους χρησιμοποιούνται ώστε η ''γαλάζια'' δημοτική αρχή να παρουσιάζει ευμάρεια και έσοδα του δήμου ενώ τα διαθέτει κατά περίεργο τρόπο σε άλλους κωδικούς του δήμου άσχετους με τον σκοπό που αρχικά είχε θεσπιστεί ο θεσμός του πράσινου τέλους.

Υπάρχει το συνολικό ποσό των χρημάτων του πρασινόσημου ;

Έπειτα από τα ''μαγειρέματα'' τα οποία πράττει κατά βούληση η ''γαλάζια'' δημοτική αρχή τίθεται υπό αμφισβήτηση αν υπάρχει διαθέσιμο το συνολικό ποσό των εκατομμυρίων που έχουν καταβάλει από το 2015 μέχρι και σήμερα οι δημότες Γλυφάδας.

Ας προβούν σε μια επιτόπια έρευνα οι αρμόδιοι του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ώστε να έχουν μια γενική και ευρεία εικόνα πως διαχειρίζονται από το 2015 μέχρι και σήμερα το 2022 τα χρήματα του πρασινόσημου, και με ποια τεχνάσματα περνούν από τον κωδικό του πρασινόσημου σε έτερους κωδικούς του δήμου. 

Αναφορικά για την διαχείριση προηγούμενων διοικήσεων είναι σαφείς οι μεθοδολογίες τους και πως πέρασαν από την απαλλοτρίωση στις υπερτιμολογημένες αξίες αγοράς οικοπέδων για λογαριασμό του δήμου.

Θα τρίζουν τα κόκκαλά τους

Αν σήμερα ζούσαν όσοι έβγαλαν την Γλυφάδα προς πώληση σε ρεκλάμα εφημερίδας  για μερικές δραχμές το ΟΙΚΟΠΕΔΟ πριν από δεκαετίες,  βλέποντας τον χορό εκατομμυρίων ευρώ για οικοπεδάκια λίγες πήχες που αγόρασαν τα αστικά κόμματα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στην διαχείριση του δήμου θα έφριτταν. 

Τα εκατομμύρια που έχουν διατεθεί από τις κομματικές διοικήσεις για λίγες πήχες οικοπεδάκια ήταν υπέραρκετά ώστε κάποιος να αγοράσει ΣΧΕΔΟΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ όταν διατέθηκε προς πώληση σε καταχώρηση εφημερίδας. 

Το κέντρο της Πόλης το έπαιζαν στα ζάρια

Να αναφέρουμε ότι το κέντρο της Γλυφάδας (περιμετρικά της πλατείας και του δημαρχείου ) το έπαιζαν στο μπαρμπούτι - στα ζάρια - μέσα στο καφενείο του θείου μου και τέως δημάρχου θεωρώ ότι είναι άτοπο και άκαιρο, η μήπως δεν είναι ; Τόσο ''μεγάλη'' ήταν η αξία των οικοπέδων και τόσο πολύ είχε κοστίσει σε ορισμένους η απόκτηση εκτάσεων στο ''κέντρο'' της εμπορικής πόλης.

Είναι περήφανοι !

Με περίσσευμα θράσους ο δήμαρχος ανέφερε ότι ''είναι περήφανοι'' στην ''γαλάζια'' παράταξη για την απόφαση κατάργησης του ''πρασινόσημου'' η οποία όμως αποτελεί δική μας κοινωνική πρόταση από το 2010, την οποία εν συνεχεία και ετεροχρονισμένα υιοθέτησαν και οι τοπικές παρατάξεις  της αντιπολίτευσης.

Αδίκως και παρανόμως έχουν εισπραχθεί τα χρήματα από το πρασινόσημο 

Το 20% μείωση των δημοτικών τελών για  όλους με την κατάργηση του πρασινόσημου από την ''γαλάζια'' διοίκηση  αποτελεί ευεργεσία κυρίως στο μεγάλο κεφάλαιο. Να μην αφομοιωθούν τα χρήματα  του πράσινου ταμείου , ούτε να διατεθούν σε άλλους σκοπούς, (ημετέρους εργολάβους - προμηθευτές), να επιστραφούν στο ακέραιο στους συμπολίτες μας οι οποίοι τα κατέβαλλαν.





Ακόμα και σε αυτό το σκέλος είναι ξεκάθαρο ότι η μείωση του 20% των δημοτικών τελών με την κατάργηση του πρασινόσημου αποβαίνει υπέρ του κεφαλαίου και όσων διαθέτουν πληθώρα ακινήτων σε τοπικό επίπεδο, για τον μέσο κάτοικο με μια κατοικία το ποσό είναι ευτελές, όπως ευτελές ανέφεραν ότι είναι το ποσό και όταν το θέσπισαν το 1995. ( Άραγε γνωρίζει κανείς απ' όσους/ες τρύπωσαν στον δήμο την πραγματική ιστορία πως προέκυψε το ''πρασινόσημο'' ?)

Δυο μέτρα και σταθμά αντί σταθμού

Ειδικότερα, όπως εμείς καταβάλαμε ένα σεβαστό ποσό στον Δήμο Γλυφάδας , αναφορικά με επιπλέον τετραγωνικά μέτρα , και πληρώσαμε το χαράτσι όμως σταθμό δεν έχουμε έπειτα από σειρά διώξεων και κατασχέσεων , έτσι και πληθώρα ακόμα συμπολιτών μας πλήρωσαν το χαράτσι των επιπλέον τ.μ, καθώς επίσης πληρώναμε επί 27 χρόνια καταχρηστικά το ''πρασινόσημο'' ώστε να γίνεται η διάθεση του στην κάτω Γλυφάδα, και καμία παρέμβαση στις συνοικίες και τις γειτονιές μας. 

Στον αντίποδα πληθώρα υποστηρικτών και στελεχών της ΝΔ έχουν πλειάδα πολεοδομικών παραβάσεων ενώ είναι αβέβαιο αν έχουν καταβάλει στον δήμο έστω και μια δεκάρα για τα δεκάδες τ.μ παραβάσεων και παρανομιών. Λέτε να δρομολογούν να πληρώνουν για τις δικές τους παραβάσεις τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όταν αυτοί διόριζαν τους ''εκλεκτούς'' στις υπηρεσίες του Δήμου ;

Τι έγινε η δημοτική ενέργεια ?

Ο τέως ευροβολευτής της ΝΔ γνωρίζει πολύ καλά ποιες ήταν οι προτάσεις μας αναφορικά με την ενέργεια , και ειδικότερα την δημοτική, καθώς επίσης, τι έχει θεσπίσει η Ε.Ε αναφορικά με τους Ο.Τ.Α, όμως δεν είναι για τα μεγάλα έργα πνοής τα οποία θα έφερναν σημαντικό αποτέλεσμα στην τσέπη και τα οικονομικά των συμπολιτών μας. Επίσης, ούτε οι αντιπολιτευόμενοι μπορούν να προσφέρουν στα μείζονος σημασίας σημαντικά και μεγάλα έργα. ( Συνολικά ''ψιλικατζήδες'' .)

Μια οργανωμένη δομή δημοτικής ενέργειας μπορούσε να αποφορτίσει σημαντικά κάθε δημότη / ισσα Γλυφάδας αναφορικά με τις αυξημένες χρεώσεις της ΔΕΗ, όμως και γι' αυτές φέρει αυτούσια την ευθύνη το κόμμα που διοικεί τον δήμο.

Αλήθεια, πλήν του υποφαινόμενου ο οποίος θέτει το ζήτημα της ενέργειας ( ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ) επί δεκαετίες , έχετε διαπιστώσει να το έχει θέσει έστω και ένας ακόμα σε τοπικό επίπεδο ; Πόσο μπροστά είναι οι εκλεγμένοι σας . . . ? 

Να επιστραφούν τα χρήματα του πράσινου τέλους

Αυτούσια να επιστραφούν στο ακέραιο τα χρήματα που καταβάλαμε στον δήμο για το πράσινο τέλος το οποίο επιλεκτικά κατέληξε στις τσέπες ορισμένων δημοτών.

Υπό την μορφή αιτήσεων να επιστραφούν τα παρανόμως καταβληθέντα χρήματα του πράσινου τέλους στο σύνολο των δικαιούχων συμπολιτών μας. Οτιδήποτε έτερο ακολουθήσει η ''γαλάζια διοίκηση'' αποτελεί ευεργεσία ημετέρων και επιτήδειων.

Οι τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις αποτελούν δεδικασμένο που πρέπει να ισχύσει για ΟΛΟΥΣ

Δεν πλήρωσαν πρασινόσημο στον Δήμο Γλυφάδας για τα ακίνητά τους οι Μαρτίνοι οι οποίοι είναι εφοπλιστές , πολυεκατομμυριούχοι και πολιτικοί με την Νέα Δημοκρατία και πληρώναμε ΣΥΝΟΛΙΚΑ όλοι εμείς από το 2015 μέχρι και σήμερα ; ΑΙΣΧΟΣ.

Δεν ισχύει μειωμένο τέλος για πληθώρα ατόμων με αναπηρία στον Δήμο Γλυφάδας

Αναφορικά με τα ''μειωμένα δημοτικά τέλη'' σε άτομα με αναπηρία που επικαλούνται από την ''γαλάζια'' διοίκηση αποτελεί έτερο αίσχος , διότι τόσο η διοίκηση , όσο και οι υπηρεσίες του Δήμου , απαρτίζονται από καρεκλοκένταυρους οι οποίοι/ες αδυνατούν να χαράξουν τις αρμόζουσες πολιτικές, και ειδικότερα όταν λαμβάνουν πακτωλό χρημάτων για την ''ηλεκτρονική διακυβέρνηση''

Αναφορικά με το έγκλημα δεν θα ειπωθεί το ελάχιστο ;

Για την εντολή 4.500 χιλιάδων δημοτών - ψηφοφόρων - στην κάλπη και την παραχάραξη της εντολής θα παριστάνουν διαχρονικά τους ''Κινέζους'' οι ξενόφερτοι/ες των αστικών κομμάτων στην πόλη μας ; Η τοπική αυτοδιοίκηση στον δήμο Γλυφάδας έχει καταντήσει κομματικό παραμάγαζο και βορά επιτήδειων καταχραστών. Δεν εκπροσωπούν τον Δήμο ούτε την εντολή των δημοτών.

Γιάννης Κουρδομένος

glyfadaweb@gmail.com

ΥΓ: Είναι σαφές ότι δεν τους παρακολουθεί κανείς από τις δεκάδες χιλιάδες συμπολιτών μας, και προσωπικά παρακολουθούσα επί ώρες την μέτρηση θεατών στο youtube ώστε να είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι δεν τυγχάνουν της κοινωνικής αποδοχής. ( Κάθε τέσσερα χρόνια τους ψηφίζει ο κομματικός τους μηχανισμός και οι ημέτεροί τους για τα προνόμια που απορρέουν από το δημοτικό χρήμα. Πέραν αυτών τους έχουν @#$%^) 

- Πέρασαν οι εποχές των χρηματισμένων κλακαδόρων που δέσποζαν στα δημοτικά συμβούλια. Σήμερα οι ιθαγενείς μπροστά στα καθρεφτάκια τους , καθρεφτίζονται , μοιράζουν μεταξύ τους την λεία και τις θέσεις , ( δεν τους αρκεί ποτέ μια ), και έχουν και ένα ''μάστορα'' της κακιάς ώρας , όμως δεν έχουν θεατές σε ένα Δήμο 100.000 χιλιάδων δημοτών, εργαζομένων, και επιχειρηματιών !!! Άλλωστε τι θέαση μπορεί να προσφέρουν σύμφωνα με όσα έχει θεσπίσει η ΝΔ και εν γένει η κομματοκρατία ώστε να ισχύουν στους Ο.Τ.Α. ( Βλέπε φώτο

- Για δαύτους στην ''Α' Εθνική'' κρατικές ραδιοτηλεοράσεις , κανάλια της Βουλής , καθώς και πληθώρα διαπλεκόμενα , και για τους έτερους των στελεχών τους στην ''Γ' και Δ' Εθνική'' ένα μαύρο χάλι στο χανείο internet, και όλα αυτά στην ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ και με πακτωλό εκατομμυρίων για ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ! Αναφορικά για την ''δημοκρατία'' και την ''δημοκρατικότητα'' που διέπει τα αστικά κόμματα καλύτερα να το παρακάμψουμε.

- Aναφορικά με την Καυκά η οποία δεν διαθέτει επιχείρηση όμως είναι πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Γλυφάδας !!! ουδέν σχόλιο, πλήν αυτού. Μεγάλη και επικερδής επιχείρηση ο Δήμος Γλυφάδας , και ειδικότερα όταν άλλος είχε θέσει τα ζητήματα της ανακύκλωσης πριν από δεκαετίες δημόσια και έτεροι μασάνε από το 2015 μέχρι σήμερα. Είδες τα κόμματα ;

- Ορισμένοι/ες που παρουσιάζονται τοπικά ως δικηγόροι έχουν κάποια σχέση με την δικηγορία, διότι σύμφωνα με όσα επικαλούνται δημόσια τίθενται προς αμφισβήτηση ; To γεγονός η Πολιτεία να λαμβάνει φόρους και να επιστρέφει χρήματα των φοροεισπραχθέντων σε χιλιάδες πολίτες δεν το γνωρίζουν ; 

- Οι Γλυφαδιώτες οι οποίοι επί 27 χρόνια πληρώνουν τα τέλη του πρασινόσημου δεν διαθέτουν διεύθυνση και στοιχεία ; Τρεις δεκαετίες που πλήρωναν τέλη ο δήμος γνώριζε να τους χρεώνει και αδυνατεί να γνωρίζει την μέθοδο επιστροφής των χρημάτων που καταχρηστικά παρακρατούνται αντί να επιστραφούν από το 2015 μέχρι και σήμερα ; Οι τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις αποτελούν δεδικασμένο που πρέπει να ισχύσει για ΟΛΟΥΣ. 

Επιστροφή ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των χρημάτων μας που παρακρατεί καταχρηστικά η κομματική διοίκηση της ΝΔ από το 2015 μέχρι και σήμερα το 2022 από το τέλος του πρασινόσημου. 

- Τα εκατομμύρια για υπερτιμολογημένα οικόπεδα και η επιλεκτική μεθόδευση αγοράς στην κάτω Γλυφάδα με τα χρήματα του συνόλου των κατοίκων για τις συνοικίες των οποίων δεν αγοράστηκε ούτε ένα οικόπεδο αποδεικνύει ότι κακώς θεσπίστηκε το τέλος. Τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί από το 2015 μέχρι και σήμερα να επιστραφούν στο ακέραιο σε όσους μπορούν να αποδείξουν ότι τα κατέβαλλαν στον Δήμο Γλυφάδας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

- Παρακάμπτουμε να αναφέρουμε τα εκατομμύρια που ποτέ δεν δόθηκαν στους δικαιούχους την περίοδο 2015 - 2017 με τα τεχνάσματα αιρετών και των κολλητών υπαλλήλων τους. Ειδικότερα από το συγκεκριμένο ζήτημα διαπιστώσαμε για πολλοστή φορά την ''διαχείριση'' που κάνουν τα αστικά πολιτικά κόμματα στους Ο.Τ.Α καθώς και την υπάρχουσα ''αντιπολίτευση''. Τα στοιχεία υπάρχουν και θα χρησιμοποιηθούν στον κατάλληλο χρόνο. Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά !



  

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Μεταμεσονύχτιο δημοτικό συμβούλιο χωρίς θεατές ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">