ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Ηλιοφάνεια και πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο


Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ημερών θα είναι οι πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Μάλιστα από το απόγευμα αύριο και την Πέμπτη θα ενταθούν λίγο στο ανατολικό Αιγαίο και θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανεβαίνει λίγο από την Πέμπτη , Οι μεγαλύτερες τιμές αναμένονται στα δυτικά το Σαββατοκύριακο στους 37-38 βαθμούς. Ο καύσωνας της δυτικής Ευρώπης δεν μας επηρεάζει τουλάχιστον ως τις 20 Ιουλίου.

Σήμερα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τοπικοί όμβροι τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου, της Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 5 με 6 και βαθμιαία από το μεσημέρι στα ανατολικά τμήματά του τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά και θα φτάσει τοπικά έως τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 2 με 4 και το πρωί και το βράδυ τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/i6QD091
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Ηλιοφάνεια και πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">