ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στον αέρα το νέο στούντιο του Πρώτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας


Από το νέο σύγχρονο ψηφιακό στούντιο εκπέμπει από τις 6 το πρωί σήμερα -(Δευτέρα 30/05/2022)- το Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Πρόκειται για την πιο σημαντική τεχνολογική αναβάθμιση του σταθμού υστέρα από 20 χρόνια, γεγονός που αποτελεί μία νέα πρόκληση για το σύνολο των εργαζομένων και ένα βήμα μπροστά για την Ελληνική Ραδιοφωνία.

Το νέο στούντιο του Πρώτου Προγράμματος έχει εγκατασταθεί ακριβώς δίπλα από την πηγή των ειδήσεων της ΕΡΤ, στο κεντρικό newsroom της εταιρείας, προκειμένου να ενισχυθούν περαιτέρω οι δυνατότητες της άμεσης, έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης του κοινού, μέσα από το πρόγραμμα του σταθμού, με τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές, σε συνεχή ροή όλο το 24ωρο και με την ψηφιακή σφραγίδα της ΕΡΤ.
Το νέο ψηφιακό στούντιο του Πρώτου Προγράμματος στήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα με την πολύτιμη συνδρομή των τεχνικών του Τμήματος Εγκατάστασης και Συντήρησης της Διεύθυνσης Λειτουργίας Ραδιοφώνου της ΕΡΤ.
Όλες οι Διευθύνσεις και Γενικές Διευθύνσεις της ΕΡΤ συνέβαλαν στο εγχείρημα της μεταφοράς του στούντιο στον πρώτο όροφο του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής, εκεί που έχει ήδη εγκατασταθεί η υπερσύγχρονη αίθουσα σύνταξης της τηλεόρασης και του ertnews.gr.

Στη λειτουργία του νέου στούντιο του Πρώτου Προγράμματος, ο χαλκός αντικαταστάθηκε από τις οπτικές ίνες. Η νέα κονσόλα από την οποία θα γίνεται πλέον η σύνθεση της ροής του προγράμματος είναι μία από τις καλύτερες που κυκλοφορούν στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Όλες οι συνδέσεις είναι ψηφιακές και τα αναλογικά τηλέφωνα αποτελούν παρελθόν.

Οι ευκολίες για τους δημοσιογράφους και τους παραγωγούς των εκπομπών κατά τη διάρκεια της εργασίας τους είναι περισσότερες. Όλες οι πληροφορίες βρίσκονται μπροστά τους σε μία πολύ εύχρηστη οθόνη αφής, ενώ υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας με τους ακροατές μέσω τριών τηλεφωνικών γραμμών, της πλατφόρμας γραπτών μηνυμάτων του σταθμού και μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα του Πρώτου Προγράμματος σε πραγματικό χρόνο.

Ρεπορτάζ: Νία Αβδελλή

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/xoSW59V
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στον αέρα το νέο στούντιο του Πρώτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">