ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

OΛΜΕ, ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ σε κινητοποίηση για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς


Σε κινητοποίηση για μείωση του χρόνου της υποχρεωτικής παραμονής των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στην οργανική θέση, προχωρούν τη Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022, στο Υπουργείο Παιδείας, η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως: «έχει επανειλημμένως, με υπομνήματα του προς το ΥΠΑΙΘ, απαιτήσει την μείωση του χρόνου της υποχρεωτικής παραμονής των νεοδιόριστων στην οργανική θέση από δύο σε ένα χρόνο, ώστε να κατοχυρώνουν δικαίωμα μετάθεσης.

Επισημαίνουμε και πάλι ότι η υποχρεωτική παραμονή των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών για 2 χρόνια στην θέση τοποθέτησής τους δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους εκπαιδευτικούς αυτούς, χωρίς να προσφέρει τίποτα απολύτως στη δημόσια εκπαίδευση.

Καλούμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση – συγκέντρωση διαμαρτυρίας των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών για το θέμα αυτό τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2022 στις 11:00 π. μ. στο ΥΠΑΙΘ».

ΑΔΕΔΥ: Στήριξη της κινητοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

Στο ίδιο μήκος κύματος η συνομοσπονδία των δημοσιο:yπαλληλικών οργανώσεων αναφέρει: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει ταχθεί με απόφασή της (αριθ. πρωτ. 317/02-12-2021) ξεκάθαρα υπέρ της μείωσης της υπηρέτησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στην οργανική θέση, από δύο χρόνια σε ένα, ώστε να κατοχυρώνουν δικαίωμα μετάθεσης.

Παρά τις παρεμβάσεις, όμως, των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των ίδιων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, η Υπουργός Παιδείας αρνείται να ικανοποιήσει το αίτημα, που δεν έχει κανένα οικονομικό κόστος, καταδικάζοντας έτσι τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς να ζουν μακριά από τις οικογένειές τους για έναν ακόμη χρόνο, τη στιγμή μάλιστα που η συντριπτική τους πλειοψηφία έχει υπηρετήσει -ως αναπληρωτές- για 10-15 χρόνια σε όλες τις γωνιές της πατρίδας μας.

Η Υπουργός Παιδείας επικαλείται τη διετία, που ισχύει για τους Δημοσίους Υπαλλήλους, γενικότερα, αλλά αυτό αποτελεί πρόφαση για να μην ικανοποιήσει το αίτημα, αφού είναι γνωστό ότι οι εκπαιδευτικοί για τις μεταθέσεις, τις αποσπάσεις κλπ έχουν ειδική νομοθεσία (ΠΔ 50/96, ΠΔ 100/97).

Ύστερα από τα παραπάνω η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της και τη σχετική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, στηρίζει την κινητοποίηση που οργανώνεται τη Δευτέρα, 18 του Απρίλη, ώρα 11:00πμ, στο Υπουργείο Παιδείας και καλεί όλους τους συναδέλφους να δώσουν μαζικά το “παρών”.

Καλούμε την Υπουργό να προχωρήσει άμεσα στην ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος».

Συμμετοχή στην κινητοποίηση ανακοίνωσε και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/GHRIgnl
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: OΛΜΕ, ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ σε κινητοποίηση για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">