ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σοβαρά προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Θα συνεχιστούν και σήμερα, καλοκαίρι από το Σάββατο


Ακόμα ένα δύσκολο 24ωρο με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα αναμένεται από τους μετεωρολόγους, με τους κατοίκους και τις αρχές στις «κόκκινες» περιοχές να είναι επί ποδός. Και σήμερα αναμένεται άστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα έως και τις απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα πελάγη έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Οι μέγιστες τιμές δεν θα ξεπεράσουν τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

Στη Θάσο πλημμύρισαν σπίτια και ξενοδοχεία, στη Χαλκιδική φούσκωσαν χείμαρροι, κάμπινγκ πλημμύρισαν, ενώ σπίτια και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ρεύμα.

Στην Αττική για ακόμα μία φορά, δρόμοι έγιναν ποτάμια. Τμήματα της Λεωφόρου Πειραιώς και της Λεωφόρου Αθηνών έκλεισαν μέχρι το απόγευμα και η ταλαιπωρία για τους οδηγούς υπήρξε μεγάλη. Οι δρόμοι στο Χαϊδάρι μετατράπηκαν σε λίμνες, ενώ πολλές ήταν και οι κλήσεις που δέχθηκε η Πυροσβεστική για άντληση υδάτων σε υπόγεια σπιτιών.

Η κακοκαιρία «βούλιαξε» ξανά την Αττική, όπως έχει καταγραφεί σε βίντεο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Σύμφωνα με δεδομένα από το πυκνό δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, το μεγαλύτερο ύψος βροχής στην Αττική ήταν ίσο με 41mm και καταγράφηκε στο μετεωρολογικό σταθμό στο Χαϊδάρι ενώ το δεύτερο μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στο μετεωρολογικό σταθμό στον Υμηττό – Δάφνη και ήταν ίσο με 30mm.

Δείτε πού βρέχει τώρα ΕΔΩ

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/69CW4x1
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σοβαρά προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Θα συνεχιστούν και σήμερα, καλοκαίρι από το Σάββατο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">