ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εγκαίνια 24ωρης λειτουργίας της Θεραπευτικής Κοινότητας ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ


Την 24ωρη λειτουργία της Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού I εγκαινίασε σήμερα, 18/7 η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, με τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Κωνσταντίνο Παπαθανασίου.

Όπως αναφέρεται σε δελτίου Τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας, ένα χρόνο μετά τη δημιουργία του ειδικού χώρου διαμονής για την απεξάρτηση, επεκτείνεται η λειτουργία του ξενώνα του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ από Δευτέρα έως και Κυριακή και για όλο το 24ωρο στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι. Παράλληλα, ο αριθμός των υπό θεραπεία μελών αυξάνεται από 20 σε 28 άτομα.

Από την έναρξη του έτους έως τον Ιούνιο 2022, στο Μεταβατικό Πρόγραμμα Συμβουλευτικής και Ψυχικής Απεξάρτησης Εξαρτημένων ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού I, υποστηρίχθηκαν:

• στην Α΄ Φάση Θεραπείας (Ομάδες Συμβουλευτικής) συνολικά 385 άτομα,

• στην Β΄ Φάση Θεραπείας (Θεραπευτική Κοινότητα), συνολικά 33 άτομα.

Στη δήλωσή της η υφυπουργός επεσήμανε:

«Η πρόσβαση στις παρεχόμενες υπηρεσίες θα είναι πλέον 24ωρη. Με αυτόν τον τρόπο δίνουμε τη δυνατότητα, τόσο στους ωφελούμενους της Κοινότητας να συμβιώνουν σε ασφαλές περιβάλλον, όσο και σε περισσότερους κρατούμενους με προβλήματα εξάρτησης, την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες απεξάρτησης των Φυλακών. Οι ωφελούμενοι συμμετέχουν σε θεραπευτικές, εκπαιδευτικές, δημιουργικές και αθλητικές δραστηριότητες, με την καθοδήγηση της ομάδας του θεραπευτικού προσωπικού, που αποτελείται από ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και ειδικούς θεραπευτές. Παράλληλα, το Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης του Θεραπευτικού Προγράμματος υποστηρίζει συμβουλευτικά γονείς και συντρόφους, ενώ το Τμήμα Εκπαίδευσης του Προγράμματος υποστηρίζει την επαγγελματική κατάρτιση και εξέλιξη των υπό θεραπεία ωφελουμένων, μέσω της βελτίωσης των κοινωνικών δεξιοτήτων τους και της αναβάθμισης του εκπαιδευτικού επιπέδου τους».

Με τη σειρά του, ο Γενικός Γραμματέας τόνισε πώς:

«Αναγνωρίζοντας το φαινόμενο της χρήσης ουσιών και της εξάρτησης ως ένα πολύπλευρο ζήτημα μέσα στα ελληνικά Καταστήματα Κράτησης, καθώς και τον ρόλο που παίζει η αποτελεσματική θεραπεία στην επανένταξή των κρατουμένων στην κοινωνία, βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε τέτοια δράση και την υποστηρίζουμε έμπρακτα. Αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία φορέων στήριξης όπως το ΚΕΘΕΑ, συμβαδίζουμε με τις αρχές μας σαν Γενική Γραμματεία, που σέβεται απόλυτα τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα των κρατουμένων, με κύρια και βασικότερα αυτά της αξιοπρεπούς ζωής και της υγείας».

Στην εκδήλωση των εγκαινίων παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Χρήστος Λιάπης, η αντιπρόεδρος Φωτεινή Λεομπίλλα και το μέλος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ Γ. Θεοδωράτος, η Διευθύντρια του Καταστήματος Κορυδαλλού Ι, Μαρία Στέφη, καθώς και ο Διευθυντής του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ Βασίλειος Καταγής, η επιστημονική υπεύθυνη, Αικατερίνη Θεοδωρίδη και το προσωπικό του προγράμματος.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία των νέων κρατουμένων, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ή έχουν πλέον αποφυλακιστεί και μετέφεραν την εμπειρία τους.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/RyuHK4V
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εγκαίνια 24ωρης λειτουργίας της Θεραπευτικής Κοινότητας ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">