ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

«Πλημμύρισαν» τα νησιά οι ταξιδιώτες – Το αδιαχώρητο στα λιμάνια (video)


Οι πόλεις «βράζουν» οι πολίτες φεύγουν… Σαράντα τέσσερα πλοία ήταν προγραμματισμένα να αναχωρήσουν το Σάββατο μόνο από το λιμάνι του Πειραιά, με τις αναχωρήσεις να βρίσκονται κοντά στο «προ πανδημικό» 2019. Η πληρότητα στα οχηματαγωγά με προορισμό τα πιο δημοφιλή νησιά του Αιγαίου φτάνει το 80%.

Με τη βαλίτσα στο χέρι και με καλοκαιρινή διάθεση οι επιβάτες αναχωρούν με τα πλοία για τα ελληνικά νησιά.

Μεγάλες ουρές σχημάτιζαν το Σάββατο επιβάτες και αυτοκίνητα στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου με την πληρότητα των πλοίων, σε πολλές περιπτώσεις, να κυμαίνεται από 70% έως 80%.

«Χθες αναχώρησαν από Πειραιά 30.000 επιβάτες και 4.500 ΙΧ από Ραφήνα 8.500 επιβατες και απο Λαύριο 4.000 επιβάτες. Αναμένεται η κίνηση και τις επόμενες ημέρες να αυξηθεί» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας, Νίκος Κοκκάλας.

Οι προορισμοί που έχουν μεγαλύτερη ζήτηση είναι οι Κυκλάδες και η Κρήτη, όπου καθημερινά φθάνουν στο λιμάνι και το αεροδρόμιο χιλιάδες τουρίστες.

Οι τιμές των εισιτηρίων σε σχέση με πέρυσι είναι αυξημένες ενώ από την 1η Ιουλίου ορισμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια αυξήθηκαν για τρίτη φορά απο 4 εως 8%.

Από Πειραιά για Νάξο το ατομικό εισιτήριο από τα 48 ευρώ διαμορφώνεται στα 51,50 ενώ για Πάρο από τα 46,50 ευρώ στα 50. Το εισιτήριο για Ικαρία αυξήθηκε κατά 7,34% ενώ μεγαλύτερη είναι η αύξηση για Ίο με την τιμή να διαμορφώνεται από τα 50 στα 54 ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Ναυτιλίας, τον Ιούνιο αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά περίπου 323.000 επιβάτες.

Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα, Φανή Καλαθάκη

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/NK19e5C
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Πλημμύρισαν» τα νησιά οι ταξιδιώτες – Το αδιαχώρητο στα λιμάνια (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">