ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Εβδομάδα σε τροχιά αστάθειας – Δευτέρα με 36οC, αλλά και καταιγίδες


Και η Δευτέρα θα είναι μια ζεστή ημέρα, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Στη βόρεια Ελλάδα τουλάχιστον όμως θα δροσίσει. Την Κυριακή στην κεντρική Μακεδονία σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες στη χώρα. Μάλιστα σήμερα θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες στα βόρεια αλλά και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά.

Από Τρίτη, έως τουλάχιστον την Παρασκευή, αναμένεται έντονη αστάθεια, με μεσημεριανές απογευματινές καταιγίδες σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές κυρίως κεντρικά και βόρεια, που μάλιστα δεν αποκλείεται να είναι τοπικά ισχυρές. Η θερμοκρασία θα πέσει αρκετά. Λίγο θα ξεπερνά τους 30 βαθμούς το μεσημέρι στα ηπειρωτικά. Ο καιρός βελτιώνεται ξανά το τριήμερο του Aγίου Πνεύματος.

Δευτέρα τοπικές μπόρες και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στη Μακεδονία και τη Θράκη πριν το μεσημέρι, καθώς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, από το μεσημέρι. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα, τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και την ανατολική Θεσσαλία. Στη νησιωτική χώρα σχεδόν αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο και το βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία αν και θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα φτάσει κατά τόπους τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα νησιά και τα παραθαλάσσια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός,, όμως το μεσημέρι απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, τη νύχτα θα βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη προβλέπεται άστατος καιρός στα ηπειρωτικά με τοπικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, πιθανώς τοπικά ισχυρές. Στη νησιωτική χώρα ο καιρός παραμένει γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, γρήγορα στο Ιόνιο θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 27 με 29 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 29 με 31 ενώ στα νησιά και τα παραθαλάσσια θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/oKDTj67
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Εβδομάδα σε τροχιά αστάθειας – Δευτέρα με 36οC, αλλά και καταιγίδες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">