ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εδώ ο κόσμος χάνεται και οι Μητσοτάκης - Πιερρακάκης «χτενίζονται» !


Σε έναν μήνα 710.041 πολίτες «κατέβασαν» την ταυτότητά τους στο κινητό και 563.072 το δίπλωμα οδήγησης.

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος

Ομολογουμένως , αντί να παρέχουν τα στοιχεία των παρακολουθήσεων , καθώς επίσης , να αναφέρουν στον Ελληνικό λαό πόσα εκατομμύρια ευρώ έχουν διαθέσει σε παράνομα λογισμικά παρακολούθησης , πόσες χιλιάδες πολίτες παρακολουθούνται αναίτια και καταχρηστικά, όπως και γιατί δίνονται εντολές για αναστολή λειτουργίας καθώς και για το κλείσιμο καναλιών στο Youtube, οι Μητσοτάκης - Πιερρακάκης ''χτενίζονται'' ώστε να τους φωτογραφίσουν οι κάμερες , η καλύτερα παρουσιάζουν ως καινοτομίες όσα είχα προτείνει δημόσια πριν από δεκαετίες.

Να υπενθυμίσουμε ότι η αποθήκευση του διπλώματος και της ταυτότητας μπορεί να γίνει μόνο σε μια κινητή συσκευή, ενώ όλοι διαθέτουμε πληθώρα συσκευών , και άλλοτε χρησιμοποιούμε την μια άλλοτε την άλλη. ( Μισές δουλειές ψηφιακής διακυβέρνησης .)

Την ίδια στιγμή που οι Μητσοτάκης - Πιερρακάκης φωτογραφίζονται ο Αρχισυντάκτης του Politico διασύρει τον Μητσοτάκη και συγκρίνει την Ελλάδα με ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΑ ΚΡΑΤΗ. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο σύμφωνα με επίσημα στοιχεία η 108η θέση της χώρας μας αναφορικά με την ελευθερία του τύπου.

Ο αρχισυντάκτης του Politico, Τζαμίλ Αντερλίνι, στο Editorial του Σαββάτου, χαρακτηρίζει εμμέσως πλην σαφώς «απολυταρχικό κράτος» την Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Υπογραμμίζει μάλιστα πως έχει πλήρη γνώση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι για να ασκήσουν το επάγγελμά τους.

Κοινώς κάνει νύξη στο εξαιρετικά δυσμενές κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά την ελευθερία του λόγου και τύπου, ιδίως τα τελευταία χρόνια (βλ. κορωνοχούντα, Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, υποκλοπές, κλπ).

Τζαμίλ Αντερλίνι «Θέλω να αναφέρω την επαίσχυντη αντιμετώπιση της συναδέλφου μου και συνεργάτη του POLITICO Νεκταρίας Σταμούλη. Μια γενναία και διακεκριμένη ρεπόρτερ με έδρα την Ελλάδα, η Νεκταρία δέχθηκε χειμαρρώδη κακοποίηση αυτή την εβδομάδα. Το “βιτριόλι” εναντίον της ενθαρρύνθηκε, αν όχι υποκινήθηκε, από εσφαλμένες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και ανώτερων συμβούλων της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι σχεδόν σαν οι αρχές να αποφάσισαν να αποδείξουν το δίκιο της αναφοράς της.

Έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιογραφικής μου σταδιοδρομίας σε ένα αυταρχικό (με ολοκληρωτικό καθεστώς) κράτος (την Κίνα), γνωρίζω από πρώτο χέρι τους κινδύνους και τις πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι που τολμούν να ασκήσουν σωστά τη δημοσιογραφία. Είμαι περήφανος για το έργο της Νεκταρίας για εμάς και καλώ την ελληνική κυβέρνηση να κάνει πολλά περισσότερα ώστε να υποστηρίξει τις αξίες της ελευθερίας του λόγου και της ελευθερίας του Τύπου που ισχυρίζονται ότι ασπάζονται».

Τέλος, πρωθυπουργέ των ψηφιακών παραβιάσεων και παρακολουθήσεων, καθώς και υπουργέ των 'ψηφιακών'' app, θα αναφέρετε στον Ελληνικό λαό γιατί σας συγκρίνουν σε πληθώρα ξένων δημοσιευμάτων με τα απολυταρχικά καθεστώτα ;Το ερώτημα είναι σαφές, διότι αδικείται ακόμα και τους ψηφοφόρους σας, οι οποίοι/ες δεν ψήφισαν στις εκλογές του 2019 την διαμόρφωση ενός απολυταρχικού καθεστώτος.

Έπειτα από μια δεκαετία ψηφιακών πολιτικών και διακυβέρνησης, με δεδομένο τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, καθώς επίσης, με εκατομμύρια Έλληνες/ιδες που πλέον δεν βρίσκονται σε ''νηπιακό στάδιο'' αναφορικά με τις ψηφιακές τεχνολογίες, προσωπικά θεωρώ ότι κανείς δεν δέχεται τις παραβιάσεις  , τις αναίτιες παρακολουθήσεις, και τον συγκεντρωτισμό εξουσιών - απολυταρχισμό - για το όφελος, είτε πολιτικών προσώπων είτε κομμάτων.   

Ειδικότερα: Όσοι κινούν τα νήματα , οι λεγόμενοι ''άλλοι'' που υπονοεί ο πρωθυπουργός ότι παρεμβαίνουν στα της Πολιτείας, είναι σαφές ότι έχουν ονοματεπώνυμο , έχουν κερδίσει δισεκατομμύρια την διετία που διανύουμε και φέρουν ακέραια την ευθύνη , όπως και σειρά κυβερνήσεων , για όσα δεινά έχουν φέρει στην ανθρωπότητα και τους λαούς πλειάδας χωρών, όπως και στην δική μας, με ιούς , ''πανδημίες'', παράνομα λογισμικά, υπερτιμολογήσεις κ.α.

ΥΓ: Είναι σαφές ότι σήμερα υφίστανται εκατοντάδες παράνομα λογισμικά παρακολούθησης και παραβίασης , προσωπικά δεν έχω χρησιμοποιήσει ούτε ένα , αν και ομολογουμένως θα μπορούσα με τις ήδη δεδομένες γνώσεις που διαθέτω να χακάρω οτιδήποτε. Η Ελληνική κυβέρνηση δικαιούται να πληρώνει εκατομμύρια ευρώ του Ελληνικού λαού για παράνομα λογισμικά παρακολούθησης ώστε να οφελούνται ορισμένοι  «επιχειρηματίες» με έδρα την Κύπρο και έτεροι με έδρα τις Βρυξέλλες κ.α; 

- Το γεγονός υπάρξεως της ΕΥΠ για «ειδικούς σκοπούς» δικαιολογεί την αγορά και την χρήση παράνομων λογισμικών ;Αν δικαιολογείται η αγορά και χρήση παράνομων λογισμικών από την ΕΥΠ, για λογαριασμό του φυσικού της προϊσταμένου ο οποίος είναι στέλεχος η διορισμένος αστικού πολιτικού κόμματος , ενώ στον αντίποδα χαρακτήριζαν παράνομη την λειτουργία του τοπικού μας Ραδιοφωνικού σταθμού και μας δίωκαν επί δεκαετίες αυτό δηλώνει απολυταρχικά χουντικά καθεστώτα. ( Εννοώ ότι ένας πολίτης , στέλεχος αστικού πολιτικού κόμματος, δικαιούται να μετέρχεται την οποία παρανομία, η παραβίαση, και ένας έτερος πολίτης διώκεται για παρανομία έπειτα από πλήρη κατάθεση δικαιολογητικών αδειοδοτήσεως ! ) Εσείς τι αντιλαμβάνεστε ?

 



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εδώ ο κόσμος χάνεται και οι Μητσοτάκης - Πιερρακάκης «χτενίζονται» ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">