ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δικαιοσύνη ''ρόμπα ξεκούμπωτη''


Το άκρον άωτον του ρεζιλέματος είναι να γίνει κάποιος ή κάποια «ρόμπα ξεκούμπωτη» και αυτό έγινε η Ελληνική Δικαιοσύνη και οι νομοθέτες στην περίπτωση του βιαστή Λιγνάδη.

Καλύτερα κουμπώστε την, και όσο πιο σύντομα γίνεται, διότι εκτός της ''τυφλής δικαιοσύνης'' κυριολεκτικά ρόμπες ξεκούμπτωτες γίνονται και τα αστικά πολιτικά κόμματα εξουσίας για την συμβολή τους στο νομικό πλαίσιο που ισχύει στη χώρα μας.

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει από τους celebrities στα social media μετά την απόφαση του δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερο υπό όρους τον Δημήτρη Λιγνάδη. Παράλληλα σε πολλά δημοσιεύματα οι αρθρογράφοι καταφέρονται με την ωμή αλήθεια και ειρωνικά σχόλια κατά της δικαιοσύνης και των δικαστών.

«Αηδία, Ντροπή, Κατάντια, αίσχος, κ.α.»

«Αηδία, Ντροπή, Κατάντια, αίσχος, κ.α. » είναι λίγα από τα σχόλια που κάνουν celebrities και αρθρογράφοι σε media και στα social media αναφορικά με την δικαιοσύνη και την απόφασή της.

Οι περισσότεροι από μας έχουμε αποθηκευμένο στη μνήμη μας ένα στοκ εικόνων δικαστηρίου από το σινεμά. Δικαστές που χτυπούν διαρκώς το σφυράκι τους, εισαγγελείς που αγορεύουν με γυάλινο βλέμμα και υψωμένο δάχτυλο, ακροατήριο που παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα, και ποινές καταπέλτης για όσους έχουν τελέσει εγκλήματα.

Επίσης η νεοελληνική κοινωνία έχει παρακολουθήσει σειρά από ταινίες στις οποίες οι βιαστές ανηλίκων καταλήγουν σε φυλακές στις οποίες τους περιμένει η ''ιδιαίτερη περιποίηση'' των υπολοίπων κρατουμένων.

Ασφαλώς αυτά αποτελούν καταστάσεις οι οποίες δεν μπορούν να έχουν εφαρμογή στην χώρα μας. Στην Ελλάς του 2022 υφίσταται ένα συνονθύλευμα νομοθετημάτων, καθώς επίσης , εδραιωμένες παθογένειες οι οποίες διαμορφώνουν το πλαίσιο η  ''δικαιοσύνη'' να διυλύζει τον κώνωπα και να καταπίνει την κάμηλον.

Σε απλά νεοελληνικά αυτό σημαίνει ότι όσοι έχουν την οικονομική επιφάνεια και κολλητούς πολιτικούς και καναλάρχες , καθώς και Κούγιες συνηγόρους , μπορούν να τυγχάνουν αποφάσεων τις οποίες σε καμία περίπτωση δεν θα εφάρμοζαν στους ''κακομοίρηδες'' και τους ''γραφικούς''.

Ο σκηνοθέτης και πρώην Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου μπορεί να καταδικάστηκε για τους δύο από τους τέσσερις βιασμούς για τους οποίους κατηγορούνταν, όμως σύμφωνα με το δικαστήριο και ύστερα από την αίτηση αναστολής της ποινής του από τον Αλέξη Κούγια, τον δικηγόρο του, αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους.

Τα Κουγίστικα επιχειρήματα

Ο κύριος Λιγνάδης καταδικάστηκε με ψήφους τέσσερις έναντι τριών αθωωτικών για μία πράξη που τελέστηκε τον Μάρτιο του 2015, δηλαδή πριν επτά ολόκληρα χρόνια, χωρίς επί επτά χρόνια, ζώντας ελεύθερος, να έχει διαπράξει έστω και τροχαία παράβαση.

Επομένως, σύμφωνα με το νόμο που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή, ο ασκηθείς μαζί μου ως δικηγόρος, πρώην συνεργάτης του γραφείου μου, τότε υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, τον οποίο παμψηφεί ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ , το Δικαστήριο έπρεπε υποχρεωτικά να αφήσει ελεύθερο τον κύριο κατηγορούμενο, διότι διαφορετικά θα παραβίαζε με ακραίο τρόπο το νόμο και τα δικαιώματα του κατηγορουμένου.

Η άποψή μας

Σύμφωνα με το εξάμβλωμα νομικό πλαίσιο που έχουν νομοθετήσει τα αστικά πολιτικά κόμματα εξουσίας, και εφαρμόζει σιωπηρά η Ελληνική δικαιοσύνη - δικαστές, κάθε βιαστής μπορεί κάλιστα να βιάζει και αμέσως μετά θα αφήνεται ελεύθερος από την δικαιοσύνη ώστε να μην παραβιάζουν με ακραίο τρόπο το νόμο και τα δικαιώματά του.

Αυτό σε απλά Ελληνικά σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες των εξουσιών βιάζουν και αυτοί με την σειρά τους κάθε βιασμένο - βιασμένη και κυρίως την Δικαιοσύνη της χώρας μας. 

Τέλος, οι άμεμπτοι της Ελληνικής Δικαιοσύνης , οι οποίοι με αυτού του τύπου θεσμοθετήματα και νόμους γίνονται με την σειρά τους θύματα αρνητικού σχολιασμού και δηλώσεων οφείλουν να αξιώσουν από την πολιτική ηγεσία άμμεσα αλλαγή του νομικού πλαισίου.

ΥΓ: Δεδομένου ότι κάποιοι επί μια επταετία δεν τέλεσαν μια τροχαία παράβαση αυτό σημαίνει ότι πλέον έχουν γίνει άλλοι άνθρωποι και με άλλες συμπεριφορές ? Αν πράγματι το δέχεστε , όσοι/ες το δέχεστε , πως οι ίδιοι/ες στιγματίζεται εφόρου ζωής άτομα για πράξεις οι οποίες έγιναν πριν από 40 χρόνια ;

- Ονόματα δεν αναφέρουμε , όμως είναι γνωστοί/ες σε τοπικό επίπεδο οι ''Κουγίστικης νοοτροπίας'' , οι οποίοι/ες πλέκουν τα εγκώμια σε άτομα τα οποία έχουν καταδικαστεί σε χρόνια φυλακή , και θάβουν συστηματικά άτομα τα οποία είχαν πέσει θύματα πλεκτάνης. 

- Ο Κούγιας για τις πράξεις του αμοίβεται και είναι το επάγγελμά του , ( όλοι πρέπει να τυγχάνουν του ιδίου επιπέδου υπεράσπιση ασχέτως των πράξεών και του κοινωνικοοικονομικού επιπέδου τους ), ενώ στον αντίποδα, ορισμένοι/ες κατά τόπους ασχημονούν διαχρονικά πράττοντας ανάρμοστες και ανήθικες πράξεις - ενέργειες θεωρώντας ότι οι ίδιοι/ες αποτελούν τα ηθικά στοιχεία. 

# Πόσο ηθικά στοιχεία μπορεί να είναι άτομα τα οποία έλαβαν μαύρα και αδήλωτα ώστε να σπιλώνουν και να λασπώνουν κατά το δοκούν ;( Το συνεχίζουν αδιάλειπτα μέχρι σήμερα )

# Πόσο ηθικά στοιχεία είναι ορισμένοι οι οποίοι επί δεκαετίες έκαναν τα ''στραβά μάτια'' στην αυθαίρετη δόμηση ;( Οι ίδιοι γνωρίζουν σε ποιούς αναφερόμαστε και ορισμένοι εκ των συμπολιτών μας γνωρίζουν τι διαλαλούν.)




  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δικαιοσύνη ''ρόμπα ξεκούμπωτη'' Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">