ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

«Βροχή» τα προβλήματα απο την κακοκαιρία – Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες


Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα της κακοκαιρίας πάνω από τη χώρα και ισχυρή καταιγίδα έπληξε την Τρίτη 23/8, την Αττική προκαλώντας πλημμύρες και δυσκολίες στην κίνηση των οχημάτων και την κυκλοφορία στους δρόμους αρκετοί εκ των οποίων μεταβλήθηκαν σε ποτάμια. Προσοχή χρειάζεται σύμφωνα με τις καιρικές προγνώσεις το επόμενο 48ωρο σε όλη την χώρα, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός στο Πρώτο Πρόγραμμα και κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις και να αποφεύγουν τους πλημμυρισμένους δρόμους, να μην σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους κάτω από δέντρα, καθώς τα φαινόμενα θα είναι έντονα και παροδικά

Από το πρωί σήμερα, επικρατούν πολύ έντονα φαινόμενα στην Σαντορίνη, ανέφερε ο κ. Αρτοποιός. «Έχουμε κινητοποιήσει 5 οχήματα καθώς έγιναν κατολισθήσεις και στο λιμάνι, χωρίς προβλήματα στην ναυσιπλοΐα, αλλά χρειάζεται εγρήγορση γιατί είναι τουριστική περιοχή και πρέπει οι επιχειρηματίες των καταλυμάτων να ενημερώσουν τους τουρίστες για τα έντονα φαινόμενα στο νησί» τόνισε ο κ. Αρτοποιός ενώ όπως είπε υπάρχουν και διακοπές ρεύματος.

Εν τω μεταξύ, πάνω από 100 κλήσεις δέχθηκε μόνο χθες το απόγευμα το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στην Αττική, ενώ βρίσκεται σε ετοιμότητα λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που έπληξαν αρκετές περιοχές της Αττικής. Οι 102 αφορούσαν αντλήσεις υδάτων και οι 7 κοπές δέντρων.

Έπεσαν 40 χιλιοστά βροχής σε μόλις μία ώρα και πάνω από 2.500 κεραυνοί Έκλεισαν δρόμοι, λόγω συσσώρευσης υδάτων και από πτώσεις δέντρων.

Εκτεταμένα ήταν τα προβλήματα στη Θεσσαλονίκη όπου σημειώθηκε και χαλαζόπτωση . Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήσεις για άντληση υδάτων και κοπές δέντρων σε περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Καρδίτσα και Τρίπολη.

Στο Αγρίνιο, από πτώση κολώνας της ΔΕΗ ακινητοποιήθηκε όχημα και εγκλωβίστηκαν δύο άτομα.

Στη Λαμία από την έντονη βροχόπτωση, δρόμοι πλημμύρισαν, φρεάτια «άνοιξαν» από την πίεση των υδάτων.

Ισχυρό μπουρίνι έπληξε την Καλαμπάκα και την ευρύτερη περιοχή, πλημμύρισαν ισόγεια καταστήματα και υπόγεια.

Κεραυνός σκότωσε κοπάδι προβάτων στο Μέτσοβο.

Στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αργιθέας, έπεσαν βράχοι. Στην περιοχή του δήμου Παλαμά, χαλάζι κατέστρεψε χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες. Αρκετές ήταν και οι καταστροφές στο αγροτικό  οδικό δίκτυο από πτώσεις βράχων.

Έντονα καιρικά φαινόμενα σήμερα και αύριο

Κρίσιμες θα είναι οι επόμενες 48 ώρες όπως προβλέπουν τα μοντέλα των μετεωρολογικών προγνώσεων, με σταδιακή εξασθένηση  από την Παρασκευή. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν την ηπειρωτική αλλά και τη νησιωτική χώρα και κυρίως το Αιγαίο.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από κεραυνούς και χαλαζοπτώσεις, στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα (εκτός από τα Δωδεκάνησα) και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν  βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά έως 5.

Στην Αττική, τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 21 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Από 20 μέχρι 28 βαθμούς θα κυμανθεί η θερμοκρασία.

Πηγή: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/FN3IidR
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Βροχή» τα προβλήματα απο την κακοκαιρία – Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">