ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Πέτρος Ζωγράφος ''έλυσε'' το ενεργειακό ζήτημα για δεύτερη φορά


Σε βίντεο το οποίο έβγαλε στην δημοσιότητα ο ''Ο Ταρζάν της Ζούγκλας'', η κατά κόσμον Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, για δεύτερη φορά παρακολουθήσαμε την προχειρότητα με την οποία ανακοινώθηκε μια συσκευή η οποία λύνει το ενεργειακό πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας.

Εμείς από το δικό μας μετερίζι έχουμε να επισημάνουμε:

1) Απο μονοφασική τώρα η πατέντα έγινε τριφασική

2) Για πολλοστή φορά δεν έλειπαν οι γνωστές μπαταρίες εκκίνησης, οι οποίες αυτή τη φορά ήταν δύο πακ των 12 βόλτ. 

Για ποιούς λόγους , δεδομένου ότι θέλουν να κάνουν μια παρουσίαση , χρειάζεται να δείχνουν τις μπαταρίες ; 

Επίσης , τι εξυπηρετεί στην ενημέρωση του κόσμου η εναλλαγή από τις μπαταρίες εκκίνησης στην αυτοτροφοδότηση ;Εννοώ οι μπαταρίες δεν μπορούσαν να αποτελούν στοιχείο της συσκευής, η γίνεται σκόπιμα ;

3)Για πολλοστή φορά χρησιμοποιήθηκε ο όρος 800  watt αναφορικά με τις λάμπες που σύνδεσαν στο σύστημα ενώ το σύστημα είναι της τάξεως ισχύος των 50 - 100 kw. 

Οι γνώστες συστημάτων ραδιοτηλεοράσεως γνωρίζουν ότι ένα μηχάνημα - πομπός της τάξεως των 100 kw {''διότι τα KW δεν είναι φασόλια''} είναι τουλάχιστον δεκαπλάσιο σε μέγεθος από το σύστημα που παρουσίασε ο Πέτρος Ζωγράφος, και τουλάχιστον εμάς μας κίνησε την περιέργεια πως γίνεται ένα σύστημα παροχής ενέργειας να παρουσιάζεται ως 100 kw , ενώ στον αντίποδα οι μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο δεν έχουν πετύχει να κατασκευάσουν, είτε πομπούς 100 kw σε αυτό το μέγεθος, είτε ακόμα και κλιματιστικά , θερμοπομπούς κ.α. 

Επισκευτείτε ένα εργοστάσιο , η μια μεγάλη εταιρία, η ακόμα μια ξενοδοχειακή μονάδα και ζητήστε να δείτε ποιο είναι το μέγεθος του συστήματος κλιματισμού της τάξεως 50 - 100 KW.

Τέλος, προσωπικά μένω με την απορία, δεδομένου ότι έχω δημοσιοποιήσει την έρευνα που κάνω επί σειρά ετών πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη, την νανοτεχνολογία και τα νευρωνικά δίκτυα , γιατί δεν βρέθηκε κάποιος ''Ταρζάν'' να μου κάνει και εμένα παρουσίαση ;

Ειδικότερα: Έχοντας έξυπνα συστήματα τα οποία λειτουργουν στην Ελληνική γλώσσα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές εφαρμογές για την εξοικονόμηση ενέργειας, ( εννοώ ότι κάποιος/α που βαριέται μπορεί με φωνητικές εντολές στα Ελληνικά - εξ αποστάσεως - να χειρίζεται και να κλείνει όλες τις συσκευές ενός σπιτιού, μιας επιχείρησης, κ.α.) εμένα γιατί δεν μου κάνουν μια παρουσίαση ?

ΥΓ: Η αντίσταση με την λεντοταινία κολλημένη με σελοτέιπ είναι όλα τα λεφτά 

- Αν θεωρήσει κάποιος/α ότι ειρωνεύομαι κάνετε τεράστιο λάθος. Υπάρχει κενό αναφορικά με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών παραγωγής ενέργειας - και κυρίως φτηνής , και στον αντίποδα παγκόσμια ζήτηση. Το θέμα είναι να προκύψει, διότι μέχρι σήμερα δεν έχει προκύψει. 

- Σε ένα ποσοστό η ηλιακή ενέργεια - τα φωτοβολταικά - αποτελούν αποδεδειγμένη λύση φτηνής ενέργειας όμως πάσχουν στον τομέα μπαταρίες και ανανέωση αυτών κάθε 5 - 10 χρόνια. Αν κάποιος συνδυάζει τις μπαταρίες με πυκνωτές θα έχει και περισσότερο κέρδος.

- Μια δική μας πρόταση στον τομέα ενέργεια , ( η οποία είναι δημοσιοποιημένη  πριν ξεσπάσει ο πόλεμος ), ήταν να γίνετε αγορά φυσικού αερίου σε φτηνή τιμή και με φυσικό αέριο να κινούν γεννήτριες παραγωγής ρεύματος

- Μέχρι σήμερα οι καταναλωτές χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο κυρίως για θέρμανση. Ας κατασκευάσει κάποιος μια γεννήτρια η οποία να λειτουργεί με αέριο. ( Εν ολίγης αυτό δεν κάνει και ο Ζωγράφος ;Με καύση υδρογόνου από την μπουκάλα λειτουργεί το σύστημά του. Η το αντίθετο ? )


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Πέτρος Ζωγράφος ''έλυσε'' το ενεργειακό ζήτημα για δεύτερη φορά Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">