ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σαρωτικό το πέρασμα της φωτιάς στην Πεντέλη – Η ώρα του απολογισμού


Με στόχο να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό η καταγραφή των καταστροφών και των ζημιών προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία των αποζημιώσεων των πυρόπληκτων, συνεχίζονται σήμερα οι αυτοψίες στους πληγέντες δήμους της Αττικής από μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Χθες Τετάρτη 20 Ιουλίου, έλεγχοι και αυτοψίες έγιναν σε 30 κτήρια από μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και δημόσια κτήρια των πληγέντων Δήμων Πεντέλης και Παλλήνης (Παλλήνη, Γέρακας, Ανθούσα) λόγω της πυρκαγιάς της 19ης Ιουλίου που ξέσπασε στην ευρύτερη περιοχή αυτών των Δήμων.

Από αυτά 19 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 4 έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση (κατοικήσιμες), 8 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 7 επικίνδυνες για χρήση και οι οποίες θα επανελεγχθούν.
Επίσης, έχουν ελεγχθεί 5 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων 1 είναι κατάλληλος για χρήση, 1 προσωρινά ακατάλληλος και 3 επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν.
Ελέγχθηκαν 2 αποθήκες εκ των οποίων η 1 κρίθηκε προσωρινά ακατάλληλη για χρήση και 1 επικίνδυνη για χρήση, η οποία θα επανελεγχθεί.
Επίσης, ελέγχθηκαν 4 Ιεροί Ναοί εκ των οποίων οι 3 κρίθηκαν κατάλληλοι για χρήση και ο 1 προσωρινά ακατάλληλος για χρήση.

Με βάση την εικόνα πολύ υψηλής ανάλυσης που ελήφθη από το δορυφόρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η νεότερη εκτίμηση για την έκταση που επηρέασε η δασική πυρκαγιά της Πεντέλης, είναι περίπου 20.350 στρέμματα.

Σε χρόνιες παθογένειες απέδωσε τα αίτια της καταστροφής ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην ΕΡΤ, τονίζοντας, ότι, δεν υπάρχει χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός στις μικτές ζώνες αστικών και δασικών περιοχών, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες μελέτες πριν δοθεί μία περιοχή στον πολεοδομικό σχεδιασμό, ενώ, στη συνέχεια υπάρχει μία δαιδαλώδης διαδικασία που δικαιώνει όσους αυθαιρετούν.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο οι πυρκαγιές, να οφείλονται σε εμπρησμό, άφησε ο πρωθυπουργός, διαβεβαιώνοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός θα κινηθεί ταχύτατα για να αποκαταστήσει όσους συμπολίτες μας, υπέστησαν ζημιές.

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/s2CR0k4
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σαρωτικό το πέρασμα της φωτιάς στην Πεντέλη – Η ώρα του απολογισμού Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">