ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κύριε Παπαδημούλη δεν μας τα λέτε καλά απο την Ε.Ε


Ηχηρή απάντηση, που ακούστηκε μέχρι το Μαξίμου, λίγες ώρες πριν την αιφνίδια παραίτηση του ΓΓ του Πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρη Δημητριάδη, έδωσε ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ, Ντιντιέ Ρέιντερς σε ερώτηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη, σχετικά με την χρήση του λογισμικού παρακολούθησης «Predator» στην Ελλάδα.

Δια του αρμοδίου Επιτρόπου της, η Κομισιόν δηλώνει «ενήμερη για τις καταγγελίες σχετικά με τη χρήση του κατασκοπευτικού λογισμικού “Predator” στην Ελλάδα» και «καταδικάζει την παράνομη πρόσβαση σε συστήματα επικοινωνιών και κάθε μορφή παράνομης υποκλοπής των επικοινωνιών των χρηστών».

Ο Επίτροπος Δικαιοσύνης, Ντ. Ρέιντερς, έχει βρεθεί άλλωστε και ο ίδιος σε παρόμοια θέση μόλις ένα χρόνο πριν, όταν διαπιστώθηκαν “ενδείξεις παραβίασης” των προσωπικών και επαγγελματικών συσκευών του, καθώς και άλλων τηλεφώνων που χρησιμοποιούν υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως είχε αποκαλύψει το Reuters

Όπως αναφέρει στην απάντησή του: «Η ΕΕ διαθέτει νομοθεσία για την αντιμετώπιση της παράνομης παρακολούθησης και την προστασία του απορρήτου των δεδομένων». Και σημειώνει ότι «η παρακολούθηση και η επιβολή των κανόνων της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής εμπίπτουν κατά κύριο λόγο στην αρμοδιότητα των οικείων εθνικών αρχών και των δικαστηρίων, με την επιφύλαξη του ρόλου της Επιτροπής ως θεματοφύλακα των Συνθηκών».

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Ποιές είναι οι οικείες εθνικές αρχές κ. Παπαδημούλη ; Εννοώ για το αναίτιο κλείσιμο του διαδικτυακού μας καναλιού, το οποίο προέκυψε έπειτα από παραβίαση κωδικών, που θα αποταθώ στην αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων, στην αστυνομία , η μήπως στην ΕΥΠ ; Θα βγάλουμε άκρη ?

Επιπροσθέτως το «Predator» δεν είναι το μοναδικό λογισμικό παρακολούθησης και παραβίασης της προστασίας των δεδομένων, και της ιδιωτικής ζωής, το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από παράνομα λογισμικά ιών , και τουλάχιστον εμείς έχουμε δίπλα μας την Βόρεια Μακεδονία η οποία σπέρνει κατά το δοκούν spyware, και ιούς. Όμως δεν είναι οι μοναδικοί.  

Εσείς έχετε κάθε λόγο να δίνετε έμφαση στην κυβέρνηση και τις μεθοδεύσεις της ΕΥΠ, όμως και εμείς ως κοινωνία, έπειτα από την πρόσφατη παραβίαση κωδικών και το κλείσιμο του καναλιού μας, δεν γνωρίζουμε ποιοι είχαν λόγους να ασχοληθούν με ένα τοπικό κανάλι το οποίο είχε μερικά βίντεο με δηλώσεις από το Ελληνικό. Λέτε να το έκαναν οι Βόρειο-Μακεδόνες ;Τι τους ενδιέφερε αυτούς το Ελληνικό ;

Σημειώνω ότι η πληροφορία για  «spyware» και «Predator»  και ότι πιθανά χρησιμοποιείται από «κυβερνητικούς πελάτες»  στη χώρα μας κυκλοφορεί περισσότερο από ενάμισο χρόνο σε ιστοσελίδες του εξωτερικού.

To λογισμικό υποκλοπής spyware, Predator


Αν θεωρούν ορισμένοι/ες στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι έπειτα από τα ατοπήματα της κυβέρνησης θα επανέλθουν στην εξουσία ώστε να μας εμπαίζουν απατάστε. Ποιοι τοποθετήθηκαν για το κλείσιμο με παραβίαση κωδικών του δικού μας καναλιού ;

Σας πληροφορώ ότι εκτός των πολιτικών, και των δημοσιογράφων που υπηρετούν στενά τους πολιτικούς, υπάρχει και η κοινωνία. Εμείς δεν πρέπει να γνωρίζουμε τι έχει ισχύσει αναφορικά με εμάς ;

Οτιδήποτε κοινωνικό στη χώρα μας θα το πετάμε στον Καιάδα ; Στα περισσότερα βίντεο εμφανιζόντουσαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, άρα έχετε υποχρέωση να μάθουμε και εμείς τι έχει συμβεί, ασχέτως αν έχει προκύψει πόλωση και έχετε χωριστεί σε διαφορετικά «στρατόπεδα» αναφορικά με την δημόσια περιουσία και τις επενδύσεις. Στα ατοπήματα της Νέας Δημοκρατίας είστε ενιαίο κόμμα, αναφορικά με την κοινωνία τι είστε ?

- Ειδικά για εσάς, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα του κατακερματισμού του 2015, είναι σαφές ότι διαπιστώσαμε εμπράκτως να διέπεστε ως κυβέρνηση από εκδικητικές τάσεις όσων αποσπάστηκαν από το κόμμα. 

- Ακόμα και το γεγονός της διαφωνίας των τοπικών ΟΜ, Γλυφάδας, Αλίμου, Ελληνικού - Αργυρούπολης, αναφορικά με τις επενδύσεις στο Ελληνικό, έχει δρομολογήσει ένα κόμμα να μην λειτουργεί το κομματικό ραδιόφωνο στα Νότια προάστια Αττικής εκδικούμενο τα στελέχη του τα οποία διαφωνούν , άρα «δεν έχουν φωνή» και παρουσία στα ερτζιανά ! ( Έχετε «φωνή» ;Αν πράγματι έχετε φωνή από που σας ακούν ;)

- Τι «τζόγος» παίζεται στις πλάτες μας ; Εννοώ συνολικά της τοπικής κοινωνίας στα Νότια προάστια Αττικής, διότι η πλειονότητα αν ερωτηθεί, ούτε με τις κυβερνητικές παρακολουθήσεις και δημοκρατικές παραβιάσεις θα συμφωνήσει, ούτε με τις άνευ όρων επενδύσεις. 

- Άλλωστε μη ξεχνάτε ότι, πριν γίνετε κυβέρνηση, το 2014 , η πλειονότητα των τοπικών φορεών στα Νότια προάστια Αττικής ήταν σαφής και ξεκάθαρη αναφορικά με τις επενδύσεις, και αμέσως μετά προέκυψαν οι κάθετες διαφοροποιήσεις, ειδικά σε επίπεδο Ο.Τ.Α. καθώς και του προέδρου σας. Άλλοι διαφοροποιήθηκαν επί της αρχής άλλοι θα πληρώνουν το μάρμαρο ;Τι λέτε ;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κύριε Παπαδημούλη δεν μας τα λέτε καλά απο την Ε.Ε Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">