ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σιγά μην κάνουμε και ψηφιακή ψηφοφορία !


Κουίζ για εύκολους λύτες:Ποιος υποψήφιος δήμαρχος καθώς και η σύζυγός του ειρωνευόντουσαν σε σημείο ''μπούλινγκ'' στον προθάλαμο του Δ/Σ του δήμου Γλυφάδας λέγοντας  '' 
Σιγά μην κάνουμε και ψηφιακή ψηφοφορία '' ;

Ειδικότερα: Διανύοντας την προεκλογική περίοδο το 2014 , στις εκδηλώσεις για την ονομασία τοπικής δημοτικής παράταξης στον Δήμο Γλυφάδας , δημοτικός σύμβουλος και μετέπειτα υποψήφιος υποψήφιος δήμαρχος , παρουσία της συζύγου του , μου έκαναν επίθεση ειρωνείας γνωρίζοντας τις δημόσιες προτάσεις μου από την δεκαετία του 1990 αναφορικά με την ψηφιακή διακυβέρνηση, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, καθώς επίσης την ψηφιακή ψηφοφορία.

Συγκεκριμένα:Αυτό που λέγεται ψηφιακή ψηφοφορία αποτελούσε δημόσια πρόταση του υποφαινόμενου από την δεκαετία του 90 και είχε περάσει δημόσια επανειλημμένα από τον διωκόμενο και κατασχεμένο ΓΛΥΦΑΔΑ FM.

Το οξύμωρο της ιστορίας είναι ότι ο εν λόγω , του οποίου η σύζυγος παρουσία του μου έκανε τις επιθέσεις ειρωνείας στον προθάλαμο του Δ/Σ του Δήμου Γλυφάδας , και ο ίδιος συνέδραμε , το 2015 , και ενώ τον είχαν διορίσει σε θεσμικό πόστο , χρειάστηκε να κάνει σειρά από ειδικά σεμινάρια αναφορικά για την ψηφιοποίηση και τις ψηφιακές τεχνολογίες

Άσε που χρειάστηκε να υπογράψει και την τηλεματική που είχε ξεκινήσει το ΠΑΣΟΚ όμως δεν την υλοποίησε και υλοποιήθηκε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ! Όσο για τις ψηφιακές κάρτες στις αστικές συγκοινωνίες αποτελούν πρόταση  μου και δεσπόζει τοπικό δημοσίευμα ένα χρόνο πριν την υλοποίησή τους. 

Παράλληλα να σας θυμίσω τις προτάσεις μου για Ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ , καθώς και διαδραστική ψηφιακή ραδιοτηλεόραση, τα οποία είχα προτείνει από την δεκαετία του 90, και ''όλως τυχαίως'' υλοποιήθηκαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από έτερους αντί για αυτόν που τα είχε προτείνει σε ανύποπτο χρόνο δημόσια !

Είναι σαφές ότι πέραν του ενός έτους ο εν λόγω υποψήφιος δήμαρχος ψηφίζει ψηφιακά , άρα μετέχει της ψηφιακής ψηφοφορίας που έχει εδραιώσει η Πολιτεία στους Ο.Τ.Α μέσω των διαδικτυακών συνεδριάσεων.

Γνωρίζεται ποιοι είναι ?

- Τουλάχιστον ο υποψήφιος δήμαρχος και η σύζυγός του , ως γείτονες στην συνοικία της Τερψιθέας , όφειλαν να φέρουν τα πάνω κάτω για μια δομή που υπήρχε στη πόλη μας, όμως απεδείχθη ότι αριστεροί/ες , οικολόγοι, ηλεκτρολόγοι, υπάλληλοι της δημοτικής ραδιοφωνίας Πειραιά, Λαετζήδες/ούδες κ.α. δεν είχαν κατά νου να στηρίξουν το Δήμο. Άλλες ήταν και είναι οι βλέψεις τους. Χέρι - χέρι - δια ζώσης - με την δεξιά , τα ολιγαρχικά συμφέροντα και συνολικά κατά ημών.

- Κατάλαβες τώρα Παναγιώτη γιατί έχει κολλήσει ένα χρόνο η βελόνα από συγκεκριμένο αιρετό με τα δια ζώσης ; (  Με ζωντανή παρουσία, από κοντά / εκ του σύνεγγυς. ) Αν δεν κατάλαβες και τώρα είσαι και εσύ μετρίως μέτριος. Η αλήθεια από στόμα σε στόμα. 

- Σε τούτο τον τόπο γίνατε όλοι και όλες ειδικοί, ( ''βασιλικότεροι του βασιλέως'' ), κόψατε και ράψατε τα πάντα για πάρτη σας, ο πρωτεργάτης δεν χώραγε πουθενά για εσάς, όμως ο πολιτικός πρέπει να βλέπει πολύ μπροστά από την εποχή του ενώ εσείς αυταπόδεικτα έχετε καθολική αδυναμία . 

- Κάνατε δική σας σιρμαγιά ετεροχρονισμένα όσα προώθησα , είτε αναγκάζεστε εκ των πραγμάτων να ακολουθήσετε όσα αποτελούσαν τις δικές μου προτάσεις, ενώ είναι σαφές ότι εσάς κάποιοι σας πρότειναν και επί μια πενταετία δεν προτείνατε κανέναν. ( Τόσο ''δίκαιοι'' όλοι σας. )

- Γίνετε ορισμένοι/ες της φερόμενης ''αριστεράς'' να έχετε ''κρεμάσει κουδούνια'' με σκοπιμότητα σε κάποιον και ετεροχρονισμένα να επαληθεύεται σε όλα αντί για εσάς ? Τι λέτε είστε ''καταλληλότεροι/ες'' στην νέα εποχή ψηφιακού μετασχηματισμού και ψηφιακής διακυβέρνησης ; Άσε που οι περισσότεροι/ες από εσάς είστε αδαείς με τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

- Επιπροσθέτως , μου υπονομεύσατε και τις προτάσεις από την δεκαετία του 90 αναφορικά με την Παιδεία, και ειδικότερα δομή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στα Νότια προάστια, καθώς επίσης, από την προσχολική ηλικία να υφίσταται ένα πρώτο στάδιο εκπαίδευσης στις νέες τεχνολογίες, και στους κώδικες προγραμματισμού υπό μορφή παιχνιδιού, διαφορετικά ο τόπος μας θα μένει πίσω και ουραγός των εξελίξεων. 

- Δεν κοστίζει ιδιαίτερα στην Πολιτεία να προβεί σε μια αγορά πλακετών νέας γενιάς και να καθιερώσει την διδασκαλία στους παιδικούς σταθμούς υπό μορφή παιχνιδιού τουλάχιστον της MicroPython。Δεν έχει σημασία τι θα κατανοήσουν σε πρώτη φάση, σημασία έχει να μπουν στο κλίμα για την μετέπειτα μαθησιακή τους πορεία έστω μαθαίνοντας να ανάβουν ένα λαμπάκι LED .

Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά ! 

Κατανοώ απόλυτα , όπως και αρκετοί συμπολίτες μας τι εξυπηρετεί η ''μηχανή'' που έχετε στήσει σε βάρος μου ορισμένοι της 'αριστεράς' , όμως με το χέρι στην καρδία και με απόλυτη ειλικρίνεια , έστω για μια φορά στη ζωή σας , θα πείτε δημόσια την ΑΛΗΘΕΙΑ ; 

1ον) Πλειάδα απ' όσα υλοποιήθηκαν επί ημερών σας ( διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) , καθώς και αρκετά απ' όσα υλοποιούνται επί ΝΔ , αποτελούσαν , η όχι , τις δικές μου προτάσεις από την δεκαετία του 90 ; 

2ον) Υπήρχαν αντίστοιχες δικές σας προτάσεις ; Θα μου υποδείξετε που μπορούμε να τις αναζητήσουμε και να τις δούμε ;  Ειδικότερα, η Αυτόνομη Ψηφιακή Πλατφόρμα της ΕΡΤ η οποία αποτελούσε δημόσια πρόταση μου από την δεκαετία του 90 , δεδομένου ότι λειτουργούσα στον χώρο και είχα στοιχειοθετήσει συγκεκριμένη επιχειρηματολογία , θα μπορούσε να είναι πρόταση του Νίκου Παππά , η ακόμα του Αλέξη Τσίπρα ; ( Δεν υπάρχει ενδεχόμενο λόγω ηλικίας αυτών των δυο ! )

- Αναφέρω - σπόντα - την ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ ώστε να μην κολλήσουμε με την ηλεκτρονική , η ψηφιακή ψηφοφορία , για την οποία γνωρίζεται πολύ καλά ποια εποχή προτάθηκε δημόσια, παράλληλα του δημοτικού καναλιού δημόσιας διαβούλευσης, το οποίο επαναπροωθήσαμε στις εκλογές του 2014  και ενώ ψηφίστηκε από 4.500 χιλιάδες δημότες υπονομεύτηκε στη πράξη από τους φερόμενους ''προοδευτικούς'' της ''αριστεράς''. Υπονομεύτηκε από εσάς που ακόμα και σήμερα αξιώνεται τα δια ζώσης για την πάρτη σας.

- Αναφορικά με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής στο οποίο ο * Τσίπρας βόλεψε τον κολλητό του Παππά ώστε να παρέχουν από κοινού τις πέντε άδειες σε πέντε ολιγάρχες , αντί για έναν ενιαίο νόμο αδειοδοτήσεως του ΣΥΝΟΛΟΥ ούτε του παπά μην το πείς ! Απορώ ποιοι/ες πήγαν προχθές στο συνέδριο και συνέδραμαν Τσίπρα . . . Είστε πρωτοπόροι και ειδικότερα κορυφαίοι/ες ριζοσπάστες . Γκρεμίζεται συθέμελα το χθες ! 

- Ρίξτε μια ματιά σε όσα ισχύουν σε πλειάδα χωρών. Υπήρξε μια κυβέρνηση και ένας πρωθυπουργός που θεσμοθέτησαν νόμο αδειοδοτήσεως μιας χούφτας ολιγαρχών , η μήπως υπάρχει το απόλυτα ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ των φερόμενων πέντε εθνικών ενημερωτικών καναλιών του Ν.Αττικής σε όλες τις προηγμένες χώρες του πλανήτη με φιλελεύθερη δημοκρατία ; 

- Σας αποδεικνύω ότι μπορώ και εγώ να κάνω όσα κάνατε σε εμένα, και παράλληλα σας θέτω και ένα ερώτημα: Ορισμένοι από εσάς που διατελέσατε σε θεσμικές θέσεις επί σειρά ετών, έπειτα από τις εκλογές του 2014 - 2015 , και ειδικότερα όσοι μου αναφέρατε ότι σας πρότειναν , εσείς ποιους προτείνατε επί σειρά ετών ώστε να αμβλύνεται τις ανισότητες και να αποδείξετε ότι εκπροσωπείται επάξια την κοινωνία καθώς και την οργάνωσή σας ; 

- Απ' όσο γνωρίζω εσείς της ΟΜ Γλυφάδας δεν προτείνατε κανέναν !!! άρα τι ''είδους'' αριστερά πρεσβεύεται ? 

- Τι ''είδους'' αριστεροί επί σειρά ετών συμπορεύονται με έτερους σε σειρά αγωνιστικών διαδρομών και έπειτα της εκλογικής επιτυχίας και των δικών τους προνομίων αφήνουν εκτός πλειάδα συναγωνιστών τους , ενώ αποδέχονται έναν Τσίπρα και έτερους να μεθοδεύουν προνόμια στο παλιό ΠΑΣΟΚ , σε πληθώρα ΔΕΞΙΩΝ , Οικολόγων , και λοιπών που διόριζαν κατά το δοκούν ενώ αγνοούσαμε πλήρως τι είχαν προτείνει αυτά τα άτομα  και τι πρέσβευαν ; 

Μήπως αυταπόδεικτα η ''κομματοκρατία'' στην οποία μετέχετε ακόμα και σήμερα αρκετοί/ες βλάπτει σοβαρά την κοινωνία, το δίκαιο, και την δημοκρατία ; Τονίζω ότι και αυτά τα ευτελίσατε διότι αποτελούσαν την προμετωπίδα των προεκλογικών συνθημάτων του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αντίκρυσμα έπειτα των εκλογών. 

Σήμερα όλοι ''χτυπάτε'' τον Μητσοτάκη , ενώ προσωπικά εγώ είμαι περισσότερο ενοχλημένος με εσάς και όσα ίσχυσαν την περίοδο 2014 - 2019 παρά με τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του παρόντος. ( Άλλωστε ο Μητσοτάκης και η ΝΔ ουδέποτε ανέφεραν ότι είναι αριστεροί !!! δεν έχουμε κοινή διαδρομή , και ειδικότερα ποτέ δεν είχαμε ιδιαίτερες αξιώσεις από ένα δεξιό αστικό κόμμα δεδομένου ότι συνολικά γνωρίζουμε τι πρεσβεύει.) Εσείς που επιζητείται πάλι την εξουσία κάνατε ορθό απολογισμό του παρελθόντος χρόνου με εσάς στην εξουσία και στην χάραξη πολιτικών ;

 Γιάννης Κουρδομένος 
 glyfadaweb@gmail.com 

ΥΓ: Ο κ. Τσίπρας κυβέρνησε τη χώρα δυο φορές. Το 2014 - 2015, καθώς επίσης, το 2015 - 2019 διαφοροποιώντας επί της ουσίας την προοπτική αριστερής διακυβέρνησης. Προσωπικά σας έχω προτείνει, έπειτα από την γνωριμία και τα χρόνια εμπλοκής μου, ότι κάλλιστα μπορείτε να συστήσετε ενιαίο πολιτικό φορέα με δεξιά, κεντρώα, κ.α. κόμματα. Άλλωστε το κάνατε. Και όπως έλεγαν παλαιότερα , άλλο το εσωτερικού και άλλο το εξωτερικού. Εσείς γνωρίζετε πως να αμβλύνεται τις διαφορές σας με τα δεξιά και λοιπά κόμματα, ενώ εμείς ως κοινωνία ακόμα και σήμερα έχουμε τεράστιο πρόβλημα. Δεν γίνεται. Ακόμα και όταν ο στόχος είναι κοινός , είτε ακόμα και όταν ο ''εχθρός'' είναι κοινός, μας χωρίζει ένα χάσμα το οποίο διαμορφώθηκε όλα τα χρόνια διακυβερνήσεων των αστικών κομμάτων εξουσίας. Μια ρήση παλαιότερα ανέφερε: Άλλος έχει το όνομα και άλλος τη χάρη. Εμείς μπορούμε να είμαστε μέχρι και ουτοπιστικά ορμώμενοι σε έναν μεταβαλλόμενο και ολοένα πιο σύνθετο κόσμο στον οποίο πρέπει να επιδιώξουμε την ολοκλήρωση χωρίς να ξεπουλήσουμε την ιδεολογία και τις αξίες μας. Η τάση απομονωτισμού που μας αναφέρουν κάποιοι είναι το δικό τους πρόσχημα ώστε να ενώσουν τις δυνάμεις τους με ξένες ιδέες , τάσεις, και ιδεολογίες. Εμείς αδυνατούμε. Θέλουμε να διαμορφώσουμε αλλαγές που θα αποδειχθούν ιδιαίτερα εποικοδομητικές δημιουργώντας ένα ολοκαίνουριο πρότυπο στην ιστορία του πολιτικού πολιτισμού στο οποίο θα υπηρετούνται όλοι χωρίς να αλλοιώσουμε την ιδεολογία μας , και κυρίως χωρίς προσμίξεις με ξένα σώματα ιδεολογιών. Πρέπει να καταβάλουμε ιδιαίτερη προσπάθεια στους τομείς της τεχνικής καινοτομίας και της έρευνας ενώ εσείς επί πενταετία διακυβέρνησης μας είχατε γυρίσει τη πλάτη ! ( Αν δεν διαβάσεις καλά τον ''αντίπαλο'', να γνωρίζεις όσο ο ίδιος τα όπλα που διαθέτει στη φαρέτρα του δεν πρόκειται ποτέ να τον νικήσεις, και κυρίως , είναι αδύνατον να διαμορφώσεις το πλαίσιο δημιουργίας ενός νέου προτύπου. Αν θέλεις μπορείς να με ρωτήσεις ποιος είναι ο ''αντίπαλος''. )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σιγά μην κάνουμε και ψηφιακή ψηφοφορία ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">