ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Βόλος: Με παρέμβαση εισαγγελέα προστασία στην 26χρονη που απείλησε να την σκοτώσει ο σύντροφός της


Μετά από παρέμβαση του Εισαγγελέα Υπηρεσίας Βόλου, ο οποίος αφουγκράστηκε την αγωνία και τον φόβο της 26χρονης γυναίκας που απειλήθηκε από τον 36χρονο σύντροφό της, δόθηκε εντολή φρούρησης του σπιτιού της νεαρής γυναίκας, μέχρι ο κατηγορούμενος προσέλθει στο σπίτι που έμεναν, για να πάρει παρουσία μάρτυρα τα πράγματά του, όπως δεσμεύτηκε ενώπιον της έδρας του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, που τον καταδίκασε σήμερα το μεσημέρι σε ποινή φυλάκισης ενός (1) έτους και δυο (2) μηνών με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης. 

Ο 36χρονος ο οποίος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος μετά την απόφαση του δικαστηρίου, δεσμεύτηκε στους δικαστές ότι δεν θα ενοχλήσει ξανά την 26χρονη και ότι θα κάνει τα νόμιμα, ώστε να μπορεί να βλέπει το 5χρονο παιδί του.

Στις 7 το απόγευμα ενημερώθηκε η 26χρονη ότι θα μετέβαινε στο σπίτι για να πάρει τα πράγματά του, αλλά μέχρι αυτή την ώρα δεν εμφανίστηκε, με αποτέλεσμα να καλέσει την αστυνομία και να ενημερώσει για την εξέλιξη, άλλα έλαβε την απάντηση ότι αυτή η διαδικασία δεν αφορά την Αστυνομία.

Μιλώντας με την 26χρονη Κ.Π. για τα αίτια των συχνών καβγάδων μεταξύ του ζευγαριού, είπε ότι πάνε περίπου 2 χρόνια που υπάρχουν καβγάδες, οι οποίοι έχουν πυκνώσει το τελευταίο χρονικό διάστημα και οι οποίοι ανησυχούν και τους γείτονες, οι οποίοι ειδοποίησαν στο πρόσφατο παρελθόν την Αστυνομία. Δεν πάει ένας μήνας τώρα που μετά από έναν επίσης σοβαρό καβγά, όπως μας είπε, πήρε το παιδί και έφυγε στην Αθήνα, όπου βρήκε δουλειά και είχε αποφασίσει να απομακρυνθεί από κοντά του, μήπως και γλιτώσει. Ωστόσο υπέκυψε στις εκκλήσεις του και επέστρεψε με στόχο να βρουν μια λύση συνύπαρξης για το καλό του παιδιού.

Η αιτία των συχνών καβγάδων εδράζεται στα οικονομικά του ζευγαριού, αφού η 26χρονη ήταν άνεργη και ο 36χρονος δεν της έδινε χρήματα ούτε καν και για τα ψώνια φαγητού.

Η Κ.Π. ζητάει να προστατευτεί από την βία και τις ύβρεις του επί 8 έτη συντρόφου της, για να μπορέσει να συνεχίσει την ζωή της και όχι να γίνει το επόμενο θύμα δολοφονίας.

Γιατί δεν φυλακίστηκε ο 36χρονος;

Ο Εισαγγελέας μελετώντας το φάκελο της δικογραφίας, έκρινε ότι ο 36χρονος δεν έπρεπε να φυλακιστεί και ότι άξιζε μια ευκαιρία για να συνετιστεί προς όφελος του ανήλικου παιδιού που έχουν αποκτήσει από κοινού με την 26χρονη.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι το όπλο της επίθεσης (κατσαβίδι) δεν βρέθηκε στον τόπο του συμβάντος, δηλαδή στο σπίτι που διέμενε το ζευγάρι και έγινε ο καβγάς, και επίσης τα τραύματα της 26χρονης όπως αυτά καταγράφονται και αποτυπώνονται στην Νοσοκομειακή Ιατρική Γνωμάτευση, δεν περιέχουν αναφορά σε τραύμα από κατσαβίδι. Αναφέρονται τραύματα στο πρόσωπο, στα χέρια, στα πόδια και στην πλάτη, τα οποία πιστοποιούν την άσκηση βίας.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι απείλησε την σύντροφό του με κατσαβίδι και ότι εκείνη άρχισε τον καβγά όταν δεν της έδωσε χρήματα. Υποστήριξε επίσης ότι δεν την έδειρε, αλλά της πέταξε ένα μπουκάλι με νερό, γλίστρησε και τα χτυπήματα οφείλονται στην πτώση.

Σε βάρος του κατηγορούμενου υπάρχουν άλλες δυο δίκες προσδιορισμένες για τις 26 Σεπτεμβρίου. Η μία αφορά στην καταγγελία της παθούσης που σε άλλον καβγά της έσπασε το δάκτυλο, και η άλλη αφορά στην κλοπή ενός δίκυκλου με το οποίο η 26χρονη χρησιμοποιούσε ως το μοναδικό μεταφορικό μέσο.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/IN89UPc
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Βόλος: Με παρέμβαση εισαγγελέα προστασία στην 26χρονη που απείλησε να την σκοτώσει ο σύντροφός της Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">