ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ελληνικό: Τελικά η φωτογραφία είναι πλαστή ?


Έπειτα από ενάμιση χρόνο οφείλω μια σαφή εξήγηση για την φωτογραφία η οποία  δημιούργησε την έντονη αντιπαράθεση στο Κοινοβούλιο μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Κάλλιστα μπορούσα να αναρτήσω μια εξήγηση την ίδια ημέρα , δεν το έκανα είχα τους λόγους μου.

Έπειτα από το πρόσφατο δόλιο κλείσιμο του καναλιού glyfadaweb στο youtube, και ειδικότερα έχοντας αυτό το κανάλι αρκετό υλικό από το Ελληνικό και ομιλίες για το Ελληνικό, θεωρώ ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να επιχειρήσω μια εξήγηση. Έκλεισαν με δόλιο τρόπο ένα κανάλι στο οποίο υπήρχαν αρκετά βίντεο και δηλώσεις - ομιλίες από τον τέως Μητροπολίτη Γλυφάδας, τέως Περιφερειάρχες, προέδρους κομμάτων, τέως δημάρχους, αιρετούς, επιστήμονες, κ.α. σχετικά με το Ελληνικό. 

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος

Δεδομένου ότι  πριν από ένα χρόνο έγινε πολύς λόγος για fake news , πλαστές φωτογραφίες, κ.α. , από τον κ. Ραγκούση προς τον κ. Γεωργιάδη , και σύμφωνα με το ότι ο ίδιος επισήναψα στην φωτογραφία το πανό έχω να παραθέσω αναλυτικά:

Σε δελτίο τύπου της Επιτροπής Αγώνα για το Ελληνικό υφίστατο η φωτογραφία από την συνάντηση τους με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Αρκετά από τα μέλη της επιτροπής αγώνα για το Ελληνικό είναι η ήταν στελέχη και υποστηριχτές του ΣΥΡΙΖΑ και άτομα τα οποία κρατούσαν σε εκδηλώσεις το πανό που εικονίζεται στην φωτογραφίαΠαράλληλα με την φωτογραφία από την συνάντηση παρέθεσα στο κάτω μέρος της φωτογραφίας το πανό που κρατούσαν τα μέλη της επιτροπής αγώνα για το Ελληνικό. Είναι πλαστή η φωτογραφία ;

Ασφαλώς η φωτογραφία δεν είναι πλαστή , *(στην φωτογραφία εικονίζονται τα μέλη της επιτροπής αγώνα για το Ελληνικό στην συνάντηση που είχαν με τον κ.Τσίπρα, και στο κάτω μέρος της φωτογραφίας εικονίζεται το πανό ), ψεύτικος είναι ο κ. Τσίπρας ο οποίος για την προσωπική του ευημερία θέλει και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη και δεδομένης της πολιτικής του ''κωλοτούμπας'' για το Ελληνικό φάσκει και αντιφάσκει.

Πότε έλεγε ο κ. Τσίπρας πραγματικά όσα πιστεύει ο ίδιος για την δημόσια περιουσία  ; Το 2014 η σήμερα ; Δεν μας ενδιαφέρει ποια είναι η επενδυτική πραγματικότητα μας ενδιαφέρει τι πίστευε ο ίδιος το 2014. 

Μήπως ο κ. Τσίπρας δεν διαπιστώνει ότι από την ''ανάπτυξη'' στο Ελληνικό , τις ενέργειές του, και την υπερψήφιση σχεδίων νόμου της ΝΔ, μέχρι αυτή τη στιγμή οφελούνται τα συγγενικά πρόσωπα υπουργών αντί για τις δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων που θα προέκυπταν ;

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι χωρίς χορηγούς και επενδυτές δεν προκύπτουν εκδηλώσεις και ανάπτυξη στις μέρες μας. Ακόμα και ένθερμοί αριστεροί από θέσεις που έτυχε να διατελέσουν έχουν αναγκαστεί να ενδώσουν, όμως μη ξεχνάτε ότι παράλληλα με αυτούς υπάρχουν και εκατομμύρια έτεροι οι οποίοι παραμένουν με αμόλυντη ιδεολογία, και κάποιοι εξ' αυτών διαθέτουν βιώσιμες αναπτυξιακές προτάσεις κάθετα αντίθετες με όσα υιοθετούνται από τα αστικά μας πολιτικά κόμματα εξουσίας.  

Αναφορικά με τον Βόσπορο Γλυφάδας , ( μια συνοικία που απαριθμούσε εκατό οικογένειες εντός του τέως αεροδρομίου, οι οποίες απαλλοτριώθηκαν χωρίς δεκάρα ) , και σε αυτήν την περίπτωση διαπιστώνω μεθοδευμένες ενέργειες να ξεχαστεί το θέμα. Η αριστερά, και ειδικότερα ο κ. Τσίπρας, ασχολούνται με  την επενδυτική λογική ενώ αγνόησαν επιδεικτικά τους εκτοπισμένους από την συνοικία  και τα φτωχόσπιτα τους.

Σε μια εκδήλωση από την τοπική ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ, με αντικείμενο το Ελληνικό,  όταν έφτασε η διαδικασία στον διάλογο μεταξύ πολιτών και ομιλητών και επιχείρησε μια παρευρισκομένη να αναφερθεί στον Βόσπορο δεν υπήρξε διάλογος. Το κύριο θέμα είναι ότι δεν είχε προσκληθεί να συμμετάσχει ως ομιλητής/ια ούτε ένα άτομο από την απαλλοτριωμένη συνοικία του Βοσπόρου.

Σας θυμίζουμε ότι και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε σε ομιλίες του το σύνθημα ''ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ'' και σημειωτέων συμμετείχε σε εκδήλωση στο δημαρχείο Ελληνικού - Αργυρούπολης με τίτλο το Ελληνικό δεν πωλείται. ( Δείτε την πρόσκληση)




Ο κ. Τσίπρας στην εκδήλωση το Ελληνικό δεν πωλείται  είχε αναφερθεί σε μέγα σκάνδαλο αναφορικά με την πώληση του Ελληνικού από την κυβέρνηση Σαμαρά , καθώς επίσης , ο ίδιος είχε αναφέρει το Ελληνικό δεν πωλείται , η δημόσια περιουσία δεν εκποιείται δεν πωλείται.

Αυταπόδεικτα, σύμφωνα με όσα διαπιστώνουμε ξετυλίγοντας το κουβάρι τέως αεροδρόμιο Ελληνικού , ο Αλέξης Τσίπρας το 2014 στο αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης έδωσε μια εξαιρετική παράσταση ώστε να εξασφαλίσει την αμέριστη υποστήριξη όσων συμμετείχαν στην εκδήλωση , και παράλληλα σε πανελλήνια κλίμακα πέρναγε το μήνυμα του αριστερού ο οποίος δεν διαπραγματεύεται το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. 

Η κάθετη αντίθεση με όσα πρέσβευε το κόμμα της ΝΔ του εξασφάλισαν το 2014 νίκη στις εκλογές και την πρωθυπουργία της χώρας. Σήμερα που δεν υπάρχουν σαφείς αποκλίσεις στις «επενδύσεις και τους επενδυτές» μεταξύ Τσίπρα - Μητσοτάκη και ο κ. Τσίπρας υπερψηφίζει τους επενδυτικούς νόμους της ΝΔ πως θα πετύχει ξανά εκλογική νίκη ? 

Τσίπρας υπέρ σύμβασης για Ελληνικό: Η επένδυση πρέπει να προχωρήσει

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον Μάρτιο του 2021 ήταν ιδιαίτερα πιεστικός προς όσους πρότειναν είτε την καταψήφιση, είτε την επιλογή του «παρών» ως συμβιβαστική λύση, ζητώντας, μάλιστα, να μην υπάρξουν διαφοροποιήσεις στην ψηφοφορία και εξηγώντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να βρεθεί υπόλογο για «αντι-επενδυτική» λογική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα ο κ. Τσίπρας υπερψήφισαν το νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για το Ελληνικό ενώ κατά τάσσονται δεκάδες στελέχη του καθώς και οι κατά τόπους δημοτικές παρατάξεις σε Γλυφάδα, Καλαμάκι και Ελληνικό-Αργυρούπολη

Ευθέως τίθεται το ερώτημα: Τα τοπικά στελέχη των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας, έπειτα από την συμμετοχή του το 2014 στην εκδήλωση «το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ», μέχρι και σήμερα, δεν έχει πατήσει το πόδι του στα Νότια προάστια, και ειδικότερα στο Ελληνικό - Αργυρούπολη και την Γλυφάδα , ενώ κατά την προεκλογική περίοδο του 2019 είχε επισκεφτεί μέχρι και απομακρυσμένα χωριά της περιφέρειας. Κάνουμε κάποιο λάθος ;

Με βασικό δεδομένο ότι πλειάδα στελεχών , και των προαναφερόμενων τοπικών παρατάξεων, υπερψήφισαν πρόσφατα την υποψηφιότητα Τσίπρα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, μήπως και αυτοί παράλληλα του προέδρου του κόμματός τους φάσκουν και αντιφάσκουν ; 

Είστε πράγματι κατά των «μεγαλοεπενδυτών» , των «φαραωνικών σχεδιών», των «ουρανοξυστών», των «καζίνο - τζόγου» κ.α., ενώ επιλέγεται για την προεδρία του κόμματος στο οποίο ανήκετε τον κ. Τσίπρα ο οποίος υπερψηφίζει τα «αναπτυξιακά νομοσχέδια» της Νέας Δημοκρατίας ; 

Να θέσω και το απλοϊκό ερώτημα, πως γίνετε να είστε αντιμνημονιακοί και ως κυβερνητικό κόμμα να έχετε υπερψηφίσει μαζί με την Νέα Δημοκρατία, κ.α. κοινοβουλευτικά κόμματα δεσμευτικά μνημόνια με όρους «ξεπουλήματος» της δημόσιας περιουσίας ;

Τίθεται ευθέως ζήτημα, κάτι δεν πάει ομαλά. Προσωπικά αρκετές φορές κάνω αγγλικό black χιούμορ και ενδεχομένως μπορεί ορισμένοι να με παρεξηγήσουν διότι άλλα πιστεύω και άλλα φαινομενικά δείχνω δημόσια.

Τελικά δεξιά - αριστερά κόμματα χέρι - χέρι στην «επενδυτική λογική» και ειδικότερα του μεγάλου κεφαλαίου , (των ολιγαρχών του πλούτου) , και αν ναι που έγκειται η διαφοροποίηση σήμερα μεταξύ δεξιάς - αριστεράς ; 

Μήπως απαιτείται και εμείς, κάθε ένας σε επίπεδο κοινωνίας, να υιοθετήσουμε ότι άλλα θα περνάμε στους συμπολίτες μας και άλλα θα ακολουθούμε ; Εννοώ σταδιακά, με βασικό δεδομένο την επικράτηση του καπιταλισμού και των «επενδυτών», μήπως χρειάζεται κάθε ένας να ενδώσει και ότι εξασφαλίσει για τον εαυτό του εμπαίζοντας τη νοημοσύνη των υπολοίπων ; Να γίνει προσωπική υπόθεση.

Ακόμα και να δεχόμαστε την «επενδυτική λογική» του μεγάλου κεφαλαίου και επενδυτών, μπορείτε να μας αναφέρετε οι κατά τόπους του ΣΥΡΙΖΑ , γιατί «θάψατε» τον Βόσπορο και το δίκιο εκατό οικογενειών ; Το όφελος του κόμματός σας, και αρκετών από εσάς, ήταν δεδομένο επί μια πενταετία, της φτωχολογιάς που έχασαν για δεύτερη, και άλλοι για τρίτη φορά το τόπο τους δεν έπρεπε να προκύψει ; 

Για λόγους προσωπικής δεοντολογίας δεν θα δώσω ιδιαίτερη έμφαση σε ένα μείζον ζήτημα το οποίο είναι οι διαφημίσεις κατά την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που δόθηκαν από τον όμιλο επιχειρήσεων Λάτση σε κομματικά και φιλοκομματικά media. ( Υπήρχαν αυτές οι διαφημίσεις προ του 2014 ; )

ΥΓ: Ενώ δεν έχει μείνει νεοέλληνας - νεοελληνίδα χωρίς όχημα μεταφοράς ο υποφαινόμενος επί δεκαετίες δεν διαθέτει , και ο μοναδικός λόγος είναι το που θα καταλήξουν τα χρήματα από το *καύσιμο κ.κ. 'ριζοσπάστες'. Και τα χρήματα αγοράς είναι σαφές ότι θα καταλήξουν στην ολιγαρχία του πλούτου και θα διαμορφώσουν τους όρους για τους πλουσιότερους του πλανήτη με δις περιουσία. (Μπορείς να αγοράσεις μεταχειρισμένο θα έλεγε κάποιος, όμως , τα χρήματα ήδη έχουν καταλήξει στο μεγάλο κεφάλαιο, στους  «επενδυτές».)

* Ακόμα και για βασικά είδη διατροφής προσωπικά διέπομαι από ''τύψεις'' και αναζητώ τρόπο ώστε να ξεφύγω από το κλεινόν άστυ στην περιφέρεια έχοντας δυο κότες , δυο κατσίκες μια ντοματιά και καμιά πορτοκαλιά !

* Επιπροσθέτως, μη κάνετε το λάθος να σκεφτείτε τα ηλεκτρικά οχήματα, διότι για την εξαγωγή του λίθιου, ώστε να προκύψουν οι μπαταρίες λιθίου, (και θα τις χρειαστούν όσοι θα αγοράσουν ηλεκτρικά), εργάζονται ως ''σκλάβοι'' σε απάνθρωπες συνθήκες χιλιάδες άνθρωποι , ακόμα και μικρά παιδιά , ώστε να πλουτίσει η ολιγαρχία του κεφαλαίου, η όπως θα τους χαρακτήριζε ο Τσίπρας οι «επενδυτές» ....τύπου Ελον Μάσκ , ενός ατόμου ο οποίος διαθέτει περιουσία που δεν διαθέτουν όλοι οι κάτοικοι του μισού πλανήτη

* Μην μας πείτε για τις θέσεις εργασίας τις οποίες παρέχουν οι «επενδυτές» διότι σύμφωνα με τα προαναφερόμενα η ανισότητα είναι καθολική και με βαθμιαία άνοδο υπέρ μιας χούφτας δισεκατομμυριούχων... οι οποίοι δεσπόζουν στον τύπο ως οι πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη, λες και αποτελούν πρότυπο για τα δισεκατομμύρια ανθρώπων, η ακόμα, ενδέχεται τα δις πληθυσμού του πλανήτη να αποκτήσουν και αυτοί τα δις των οικονομικών ολιγαρχών «επενδυτών». Αν δούμε το θέμα απόλυτα αντικειμενικά οι μεγιστάνες του πλούτου είναι μειοψηφία, μειονότητα σε σχέση με το σύνολο των ανθρώπων κάθε χώρας, άρα «πρότυπο» αποτελούν τα δις που αγωνίζονται για την επιβίωση, και οι πολιτικές πρέπει να διαμορφώνονται σε σχέση με την πλειοψηφία. 

- Ένα άτομο, «επενδυτής», απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους  και γίνεται δισεκατομμυριούχος , διαθέτοντας τα χρήματα που δεν διαθέτουν δισεκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη, ενώ στον αντίποδα δισεκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν φτωχοί , άνεργοι , αδικημένοι. Επί της ουσίας αυτό το άτομο, ο «επενδυτής», δεν χρειάζεται να εργαστεί, εργάζονται οι ''άλλοι'', οι χιλιάδες ταλαίπωροι και του παράγουν τον πλούτο. Ασφαλώς οι χιλιάδες που παράγουν τον πλούτο στον «επενδυτή», δεν θα γίνουν ποτέ δισεκατομμυριούχοι, απλά παράγουν πλούτο στο κεφάλαιο και εξασφαλίζουν ένα μισθό «διαχρονικής και καθολικής ανισότητας». Άσε που σε λίγα χρόνια δεν θα χρειάζονται ούτε αυτοί οι χιλιάδες ώστε να παράγεται ο πλούτος του «επενδυτή» διότι θα τους παρέχουν ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ''300 - 500 ευρώ'', και θα εργάζονται τα ρομποτικά συστήματα και τα κομπιούτερΑυτά διδάχθηκα ως παιδί από τα βιβλία που μου δώριζε ο αριστερός θείος & νονός μου - τέως δήμαρχος Γλυφάδας και διαπιστώνω έπειτα από πέντε δεκαετίες την πλήρη επαλήθευση. Εσείς τι διδαχθήκατε ;

Από «το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ο λαός στην εξουσία», στο «δημοκρατία , αλληλεγγύη, δικαιοσύνη» χωρίς αντίκρυσμα

- Αυτό το σύστημα πρεσβεύεται οι του ΣΥΡΙΖΑ ; Έτσι θα προκύψει η κοινωνική δικαιοσύνη και η κάμψη της ανισότητας ; Μέσω των «μεγαλοεπενδυτών» θα προκύψει η «ανάπτυξη»,  η διαμορφώνοντας το πλαίσιο πολιτικών αλληλέγγυας και συνεταιριστικής επιχειρηματικότητας απο τα «κάτω» ; ''Ξέχασα'' όμως ότι πήραμε ως κοινωνία κάποιους από τα «κάτω», επί δεκαετίες, και στην συνέχεια συναλλάσσονταν και έκλειναν συμφωνίες με τους ολιγάρχες του πλούτου. . .διότι βρέθηκαν οι ίδιοι στα «πάνω» αντί της Ελληνικής κοινωνίας. 

* Η συνεταιριστική επιχειρηματικότητα, καθώς και η διαμόρφωση νέων αυτόνομων κοινοτήτων από συλλογικότητες και μεμονωμένα άτομα βρίσκει πρόσφορο έδαφος σε πολλές χώρες, και στη δική μας τα τελευταία χρόνια. Βέβαια δεν γνωρίζω αν πρόκειται για αριστερούς, η απλά προοδευτικούς ανθρώπους, οι οποίοι πλέον δεν δέχονται την εκμετάλλευση , τα χαράτσια , τις αυξήσεις σε καύσιμα - ενέργεια κ.α. και διαμορφώνουν τους όρους της κοινωνικής και  επιχειρηματικής αυτονομίας κόντρα στο κατεστημένο.


* Για το Ελληνικό και την παραχώρησή του σε ιδιώτη υπήρξε μνημονιακός όρος, άρα σαφής παρέμβαση από άτομα εκτός της χώρας μας, για όλους εμάς, και τον κάθε ένα από εμάς έχετε διαπιστώσει κάτι αντίστοιχο ; Πόσοι δίκαιοι και έντιμοι είναι οι φερόμενοι «θεσμοί» σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενώσεως, οι οποίοι κόπτονται να παρέχουν φιλέτα του δημοσίου, όπως το Ελληνικό, σε έναν «μεγαλοεπενδυτή», ενώ δεν υπολογίζουν τους 100 κατοίκους του Βοσπόρου οι οποίοι απαλλοτριώθηκαν χωρίς αποζημίωσεις ;  Το αντίστοιχο και για τα αστικά κόμματα της Ελληνικής βουλής τα οποία προωθούν το όφελος ενός «επενδυτή» εις βάρος των εκατό οικογενειών του Βοσπόρου. Μη ξεχνάμε ότι οι εκατό οικογένειες του Βοσπόρου - εντός του τέως αεροδρομίου - δεν ήταν καταπατητές, η Βενιζελική κυβέρνηση, και εν συνεχεία οι «ιδιοκτήτες» τους είχαν παραχωρήσει την έκταση. ( Ακόμα και σε αυτήν τη περίπτωση μάλλον υπήρξε προβοκάτσια, διότι η πλειονότητα των κατοίκων του Βοσπόρου δεν αποζημιώθηκε για την απαλλοτρίωση, όμως, ενδεχομένως μπορεί να έλαβαν αποζημιώσεις μια χούφτα άνθρωποι οι οποίοι αποχώρησαν από τον Βόσπορο πριν από όλους εμάς, και χωρίς να βιώσουν τις συνθήκες διωγμού κακήν κακώς που βιώσαμε εμείς.) 

Λέτε να σας προωθούμε Fake News ?

* Και να σκεφτείς ότι για τους κυβερνώντες ακόμα και εγώ θεωρούμε «επενδυτής» ! ( Σας εύχομαι καλό μήνα και καλές διακοπές )

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ελληνικό: Τελικά η φωτογραφία είναι πλαστή ? Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">