ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Υποκλοπές: Εξεταστική για όλους όσους είχαν στο «στόχαστρο» αξιώνουμε ως κοινωνία


Πέμπτη ή Παρασκευή ενδέχεται να οριστεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις υποκλοπές στην ολομέλεια της Βουλής ενώ τα αστικά πολιτικά κόμματα ''παίζουν'' εντός έδρας και με την κοινωνία εκτός !

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Ως κοινωνία αξιώνουμε εξεταστική για όλους όσους είχαν στο «στόχαστρο». Δεν θα πληρώνουν εσαεί άλλοι το «μάρμαρο» και έτεροι θα έχουν τα προνόμια και τα οφέλη. Δεν θα παραβιάζονται οι λογαριασμοί οι δικοί μας , καθώς επίσης, θα μας κλείνουν τα κανάλια , ώστε να οφεληθούν αστικά πολιτικά κόμματα τα οποία  κάνουν τους αδιάφορους. Ειδικά το ΠΑΣΟΚ ,κατά περίεργο τρόπο, υπηρετεί αποκλειστικά τα στενά του πολιτικά συμφέροντα αντί του Ελληνικού λαού.

Ξανανοίγει αύριο η Βουλή μετά τις θερινές διακοπές με υπ’ αριθμόν ένα ζήτημα στην πολιτική ατζέντα τις υποκλοπές. Άλλωστε το άνοιγμα της Βουλής επισπεύστηκε κατά μία εβδομάδα (πριν «σκάσει» στην επικαιρότητα η υπόθεση των υποκλοπών, ο προγραμματισμός προέβλεπε το άνοιγμα της Βουλής στις 29 Αυγούστου) ακριβώς λόγω του αιτήματος του Αλέξη Τσίπρα να συζητηθεί το θέμα των υποκλοπών σε προημερησίας διατάξεως συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής

Η προ ημερησίας συζήτηση και η Επιτροπή Θεσμών

Με τα ως τώρα δεδομένα ο ορισμός της ημερομηνίας γι’ αυτή τη συζήτηση αναμένεται να είναι εντός της εβδομάδας κάτι που αναμένεται ν’ αποφασιστεί στην αυριανή διάσκεψη των προέδρων της Βουλής με ορισμένες πληροφορίες να αναφέρουν ως πιθανότερη ημερομηνία την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή.

Η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής θα συζητήσει και το θέμα της σύγκλησης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ενώ μένει να προσδιοριστεί και το τι μέλλει γενέσθαι με την σύσταση εξεταστικής επιτροπής καθώς τόσο η αντιπολίτευση όσο και η κυβέρνηση έχουν δημοσίως ταχθεί υπέρ της συγκρότησής της.

Η διαμάχη για την έρευνα της εξεταστικής

Πάντως ένα από τα επίμαχα ζητήματα που έχουν αναδειχτεί τις προηγούμενες ημέρες είναι το περιεχόμενο της έρευνας γύρω από το οποίο θα συγκροτηθεί η εξεταστική επιτροπή. Με βάση το ρεπορτάζ η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε μια εξεταστική που θα διερευνήσει σε βάθος τουλάχιστον δεκαετίας το θέμα των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ καθώς για ευνόητους πολιτικούς λόγους δεν θέλει η συζήτηση περί υποκλοπών να περιοριστεί στην υπόθεση Ανδρουλάκη.

Ωστόσο το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ εναντιώνεται επί της ουσίας σε μια τέτοια προοπτική καθώς τα στελέχη του χαρακτηρίζουν μια τέτοια κίνηση από πλευράς κυβέρνησης ως απόπειρα αποπροσανατολισμού, συγκάλυψης και συμψηφισμού για να βγει από τη δύσκολη θέση να απολογηθεί για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ καθώς και τη χρήση του κατασκοπευτικού λογισμικού predator.

ΠΑΣΟΚ: Μόνο για την υπόθεση Ανδρουλάκη και το predator

Είναι ξεκάθαρη η σημερινή τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Μάντζου σύμφωνα με την οποία «το αίτημα για Εξεταστική Επιτροπή από εμάς αφορά στην υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μάντζος ερωτηθεί για την πρόθεση της κυβέρνησης στη συγκρότηση μιας εξεταστικής για έλεγχο σε βάθος δεκαετίας υπογράμμισε ότι «όπως εμείς είμαστε συγκεκριμένοι, θέλουμε κάθε κοινοβουλευτική ομάδα με δικό της αίτημα να κάνει το ίδιο. Αν έχουν αντίστοιχα χειροπιαστά αποδεικτικά μέσα, ας τα καταθέσουν, η Βουλή είναι ανοικτή από αύριο».

«Αν για παράδειγμα έρθει η ΚΟ της ΝΔ και μας πει ότι όσο ήταν πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας την προηγούμενη περίοδο υπήρχαν αντίστοιχες πρακτικές ή ότι πρέπει να πάμε ακόμη πιο πίσω στην περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς και η ΕΥΠ ήταν υπό την πολιτική εποπτεία του κ. Δένδια και του κ. Κικίλια, και υπάρχουν γι’ αυτό χειροπιαστές αποδείξεις, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε, πάντοτε υπέρ της Δημοκρατίας και της διαφάνειας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ.

Πρωτοβουλία

Στον ΣΥΡΙΖΑ επίσης εμφανίζονται αντίθετοι σε μια εξεταστική επιτροπή που δεν θα επικεντρωθεί κατ’ αποκλειστικότητα στις πρόσφατες αποκαλύψεις για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη αλλά και του δημοσιογράφου Θ. Κουκάκη. Στην κατεύθυνση αυτή δεν αποκλείεται να στηρίξουν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ. Οι οριστικές αποφάσεις ακόμα δεν έχουν ληφθεί και σε κάθε περίπτωση μένει να φανεί αν θα πάρει αύριο το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ την πρωτοβουλία να καταθέσει τη δική του πρόταση σύμφωνα με το περιεχόμενο που περιέγραψε ο στενός συνεργάτης του κ. Ανδρουλάκη, Δημήτρης Μάντζος.

Σε αυτή την περίπτωση για τη σύσταση της επιτροπής είναι απαραίτητη η σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς απαιτούνται τουλάχιστον 120 βουλευτές, τους οποίους αθροίζουν μαζί τα δύο κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Από πλευράς της ΝΔ δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα καταθέσει τη δική της πρόταση η κυβερνητική παράταξη με βάση την πρόθεσή της η έρευνα να επεκταθεί σε βάθος δεκαετίας (από το 2012) ή αν τελικώς θα συνταχθεί με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και γενικά της αντιπολίτευσης σε ότι αφορά την ψηφοφορία στην ολομέλεια για τη συγκρότηση της εξεταστικής, χωρίς φυσικά αυτό να καθορίζει και τι στάση που θα κρατήσουν τα κόμματα και ειδικότερα οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας μετά τη συγκρότηση της εξεταστικής επιτροπής στο πλαίσιο των εργασιών της.

Σύμπραξη, ρήγμα και αναστάτωση

Από εκεί και πέρα τα βλέμματα είναι στραμμένα σε τυχόν αναδιατάξεις του πολιτικού σκηνικού. Η σύμπραξη τουλάχιστον ΣΥΡΙΖΑ – ΠαΣοΚ και εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο, θα διαμορφωθεί έστω πρόσκαιρα και κατά συνθήκη ένα νέο πολιτικό δεδομένο ως προς την προσέγγιση των δύο κομμάτων.

Παράλληλα στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν και έχουν βάλει στο μικροσκόπιο το ρήγμα που διαφαίνεται στις σχέσεις Μητσοτάκη και σημαντικού τμήματος του κεντρώου χώρου με χαρακτηριστικότερη όλων την αντιπαράθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου με το μέγαρο Μαξίμου.

Η υπόθεση των υποκλοπών φάνηκε πάντως ήδη ότι από ορισμένα πρόσωπα και ομάδες εντός της ΝΔ ή στις παρυφές της μπορεί να εκληφθεί ως θρυαλλίδα εξελίξεων. Η ομάδα των πάλαι ποτέ «καραμανλικών» έσπευσε να αναδείξει τη δημόσια παρέμβαση του Προκόπη Παυλόπουλου και τις αιχμές του για την ευθύνη του Πρωθυπουργού. Η ομάδα των «σαμαρικών» θέλησε να αναδείξει την παρέμβαση του Κώστα Τζαβάρα για τη σοβαρότητα της υπόθεσης, μέσω συνέντευξής του σε επαρχιακή εφημερίδα.

Αίσθηση δε προξένησε η μακροσκελής ανάρτηση της Ολγας Κεφαλογιάννη στα κοινωνικά δίκτυα, με θέμα το ενδεχόμενο απομάκρυνσής της από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και την προκαταβολική αντίδρασή της σε αυτό. Κυβερνητικές πηγές επέμεναν πάντως ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοιο ζήτημα και ότι η σχετική φημολογία αναπτύχθηκε από τον αντιπολιτευόμενο Τύπο και τα παρακλάδια του.

Κινητικότητα στα δεξιά της ΝΔ

Υπό αυτές τις συνθήκες πάντως, πολιτικά στελέχη από τον χώρο της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης διαβλέπουν κινητικότητα στα δεξιά της ΝΔ. Σημειώνουν μάλιστα ως προς αυτά το πρόσφατο «σχίσμα» μεταξύ Κωνσταντίνου Μπογδάνου και Θάνου Τζήμερου – Φαήλου Κρανιδιώτη και εκτιμούν ότι η απομάκρυνση του πρώην βουλευτή της ΝΔ θα μπορούσε να διευκολύνει την επικοινωνία των δύο τελευταίων με το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επισήμανση: Αδιαφορούμε παντελώς για τις κινητικότητες και τα πολιτικά ''παίγνια'' ώστε να καρπωθούν προνόμια και οφέλη άτομα τα οποία ουδείς γνωρίζει τι υπηρετούν και τι εξυπηρετούν και δίνουμε έμφαση η εξεταστική να αφορά το σύνολο των παρακολουθήσεων επί τριετίας Κοντολέων.

Με βασικό δεδομένο την παραίτηση του  Παναγιώτη Κοντολέων , η οποία επί της ουσίας είναι παύση καθηκόντων από την πλευρά του φυσικού ηγέτη της ΕΥΠ Κ. Μητσοτάκη , γίνετε αποδεκτό από την πλευρά της κυβερνήσεως ότι υπήρχαν λάθος χειρισμοί. Δεδομένων των λάθος χειρισμών, η κοινωνία αξιώνει τα πλήρη στοιχεία παρακολουθήσεων επί τριετίας Κοντολέων ώστε να κριθεί σε πόσες έτερες περιπτώσεις υπήρξαν λάθος χειρισμοί και ενέργειες.

Όπως έχουμε αναφέρει σε προγενέστερες αναρτήσεις, μπορούν να εξαιρεθούν δημοσιοποιήσεως όσες περιπτώσεις θεωρούνται ''νόμιμες'' και εθνικού συμφέροντος, όμως, αναφορικά με παραβιάσεις λογαριασμών και παράνομες παρακολουθήσεις δημοσιογράφων , πολιτών , ''μπαχαλάκηδων'', συλλογικοτήτων, πολιτικών και λοιπών θέλουμε τα πλήρη και αναλυτικά στοιχεία ώστε να διαπιστώσει ο Ελληνικός λαός αν δικαιούνται τις παράνομες παραβιάσεις και παρακολουθήσεις , η απαιτείται ακριβός το *αντίθετο. 

* Να παρακολουθούνται στενά όλοι αυτοί , οι οποίοι εξ ονόματος του Ελληνικού λαού διαχειρίζονται άνισα δισεκατομμύρια ευρώ , παρέχουν σε ημέτερους τα εκατομμύρια από τις λίστες Πέτσα , ενώ παράλληλα διορίζουν κατά το δοκούν χιλιάδες golden boys χωρίς παραγωγή έργου, ενώ στον αντίποδα στοχοποιούν και παρακολουθούν αναίτια και άδικα την Ελληνική κοινωνία για τα στενά προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Υποκλοπές: Εξεταστική για όλους όσους είχαν στο «στόχαστρο» αξιώνουμε ως κοινωνία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">