ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Έφεση από την Εισαγγελία Εφετών κατά της αθώωσης και των ποινών στην υπόθεση Λιγνάδη


Μεγάλη ανατροπή στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη έφερε η έφεση που άσκησε η εισαγγελέας την Παρασκευή. Η έφεση αφορά δύο σκέλη, τα οποία θα επανεξεταστούν από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο. 

Η εισαγγελική λειτουργός, αφού μελέτησε τα πρακτικά της δίκης και την αναφορά του συναδέλφου της Κωνσταντίνου Κούντρια, ο οποίος ήταν στην έδρα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, άσκησε έφεση τόσο για το αθωωτικό σκέλος της απόφασης για τη μία υπόθεση βιασμού, όσο και ως προς το ύψος της ποινής για τις άλλες δύο περιπτώσεις βιασμού για τις οποίες και πρωτοδίκως ο Δ. Λιγνάδης κρίθηκε ένοχος. 

Μετά από την εξέλιξη αυτή, ο ηθοποιός, όταν θα καθίσει στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, θα δικαστεί από μηδενική βάση για τρεις υποθέσεις βιασμού, με ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την ποινική του μεταχείριση. 

Η απόφαση αυτή της εισαγγελέως ουσιαστικά σημαίνει ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο δεν θα δικαστεί για δυο βιασμούς, αλλά και για τρεις υποθέσεις βιασμού. Επίσης, σημειώνεται πως μετά την έφεση δεν υπάρχει πλαφόν στην ποινή φυλάκισης που μπορεί να επιβάλει το δικαστήριο στον Δημήτρη Λιγνάδη. 

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του είχε επιβάλει για τους δύο βιασμούς, για τους οποίους κρίθηκε ένοχος, δέκα έτη για τον έναν και πέντε έτη για τον άλλον, κατά συγχώνευση 12 έτη στη φυλακή. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο δεν θα μπορούσε να επιβάλει μεγαλύτερη ποινή, εκτός αν ασκούνταν έφεση από το εισαγγελέα, όπως και έγινε. 

Πλέον άνοιξε ο δρόμος προκειμένου, εφόσον το κρίνει το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, να επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή στον καταδικασμένο σκηνοθέτη.

Ένα ακόμα  ερώτημα που προέκυψε, μετά την άσκηση της έφεσης, είναι το εάν ο Δημήτρης Λιγνάδης θα επιστρέψει στη φυλακή. Η απάντηση σε αυτό είναι αρνητική, αφού η έφεση του εισαγγελέα δεν ακουμπά το σκέλος της αποφυλάκισης, η οποία είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Ανατροπή στην αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, μπορεί να φέρει μόνο ο Άρειος Πάγος, όταν καθαρογραφεί η απόφαση και εφόσον κριθεί ότι πρέπει να ασκηθεί αναίρεση προς αυτό το σκέλος. 

Αξίζει σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι η καθαρογραφή μπορεί να καθυστερήσει ακόμα και κάποιους μήνες. 

Όσον αφορά στο πότε θα γίνει το δευτεροβάθμιο αυτό δικαστήριο,  αυτό θα γίνει εφόσον πρώτα καθαρογραφτεί η απόφαση. 

Κούγιας κατά Εισαγγελέως Εφετών: «Προσβάλλει τη Δικαιοσύνη» 

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο Αλέξης Κούγιας απάντησε στην ασκηθεία έφεση κατά της αθωωτικής κρίσεως για τον Δημήτρη Λιγνάδη. Ο συνήγορος του ηθοποιού και σκηνοθέτη εξαπολύει πυρά κατά της αντιεισαγγελέως Βασ. Χαλβά, η οποία άσκησε έφεση σε μία από τις αθωωτικές κρίσεις του δικαστηρίου. 

Όπως υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ο κ. Κούγιας στη ανακοίνωση που εξέδωσε, η αντιεισαγγελέας με την κίνηση αυτή «προσβάλλει την τακτική δικαιοσύνη και τους τακτικούς δικαστές και δημιουργεί ανασφάλεια στους πολίτες έναντι των δικαστικών αποφάσεων, καταστρέφοντας την αρχή ασφάλειας δικαίου του ποινικού κώδικα». 

Επισήμανση του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Προφανώς ο κ. Κούγιας αποφαίνεται μόνος του παραβλέποντας το γεγονός μερικών χιλιάδων Ελλήνων οι οποίοι τάχθηκαν δημόσια στα sosial media κατά της αποφάσεως του Δικαστηρίου. 

Παράλληλα των χιλιάδων Ελλήνων, μεταξύ αυτών, υπήρχαν και εκατοντάδες υπογραφές επωνύμων.

Ουδεμία προσβολή υφίσταται προς την τακτική δικαιοσύνη και τους τακτικούς δικαστές από την ενέργεια της κ. Βασ. Χαλβά, αντιθέτως, οφείλουμε ως χώρα προτίστως την αρχή ασφάλειας δικαίου προς το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας.

Έπειτα της αποφάσεως του εν λόγω δικαστηρίου η Ελληνική κοινωνία τάχθηκε δημόσια κατά της αποφάσεως και αξιώνει μια δικαιοσύνη η οποία να εμπνέει πραγματικά το αίσθημα δικαίου. Σε χιλιάδες άλλες δίκες δεν υπήρξαν ανάλογες ενέργειες από την πλευρά της κοινωνίας.

Τέλος, ο κ. Κούγιας ο οποίος κάνει αναφορά σε ''παράγκες'' καλλιτεχνών και δημοσιογράφων, θεωρεί ότι συνολικά όσοι/ες τοποθετήθηκαν δημόσια κατά της αποφάσεως του δικαστηρίου, αξιώνοντας μια δικαιοσύνη η οποία να εμπνέει πραγματικά το αίσθημα δικαίου, συνολικά είναι κατευθυνόμενοι , η μήπως είναι συνεννοημένοι επιδιώκοντας την ''εξόντωση'' Λιγνάδη ;

Υπάρχει τόσο τεράστια ανευθυνότητα στην Ελληνική κοινωνία ώστε να επιδιώκει την εξόντωση ενός αδίκως κατηγορούμενου και καταδικασμένου ο οποίος στο Εφετείο θα ετύγχανε της αθώωσης του ; 

Αναφορικά με τις σκευωρίες για ''παράγκες'' οι οποίες προωθούν « ανήλικους επαγγελματίες ομοφυλόφιλους» , και αυτό τίθεται στην κρίση της Ελληνικής κοινωνίας , διότι ποιος αξιοσέβαστος πολίτης δέχεται να συνευρεθεί ερωτικά με ανήλικους ;

ΥΓ: Επώνυμος πολίτης σε σημαίνουσα θέση της Πολιτείας σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται να συνευρίσκεται ερωτικά με ανηλίκους. 

- Τι είναι ο Λιγνάδης κανένας γραφικός τύπος αγράμματος και αδαής ? Αναφορικά με όσους τον διόρισαν, και δεν δέχονται όσα προττάσει η Ελληνική κοινωνία, αυτοί κυρίως τίθενται στην κρίση σας. (Και να φανταστείς αναγνώστρια - αναγνώστη ότι τον προόριζαν και για Υπουργό !)

- Αν συνολικά , όσοι τον κατηγορούν για βιασμό , είναι εγκάθετοι του άλφα η του βήτα , γιατί δεν έχει ισχύσει το ανάλογο με πλειάδα έτερων στη χώρα μας ? Πολύ απλά γιατί δεν βρέθηκαν πέντε - δέκα πολίτες να κατηγορήσουν και τον πρωθυπουργό , τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κ.α. ;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Έφεση από την Εισαγγελία Εφετών κατά της αθώωσης και των ποινών στην υπόθεση Λιγνάδη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">