ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνομιλίες της Γερμανίδας ΥΠΕΞ Α. Μπέρμποκ με τον πρωθυπουργό και τον Ν. Δένδια


Σε μια κρίσιμη στιγμή για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου πραγματοποιεί η Γερμανίδα Υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ, την πρώτη της επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας. Σήμερα (29/7) η κα Μπέρμποκ θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και αναμένεται να συζητήσουν για την τουρκική προκλητικότητα, τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο, τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια, καθώς και τις προοπτικές ενεργειακής συνεργασίας.

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί στις 10:30 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό και στις 11:15 με τον ομόλογό της Νίκο Δένδια θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση και αμέσως μετά θα λάβουν χώρα οι διευρυμένες συνομιλίες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Εν συνεχεία, στις 12:45, οι δύο υπουργοί θα προβούν σε κοινές δηλώσεις στον Τύπο. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών θα καλύψουν όλο το φάσμα των ελληνογερμανικών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένων εκκρεμοτήτων. Επιπροσθέτως, οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στην κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και σε προοπτικές ενεργειακής συνεργασίας.

Η κα Μπέρμποκ έφθασε στην Αθήνα το μεσημέρι της Πέμπτης (28/7) και επισκέφθηκε αρχικά το κτίριο της Κομαντατούρ (έδρα της ναζιστικής διοίκησης επί κατοχής), μνημείο θηριωδίας και στη συνέχεια το Μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων.

Στην συνέχεια επισκέφθηκε την προσφυγική δομή του Σχιστού, συνοδευόμενη από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη. Η κυρία Μπέρμποκ συνομίλησε με παιδιά και γυναίκες πρόσφυγες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ενώ σε δηλώσεις του ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε την ανάγκη για πιο ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στο μεταναστευτικό.

Η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στην χώρα μας αλλά και στην Τουρκία, που θα την επισκεφθεί μετά την Αθήνα, για την ανάγκη διαλόγου στο θέμα της επίλυσης των διαφορών.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/nV2rAuj
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνομιλίες της Γερμανίδας ΥΠΕΞ Α. Μπέρμποκ με τον πρωθυπουργό και τον Ν. Δένδια Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">