ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δήμος Γλυφάδας: Άγνοια νόμων δεν δικαιούται ούτε ο Δήμαρχος ούτε ο πρόεδρος


Τα ευτράπελα συνεχίζονται στον Δήμο Γλυφάδας με έναν δήμαρχο ο οποίος δεν δικαιούται άγνοια νόμων , καθώς επίσης, με έναν πρόεδρο ο οποίος δεν δικαιούται άγνοια νόμων.

Εστιάζουμε αντί της λεκτικής επίθεσης με ύβρεις από τον Γιώργο Αγγελόπουλο προς τον Παναγιώτη Γιάχο , τον οποίο αποκάλεσε επανειλημμένα ''γελοίο'' , ενώ ο Παναγιώτης Γιάχος τον αποκάλεσε ''κουτοπόνηρο'' και με ''πρόβλημα αιμορροΐδων'' στην 12η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Γλυφάδας, τονίζοντας ότι από την πλευρά Γιάχου επανέρχεται στο προσκήνιο μια παλιά ιστορία του Γιώργου Αγγελόπουλου η οποία αφορά έναν 'εκβιασμό πολλών εκατομμυρίων', και ειδικότερα είχε υπάρξει και τηλεοπτική εκπομπή για αυτό το ζήτημα. ( Δείτε όσα εξελίσσονται στο 18:15.)

Στο 6ο θέμα  , ώστε να διαπιστώσετε όσα πρωτοφανή για τα χρονικά της τοπικής αυτοδιοικήσεως ισχύουν στον κομματοκρατούμενο από τον παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, δεν τηρείται από την πλευρά δημάρχου και της οικονομικής επιτροπής ο νόμος.

Στον Δήμο Γλυφάδας αντί να εφαρμόζουν την κείμενη νομοθεσία του 2020 για τις δικαστικές διώξεις υπαλλήλων χρησιμοποιούν αυθαίρετα αποσπάσματα και άρθρα από προγενέστερες νομοθεσίες του 2010 !

12η οικονομική επιτροπή Δήμου Γλυφάδας

Θέμα 6ον) Ανάθεση στον δικηγόρο Κωνσταντίνο Λακαφώση για εκδίκαση υπόθεση στον Θ' Πλημμεληματοδικείο Αθηνών για λογαριασμό της δημοτικής υπαλλήλου Ελένης ().

Πρόεδρος: Εδώ αφορά μια υπόθεση με τον Αβραμίδη άμα ξέρετε !

Γιάχος: Όχι δεν ξέρουμε, και δυστυχώς δεν μας στείλατε και τα σχετικά έγγραφα.

Πρόεδρος: Τι έγγραφα να σας στείλουμε. Υπάρχουν και προσωπικά δεδομένα !

Ο δήμαρχος είναι και δικηγόρος - Άγνοια νόμων δεν δικαιολογείται 

Γιάχος: Θα ήθελα κάποια πράγματα να τα τηρούμε. Το έγγραφο του δημάρχου δεν είναι αυτό που προβλέπεται από την υπηρεσία. Ο δήμαρχος επικαλείται το άρθρο 72 του ν. 3852/2010 , καθώς και το άρθρο 244α του ν. 3852/2010, όμως, αναφορικά με την ανάθεση υποθέσεων που αφορούν εργαζομένους των Δήμων, μετά από δικαστικές διώξεις υπαλλήλων, είναι σε εφαρμογή εδώ και αρκετό διάστημα οι διατάξεις που αναφέρονται στο άρθρο 52 του ν. 4735/2020.

Οι εν λόγω διατάξεις του 2020 αφορούν και εφαρμόζονται σε ολόκληρη την Ελλάδα εκτός από τον Δήμο Γλυφάδας. 

Το άρθρο 52 του ν. 4735/2020 αναφέρει τα εξής για την νομική υποστήριξη υπαλλήλων ενώπιον δικαστηρίων και δικαστικών αρχών.

Εφόσον η ποινική τους διαδικασία δεν έχει ασκηθεί από υπηρεσία του δημοσίου απαιτούνται:

1ον) Αίτηση του ενδιαφερόμενου υπαλλήλου ο οποίος κατηγορείται. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει αίτηση.

2ον) Θετική εισήγηση του προϊσταμένου των υπηρεσιών του Δήμου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση της κ. Κυριακίδου. Ούτε αυτό έχουμε. 

3ον) Απόφαση της Οικονομικής επιτροπής.

Απαραίτητη προϋπόθεση, πρώτον, η αίτηση της υπαλλήλου προς την προϊσταμένη της υπηρεσίας , δεύτερον , η γνωμοδότηση της προϊσταμένης , και τρίτον στην συνέχεια να τεθεί το ζήτημα στην οικονομική επιτροπή του δήμου προς ψηφοφορία.

Δεν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες προϋποθέσεις του άρθρου 52 του ν. 4735/2020. Η αίτηση του δημάρχου δεν προβλέπεται σύμφωνα με το νόμο ούτε έχει κάποια αρμοδιότητα ο δήμαρχος.

Επισήμανση του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB:Όσο πιο σύντομα αποδεσμεύσουν το δήμο όσοι και όσες επί σειρά ετών έχουν κατακρεουργήσει τόσο την εντολή της τοπικής μας κοινωνίας , όσο και σειρά νόμων που πρέπει να τηρούνται , όφελος του τόπου και του κοινωνικού συνόλου θα αποβεί. 

Τουλάχιστον εμείς έχουμε έναν βασικό λόγο περισσότερο από πλειάδα έτερων. Έπειτα από εντολή στην κάλπη 4.500 χιλιάδων δημοτών στις δημοτικές εκλογές του 2014 δεν τηρήθηκε από την πλευρά της διοικήσεως, καθώς και της αντιπολίτευσης , η πρότασή μας και η εντολή μας. Ετεροχρονισμένα έρχεται η Πολιτεία και θεσπίζει την δική μας πρόταση  για λογαριασμό των Ο.Τ.Α και των αιρετών για διεξαγωγή διαδικτυακών συνεδριάσεων. Γιάννης πίνει , Γιάννης κερνά.

ΥΓ του Γιάννη Κουρδομένου:Παναγιώτη κάνεις τον αδαή ότι δεν γνωρίζεις την πρότασή μας του 2014 την οποία τίμησαν περισσότεροι από 4.500 χιλιάδες συμπολιτών μας ; Ποιόν αφορούσε η πρόταση ? Αφορούσε την ωφέλεια των διοικούντων και των ημετέρων τους ; Ρώτα τον κ. Ταστάνη την περίοδο που ο ίδιος διατελούσε πρόεδρος του ΟΑΣΑ και παράλληλα ήταν και αιρετός στον Δήμο Γλυφάδας έθεσε έστω μια φορά το ζήτημα του δημοτικού καναλιού ; Σκαμπαρδώνης - Ταστάνης διατελούν αιρετοί στον Δήμο και ο διωκόμενος επί δεκαετίες ο οποίος δέχτηκε σειρά από καταχρηστικές κατασχέσεις ξανά ληστεμένος από τα κόμματα ; Χρειάζονται περισσότερα στοιχεία ; Όπως αναφέρεις όλοι εσείς έχετε εξασφαλισμένο το καρβέλι , εγώ γνωρίζεις από το 2014 μέχρι σήμερα να το έχω εξασφαλισμένο ; Ταστάνης και λοιποί, από το 2014 έως και το 2019 γέμιζαν τους κωδικούς των τραπεζών, και θαρρούν σήμερα ότι τους αναλογεί και η ανατροπή . Αυτοί σήμερα έχουν την ''Ανατροπή στη Γλυφάδα'' και σε εμάς ανήκει δικαιωματικά αυτό που πρώτοι από την δεκαετία του 90 προωθήσαμε.






  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δήμος Γλυφάδας: Άγνοια νόμων δεν δικαιούται ούτε ο Δήμαρχος ούτε ο πρόεδρος Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">