ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

AΔΕΔΥ: Για τη δικαστική προσφυγή κατά της απεργίας στις υπηρεσίες της πολιτικής αεροπορίας


Με σκληρή γλώσσα επιτίθεται η ΑΔΕΔΥ στην κυβέρνηση για τη δικαστική προσφυγή σε βάρος της απεργίας των εργαζομένων στις υπηρεσίες της πολιτικής αεροπορίας και καλεί σε συμμετοχή στην απεργία της 6ης Απριλίου.

Όπως αναφέρει η συνομοσπονδία των δημοσιοϋπαλληλικών οργανώσεων: «Η κυβέρνηση της Ν.Δ. ακολουθώντας την προσφιλή της αντεργατική πολιτική έχει προσφύγει στα δικαστήρια για να βγάλει παράνομη και καταχρηστική την απεργία κλάδων της Πολιτικής Αεροπορίας και συγκεκριμένα των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, των τηλεπικοινωνιακών και των ηλεκτρονικών, μια απεργία που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της γενικής πανεργατικής απεργίας που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.

Ο αυταρχικός, αντεργατικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τέλος. Ως Α.Δ.Ε.Δ.Υ. πήραμε σαφή θέση ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούμε τον απεργοκτόνο νόμο Χατζηδάκη, την κατάργηση του δημοκρατικού δικαιώματος στην απεργία, την κατάργηση των ίδιων των συνδικάτων. Ούτε βήμα πίσω από το δικαίωμα στην απεργία. Είναι γνωστό ότι η προκηρυγμένη απεργία από το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, την ΑΔΕΔΥ, καλύπτει όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους υπηρεσίες και τους φορείς τους Δημοσίου, όπως αντίστοιχα και η ΓΣΕΕ για τον Ιδιωτικό Τομέα. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον Δημόσιο Τομέα να πράξουν το αυτονόητο συνδικαλιστικό τους καθήκον και να συμμετέχουν στην απεργία.

Ο χουντικής έμπνευσης νόμος Χατζηδάκη δεν θα περάσει.

Η κυβερνητική και εργοδοτική τρομοκρατία όχι μόνο δε θα περάσει αλλά θα γίνει και μπούμερανγκ σε όλους όσοι νομίζουν ότι με αυτήν θα ξεμπερδέψουν με το εργατικό λαϊκό κίνημα».

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/BzOYi5K
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: AΔΕΔΥ: Για τη δικαστική προσφυγή κατά της απεργίας στις υπηρεσίες της πολιτικής αεροπορίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">