ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συγκέντρωση φορέων ΑμεΑ στο Δημαρχείο της Αθήνας την Τετάρτη 15 Ιουνίου


Με θέμα τη λειτουργία των ειδικών σχολείων σε λειτουργικούς και κατάλληλους χώρους, φορείς του χώρου των ΑμεΑ, θα συγκεντρωθούν την Τετάρτη 15 Ιουνίου στις 4μμ στο Παλαιό Δημαρχείο της Αθήνας (πλατεία Εθνικής Αντίστασης) με σκοπό να κοινοποιήσουν προς το Δημοτικό Συμβούλιο το πλαίσιο των αιτημάτων τους.

Στην κινητοποίηση καλούν οι:Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 6ου ειδικού δημοτικού σχολείου & 6ου ειδικού νηπιαγωγείου Αθηνών,Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 10ου ειδικού δημοτικού Αθηνών,Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής, Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Ρόζα Ιμβριώτη», Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε «Αριστοτέλης», Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Το ΕΕΕΕΚ το Δήμου της Αθήνας έχει ιδρυθεί στα χαρτιά εδώ και χρόνια αλλά τόσο η προσωρινή στέγαση όσο και οι εργασίες ανέγερσης έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες με διάφορες προφάσεις. Ο Δήμος Αθηναίων σιωπά εκκωφαντικά ακόμη και στα εξώδικα που απέστειλαν οι γονείς.
Πιστεύουμε, αυτή η κατάσταση στον Δήμο της Αθήνας συντηρείται συνειδητά απ’ όλες τις διοικήσεις για να συκοφαντηθεί το ειδικό σχολείο για να μπορέσει να κλείσει και πιο εύκολα μιας και από χρόνια είναι κατεύθυνση της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων στο όνομα της δήθεν ένταξης και της συμπερίληψης πράγμα που επιβεβαιώνεται με τον πιο συγκεκριμένο τρόπο με το Εθνικό Σχέδιο για την Αναπηρία της κυβέρνησης που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Νοέμβρη του 2020.

Όσον αφορά τα προσχήματα που εμφανίζει η διοίκηση και οι εκάστοτε διοικήσεις του Δήμου για την έλλειψη οικονομικών πόρων και χώρων τα γυρίζουμε πίσω ως προκλητικά απαράδεκτα όταν ο Δήμος της Αθήνας είναι ένας από τους πιο φορομπηχτικούς δήμους, με τεράστια έσοδα και όταν δαπανούνται τεράστια ποσά για έργα «βιτρίνας», στήριξης της επιχειρηματικότητας, μεγάλους περιπάτους αλλά και σόου.
Αλήθεια κύριοι της διοίκησης τι θα γίνουν τα παιδιά με εγκεφαλική παράλυση της ΕΛΕΠΑΠ, στα δύο ειδικά δημοτικά ή στο τμήμα πρώιμης διάγνωσης και έγκαιρης παρέμβασης που λειτουργεί στον τρίτο όροφο σε ένα σεισμό ή μία πυρκαγιά; Ή μήπως επειδή είναι ανάπηρα δεν πρέπει να ανησυχούμε;

Και αν σας φαίνεται σκληρό μήπως επειδή είναι και ανάπηρα δεν έχουν δικαίωμα στο παιχνίδι, ούτε καν στο σχολικό διάλειμμα αφού δεν υπάρχει χώρος προαυλισμού;
Το ίδιο ουσιαστικά ισχύει και για το 10ο και το 6ο Ειδικό Δημοτικό.

Ξεκινάμε όχι απλά μία καμπάνια αλλά έναν αγώνα πρώτα απ’ όλα για τα παιδιά μας αλλά και για τους εκπαιδευτικούς και τους ειδικούς επιστήμονες και το βοηθητικό προσωπικό, που πρέπει να έχουν άνετους χώρους, ασφαλείς και τα αναγκαία μέσα για να μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά μας».

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/XZ3DP8M
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συγκέντρωση φορέων ΑμεΑ στο Δημαρχείο της Αθήνας την Τετάρτη 15 Ιουνίου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">