ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Άσκηση έφεσης μελετά η Εισαγγελία Εφετών για την υπόθεση Λιγνάδη


Με επείγουσα παραγγελία της, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ ζήτησε να της διαβιβαστούν άμεσα τα πρακτικά και η χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου για τον Δημήτρη Λιγνάδη προκειμένου να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης.

Το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης κατά της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την υπόθεση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, o οποίος κατά πλειοψηφία κηρύχθηκε ένοχος για τις δύο από τις τέσσερις περιπτώσεις βιασμού σε βάρος ανηλίκων και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους παρά την καταδίκη του σε κάθειρξη δώδεκα ετών θα εξετάσει η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. 

Με επείγουσα παραγγελία της, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ ζήτησε να της διαβιβαστούν άμεσα τα πρακτικά και η χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου για τον Δημήτρη Λιγνάδη προκειμένου να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης. 

Παράλληλα, η κα Γκανέ ζήτησε από τον εισαγγελέα της έδρας Κωνσταντίνο Κούντρια να της διαβιβάσει άμεσα την αναφορά του, στην οποία θα περιλαμβάνονται οι προτάσεις του επί της ενοχής, των ποινών και της αναστολής εκτέλεσης της ποινής του, καθώς και οι αποφάσεις του δικαστηρίου και οι μειοψηφίες του. 

Η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών θα μελετήσει εάν σωστά αξιολογήθηκε το αποδεικτικό υλικό και εάν είναι επαρκώς αιτιολογημένες οι αποφάσεις της πλειοψηφίας των δικαστών τόσο για την αθώωση του σκηνοθέτη για τον ένα από τους 2 βιασμούς, για τις ποινές που επιβλήθηκαν για τους 2 βιασμούς που καταδικάστηκε και για την αποφυλάκιση του μετά την καταδίκη, με την χορήγηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του μέχρι να δικαστεί από το Εφετείο. 

Το δικαστήριο έδωσε κατά πλειοψηφία αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση με τους εξής περιοριστικούς όρους: 

 -Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα 
-Εμφάνιση 3 φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα 
-Εγγύηση 30 χιλιάδων ευρώ 

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης άκουσε δύο φορές ένοχος κατά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας δικαστών και ενόρκων, με το δικαστήριο τελικά να του επιβάλλει συνολική ποινή κάθειρξης 12 έτη κατά συγχώνευση

Το δικαστήριο έκρινε τον ηθοποιό και σκηνοθέτη ένοχο κατά πλειοψηφία για τους βιασμούς δύο 17χρονων το 2015. 

Η πρόταση του εισαγγελέα σχετικά με την αναστολή της ποινής ήταν να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα καθώς σύμφωνα με τον ίδιο ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι «πιθανό να διαπράξει παρόμοια αδικήματα γεννετήσιας ελευθερίας κατά ανηλίκων δεδομένου ότι δεν έχει παραδεχτεί τα αδικήματά του».  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Άσκηση έφεσης μελετά η Εισαγγελία Εφετών για την υπόθεση Λιγνάδη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">