ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Aίθριος καιρός και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά – Χωρίς θερμοκρασιακές «ακρότητες» το δεκαήμερο (video)


Γενικά αίθριος καιρός θα είναι ο καιρός σήμερα Τετάρτη 3 Αυγούστου σύμφωνα με την ΕΜΥ. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οπότε στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας μεμονωμένες καταιγίδες. Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου οι θερμοκρασίες για την εποχή είναι φυσιολογικές με το μελτέμι στο Αιγαίο να «οδηγεί» τις εξελίξεις και όπως όλα δείχνουν δεν προβλέπονται ακραίες θερμοκρασιακές τιμές τουλάχιστον για το δεκαήμερο που ακολουθεί. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς, στα περισσότερα νησιά τους 34 με 35 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος καιρος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα είναι  μεταβλητοί 3 με 4 και τις απογευματινές ώρες βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κεσλίου και στα ηπειρωτικά έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα είναι από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος καιρός με ανέμους που θα έχουν βόρειες διευθύνσεις έντασης 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 και στη νότια Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Εύβοια

Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στα βόρεια.

Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα νότια τοπικά έως 7 μποφόρ θα είναι οι άνεμοι.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με ανέμους, με βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασίες από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου θα επικρατήσουν στη Θεσσαλονίκη με λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για την Πέμπτη

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα κεντρικά και βόρεια ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικα 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει, στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 και κατά τόπους στα δυτικά τους 38 βαθμούς, στα περισσότερα νησιά τους 34 με 36 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: ΕΜΥ

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/feGylmu
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Aίθριος καιρός και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά – Χωρίς θερμοκρασιακές «ακρότητες» το δεκαήμερο (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">