ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΛΑΣ: Αποτελέσματα των ειδικών δράσεων της ΕΛΑΣ για την εγκληματικότητα σε κέντρο Αθήνας και Δυτική Αττική


Σε 787 ανέρχονται τα άτομα που συνελήφθησαν για ληστείες, κλοπές, παράτυπη μετανάστευση και άλλα αδικήματα το τελευταίο χρονικό διάστημα από την ΕΛΑΣ.

Ακόμη, προσήχθησαν 1.825 άτομα και ανευρέθηκαν 44 κλεμμένα οχήματα, στο κέντρο των Αθηνών και στη Δυτική Αττική, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων που πραγματοποίησε σε καθημερινή βάση η ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

Ειδικότερα, όσον αφορά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας εφαρμόζεται ένα ειδικό πλέγμα δράσεων με τη συμμετοχή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και των Υποδιευθύνσεων Δίωξης Ναρκωτικών και Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων (Ο.Π.Κ.Ε – ΔΡΑΣΗ).

Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια των δράσεων αυτών, από 25 Μαΐου μέχρι 3 Ιουνίου συνελήφθησαν 422 άτομα για διάφορα αδικήματα (ληστείες, κλοπές, παράτυπη μετανάστευση, παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά κ.λπ.) ενώ προσήχθησαν 686 άτομα.

Μάλιστα, μόνο τον τελευταίο μήνα (1 Μαΐου έως 2 Ιουνίου), η Υποδιεύθυνση Δίωξη Ναρκωτικών έχει συλλάβει 32 άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Το διάστημα από 25 Μαΐου έως 5 Ιουνίου στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής

  • συνελήφθησαν 112 άτομα για διάφορα αδικήματα (κλοπές, παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά κ.λπ.)
  • προσήχθησαν 779 άτομα
  • ανευρέθη  κλεμμένο όχημα

Επιπρόσθετα, τις επιχειρησιακές δράσεις των αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, συνεπικουρούν αστυνομικές δυνάμεις της Διεύθυνσης ‘Αμεσης Δράσης Αττικής, που δραστηριοποιούνται στις συγκεκριμένες περιοχές. Στο πλαίσιο αυτό, από 25 Μαΐου μέχρι 3 Ιουνίου πραγματοποίησαν συνολικά:

  • 253 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα (ληστείες, κλοπές, παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά κ.λπ.)
  • 360 προσαγωγές
  • 43 ανευρέσεις κλεμμένων οχημάτων

Σε επίπεδο δημόσιας ασφάλειας, το εξειδικευμένο προσωπικό των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Αθηνών και Δυτικής Αττικής κατάφερε να εξιχνιάσει συνολικά 187 υποθέσεις για ληστείες, κλοπές -διαρρήξεις, κλοπές τροχοφόρων και για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν συνολικά 191 δράστες.

Οι ειδικές δράσεις, θα συνεχισθούν, αναφέρεται ακόμη από την ΕΛ.ΑΣ.

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/5AJZXGY
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΛΑΣ: Αποτελέσματα των ειδικών δράσεων της ΕΛΑΣ για την εγκληματικότητα σε κέντρο Αθήνας και Δυτική Αττική Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">