ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κ. Γιαννόπουλος στο Πρώτο Πρόγραμμα : Καθημερινά δεχόμαστε ένα τηλεφώνημα αυτοκτονικού ιδεασμού (audio)


Αίσιο τέλος είχε τις προηγούμενες μέρες η εξαφάνιση νεαρού κοριτσιού που αποδείχτηκε ότι παρασύρθηκε διαδικτυακά από νεαρό και το περιβάλλον του με σκοπό να το εκμεταλλευτούν.
Στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/, την εκπομπή “Πρωινές Διαδρομές“, τη Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο μίλησε ο Πρόεδρος του “Χαμόγελου του Παιδιού”, Κώστας Γιαννόπουλος.

Μίλησε για τα λεγόμενα “Lover Boys” που δρουν στο εξωτερικό και μάλιστα έχουν πάρει διάσταση “επαγγέλματος” και τα οποία προσπαθούν να προσελκύσουν κυρίως νέα κορίτσια μέσα από το διαδίκτυο, προκειμένου να τους πάρουν χρήματα, να τα εντάξουν σε γνωστές διαδικασίες όπως πορνεία, ναρκωτικά.
Στην ουσία δηλαδή επενδύουν στη συναισθηματική τους εξάρτηση. Βρίσκουν δηλαδή κάποια κορίτσια που έχουν επαναστατήσει, έχουν πρόβλημα με την οικογένειά τους, εκμεταλλεύονται εφηβικές διαθέσεις παιδιών να δουν κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό με αποτελέσματα να πέφτουν σε καταστάσεις φρίκης.
Κακώς νομίζουν κάποιοι ότι πρέπει να είναι μια οργάνωση πολύ μεγάλη με πλοκάμια κλπ. Μπορεί να πρόκειται απλώς για οικογένειες με εμπλεκόμενους διάφορους συγγενείς.
Δηλαδή σε ένα επίπεδο πρόκειται για τοπικά φαινόμενα, σε άλλο μπορεί να πρόκειται και για trafficking που μέσω γειτονικής χώρας ήταν έτοιμοι να “πουλήσουν” την κοπέλα.
Ο κ Γιαννόπουλος τόνισε πως σημασία έχει να μιλήσει κάποιος ειδικός στην ψυχή των παιδιών, αν λάβει κανείς υπόψη ότι καθημερινά το ΧΑΜΟΓΕΛΟ στη Γραμμή 1056 δέχεται ένα τηλεφώνημα που αφορά αυτοκτονικό ιδεασμό παιδιού.

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/eMUKDa9
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κ. Γιαννόπουλος στο Πρώτο Πρόγραμμα : Καθημερινά δεχόμαστε ένα τηλεφώνημα αυτοκτονικού ιδεασμού (audio) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">