ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πώς εξηγείται το ενδιαφέρον του κόσμου για την υπόθεση της Πάτρας – Τι λέει ο ψυχίατρος Δ. Παπαδημητριάδης (video)


Για το ψυχικό προφίλ της 33χρονης μητέρας που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, καθώς και των υπολοίπων εμπλεκομένων στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα μίλησε στην ΕΡΤ ο Δημήτρης Παπαδημητριάδης, ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής, επισημαίνοντας ότι οι Αρχές θα έπρεπε να έχουν ήδη στα χέρια τους σχετική πραγματογνωμοσύνη.

«Αναμφίβολα οι εξετάσεις αυτές θα έπρεπε να έχουν γίνει είτε με την παραίνεση του περιβάλλοντος είτε αυτοβούλως χρόνια πριν. Τώρα, οι εισαγγελικές αρχές θα διατάξουν ενδεχόμενα την ακούσια εξέταση εμπλεκομένων από ειδικούς ψυχικής υγείας», δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Παπαδημητριάδης.

Μιλώντας για την ψυχική κατάσταση της κατηγορούμενης, που διώκεται για το θάνατο του ενός παιδιού της και ταυτόχρονα διερευνάται το τι συνέβη με τα άλλα δύο, ο ψυχίατρος σχολίασε τον τρόπο που διαχειρίζεται την τραγική αυτή υπόθεση η κοινωνία.

Διαταραγμένη προσωπικότητα

«Είναι πολύ δύσκολο για όλους εμάς να μπούμε στη θέση της και να δείξουμε κατανόηση» είπε και πρόσθεσε ότι -όπως φαίνεται- έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους ενδεχομένως με διαταραγμένη προσωπικότητα, οι οποίοι χρησιμοποιούν τα παιδιά τους, για τις δικές τους ανάγκες, αντί να θυσιάζονται γι’ αυτά», σχολίασε.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητριάδη, στην συγκεκριμένη περίπτωση της κατηγορούμενης «δεν έχουμε να κάνουμε με μη καταλογισμό ή μειωμένη ικανότητα δικαιοπραξίας επειδή, οι άνθρωποι που έχουν κάνει αυτά τα εγκλήματα ακολουθούν μία μέθοδο, εικάζουμε ότι υπάρχει επίγνωση των πράξεων».

Το ενδιαφέρον του κόσμου για την υπόθεση

«Είναι στην ανθρώπινη φύση η ανάγκη να μπορούμε να επιλύουμε παζλ και να βρίσκουμε απαντήσεις στα ερωτήματα που αφορούν απειλές της ασφάλειας», δήλωσε ο κ. Παπαδημητριάδης επιδιώκοντας να εξηγήσει τη “δίψα”του κόσμου για περισσότερες πληροφορίες.

«Ο κόσμος τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας αισθάνεται λιγότερο ασφαλής. Όταν συμβαίνει αυτή η ασχήμια νιώθει ότι τη φέρνει και πιο κοντά στο σπίτι του», εκτίμησε ο ειδικός της ψυχικής υγείας. Και όπως τόνισε ο κ. Παπαδημητριάδης, «είναι στη φύση μας να λειτουργούμε ως ραντάρ που αντιλαμβάνεται τις απειλές που συμβαίνουν γύρω μας ώστε να επιβιώσουμε. Αυτή είναι η αιτία που βλέπουμε τον κόσμο να κινητοποιείται τόσο πολύ και να καταναλώνει μετά μανίας το ειδησεογραφικό ρεπορτάζ».

Tι δήλωσε για τη κεταμίνη

Μιλώντας για τη φαρμακευτική ουσία που βρέθηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας, την κεταμίνη, ο ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής εξέφρασε την άποψη ότι «ένα πολύ δύσκολο μέσο να το προμηθευτεί κανείς. Κυκλοφορεί στη νύχτα αλλά με έναν τρόπο ψυχαγωγικό ως ναρκωτική ουσία». Και όπως είπε, «μόνο στο εξωτερικό χρησιμοποιείται ως αναισθητικό γιατί είναι πολύ γρήγορη η δράση του, τονίζοντας ότι είναι πολύ δυσεύρετο.

 

 

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/LDeorGA
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πώς εξηγείται το ενδιαφέρον του κόσμου για την υπόθεση της Πάτρας – Τι λέει ο ψυχίατρος Δ. Παπαδημητριάδης (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">