ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τι να θυμηθώ τι να ξεχάσω


Η σχέση ενός κόμματος με την κοινωνία είναι μια αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης, συνεχούς διαλόγου και ζυμώσεων που εξελίσσεται από τις συγκυρίες και τις πολιτικές ανάγκες. Αυτό που δεν ζήσαμε ποτέ εμείς όσα χρόνια βρεθήκαμε στην τοπική ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ. 

- Γιατί μήπως το ζουν χιλιάδες φανατισμένοι/ες δεξιοί οι οποίοι σε καθημερινή βάση κάνουν like στην προπαγάνδα Κούλη και Άδωνι ; Που ακριβός γίνετε ο διάλογος και οι ζυμώσεις μεταξύ πολιτικών και κοινωνίας ? Ο ξώφαλτσος Άδωνις διατελεί αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός, ενώ στελέχη με δεκαετίες προσφοράς στη ΝΔ δεν έχουν επιλεγεί ούτε για βουλευτές !

Είναι ο λαός που με την ψήφο του σου δίνει την κυβέρνηση ή στην παίρνει πίσω. Την κοινωνία ούτε την χαϊδεύεις με παραπλανητικές υποσχέσεις και ψευδαισθήσεις, αυτός είναι λαϊκισμός, ούτε την κοιτάς από πανεπιστημιακή σκάλα. Είναι μια ισότιμη ειλικρινής σχέση εμπιστοσύνης. 

Αυτή η ισότιμη ειλικρινής σχέση εμπιστοσύνης έλειπε πραγματικά από ένα κόμμα το οποίο κατ' όνομα ήταν κόμμα. Θυμάμε ότι είχαν βρεθεί σε περίοπτες θέσεις ορισμένες κλίκες , οι οποίες ψήφιζαν τον εαυτό τους για τα συντονιστικά , τις Νομαρχιακές κ.α επιτροπές, για τις υποψηφιότητες βουλευτών, δημάρχων, αιρετών, κ.α. και για σειρά στελεχών δεν περίσσευε απολύτως τίποτα. Όλα στενά ελεγχόμενα από λίγα άτομα , τύπου ΚΚΕ.

Αριστερό και δημοκρατικό είναι ό,τι είναι ωφέλιμο και χρήσιμο για το λαό που προάγει την ευημερία του, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς και περιχαρακώσεις, αλλά ισχύει για όλους ισότιμα και ισόνομα. ( Αν λογίζεται δημοκρατικό να σας παρακολουθούν να συνεχίσετε να κάνετε like στην προπαγάνδα Άδωνι και Μητσοτάκη. )

Το ωφέλιμο και χρήσιμο προσωπικά δεν το έζησα ούτε όσα χρόνια βρισκόμουν σε αυτό το κόμμα , ασφαλώς δεν το έζησα και όταν αυτό το κόμμα έγινε κυβέρνηση, και παράλληλα με την δική μας υποστήριξη κατέλαβε το 2014 τρία έδρανα στον Δήμο Γλυφάδας, τα οποία δεν διέθετε όλες τις προηγούμενες δεκαετίες, και ασφαλώς δεν διαθέτει ούτε σήμερα.

Επιπροσθέτως, η ισοτιμία και η ισονομία αποτελούσαν σχήματα λόγου, διότι προσωπικά , όπως και έτεροι συμπολίτες μας, βρέθηκα στην δυσάρεστη θέση, έπειτα από σειρά ετών κοινωνικών αγώνων, ένα κόμμα του 3% να καταλαμβάνει την εξουσία και να μας έχει «γυρισμένη την πλάτη»

- Γιατί τι κάνει το σημερινό κόμμα - κυβέρνηση της ΝΔ ; Αυτοί στα πάνω «πατώματα», με τις αποδοχές και τα αξιώματα , και για εσάς τα «κάτω» με επιδοτήσεις και επιδόματα. 

Παράλληλα σειρά ετών ανιδιοτελούς προσφοράς για το κόμμα, ενώ στον αντίποδα ο Τσίπρας είχε εξασφαλισμένο έμμισθο στρατό δημοσιογράφων σε κομματικές εφημερίδες, ραδιόφωνα, ιστοσελίδες, κ.α. , μεταφράστηκε σε υπονομεύσεις δια μέσω της τοπικής ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ στην Γλυφάδα. ( Το αντίστοιχο το έζησαν εν μέρει πλειάδα έτερων με τις λίστες Πέτσα. )

Ποιος έχει το «αριστερόμετρο» για να μετρήσει την ηθική κάθε αριστερού σ’ αυτό το τόπο και ειδικότερα στην Γλυφάδα; 

Αυτοί οι αχαρακτήριστοι/ες, που επί σειρά ετών κρατούσαν τα «αριστερόμετρα», λες και είχαν συμμετάσχει σε περισσότερες πορείες, κινητοποιήσεις, απεργίες, συνελεύσεις, διαδηλώσεις, ομιλίες, περιοδείες, κ.α., από τον υποφαινόμενο, οι οποίοι/ες αξίωσαν την εξαίρεσή μου από τις εκλογές στον ίδιο μου το τόπο, ενώ αυτοί/ες είναι συνολικά ξενόφερτοι/ες, ασφαλώς είχαν συμμαχήσει με τους «Τσιπρικούς» και εξυπηρετούσαν τα σχέδια του Τσίπρα, ο οποίος υπέγραψε το 2015 ο ίδιος το ξεπούλημα του Ελληνικού και της δημόσιας περιουσίας.

Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ, και της ΛΑΕ, και η τεράστια αποτυχία τους έγκειται στο γεγονός ότι δεν μπορούν να πείσουν τον κόσμο ότι έχουν αλλάξει, διότι δεν έχουν αλλάξει. ( Γιατί μήπως έχει αλλάξει η Νέα Δημοκρατία ; )

Ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πείσει τους πολίτες ότι δεν είναι ένα κόμμα «όπου φυσάει ο άνεμος», ή το οποίο «θα συμμαχήσει και με το διάβολο αν χρειαστεί». ( H ΝΔ έχει συμμαχήσει με τα ολιγαρχικά συμφέροντα, τα οποία σας «αρμέγουν» κανονικά με 2 και 2,5 ευρώ το λίτρο, ώστε μεθαύριο με τα δικά σας χρήματα θα σας κάνουν «ανάπτυξη».)

Το να «ξεπουλάς» το Ελληνικό, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα συμμετείχες σε κομματική εκδήλωση με τίτλο «ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ», και στη συνέχεια να δηλώσεις «αριστερός» είναι τρομερή εξέλιξη , ενώ σηματοδοτεί νίκη της Νέας Δημοκρατίας και όσων πρεσβεύει για την «ανάπτυξη των επενδυτικών σχεδίων ολιγαρχών και του μεγάλου κεφαλαίου».

Θέλω πίσω την πατρίδα μου, θέλω να επιστρέψουν στο ακέραιο όλοι οι ληστεμένοι μου εξοπλισμοί ραδιοφωνίας, και κυρίως θέλω συνολικά όλα τα χρόνια που έχασα υποστηρίζοντας ένα κόμμα «απάτη».

- Ο Τσίπρας την συχνότητα που είχαμε καταθέσει ΑΙΤΗΣΗ εμείς για τον ΓΛΥΦΑΔΑ FM την «χάρισε» σε κομματικό του ημέτερο. Είναι σαφές ότι στον ν.1730/87 είχαν παρέχει μια ζώνη συχνοτήτων για κοινωνικά ραδιόφωνα, 88,2 - 88,8 ΜΗΖ και σύννομα καταθέσαμε πλήρη φάκελλο αδειοδοτήσεως για κενή συχνότητα στους 88,60 ΜΗΖ. 

- Όλα στους επενδυτές και τους έμπορες κ.κ. της 'αριστεράς' και τίποτα στην κοινωνία και τους πρωτεργάτες ; Ζητήστε λοιπόν υποστήριξη και ψήφους από τους επενδυτές. Μη μας πείτε γιατί τα βάζουμε με εσάς και όχι με την κυβέρνηση , διότι το σκάνδαλο παρακολουθήσεων είναι δεδομένο, όμως ο δικός μας γολγοθάς συνεχίζεται αδιάλειπτα. Δεν διαπιστώσα να κλείσουν κάτι κομματικό του ΣΥΡΙΖΑ πάλι εμείς είμαστε στο στόχαστρο. Οι 900 συνδρομητές του καναλιού που έκλεισαν αποτελούσαν απόρροια εργασίας μιας δεκαετίας.

Τι να θυμηθώ τι να ξεχάσω 

Σαν ήμουνα παιδί κι εγώ
Φτερούγισα απ' την κούνια
Όμως μαχαίρια έβλεπα
Στης πόλης τα καντούνια
Κυνηγημένος μιαν αυγή
Ετράβηξα τους δρόμους
Φωτιά στα πόδια μου η γη
Κι η μοναξιά στους ώμους
Φέρτε μου νερό να ξεδιψάσω
Και μια πέτρα για να ξαποστάσω
Τι να θυμηθώ τι να ξεχάσω
Απ' όσα πέρασα

Ήταν τόσο μεγάλο το μεγαλείο αυτού του κόμματος, και αυτής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που ορισμένα τοπικά στελέχη, τα οποία ανήκουν στις οικογένειες των υπονομευτών μου, ( ονόματα δεν λέμε), επέδειξαν μέριμνα για την πλατεία Σουρμένων και το πολιτιστικό μέγαρο, λες και οι Πόντιοι δεν έχουν συλλόγους, πανηγύρια, μνημεία, εκδηλώσεις, κ.α. , και χρειάζοντουσαν και περισσότερα. 

Για τον χαμένο Βόσπορο τι έχει γίνει ; Τι έκαναν οι φερόμενοι αριστεροί για μια συνοικία την οποία κατοικούσαν κυρίως εργάτες και σοσιαλιστές - αριστεροί ? Παραχώρηση στην επενδυτική λογική του μεγάλου κεφαλαίου και ετεροχρονισμένα θέσεις εργασίας σε υποστηρικτές της ΝΔ, καθώς επίσης, και στα μέλη των οικογενειών της κυβέρνησης χωρίς ούτε μια κουβέντα , ενόσω οι ίδιοι/ες, τουλάχιστον την περίοδο 2014 - 2015, και 2014 - 2019, ευημερούσαν και κατείχαν την εξουσία και τα προνόμια ;

Λέτε ορισμένοι/ες εκ των συμπολιτών μας, άσχετα που ανήκουν ιδεολογικά και πολιτικά , να μην διαθέτουν το υπόβαθρο να κρίνουν επαρκώς και να έχουν ένα σαφές συμπέρασμα όσων ίσχυσαν σε βάρος μας από κόμματα αριστεράς ; 

Μήπως όσο περνά ο χρόνος φθίνει, τόσο η ιδεολογία, καθώς και η ποιότητα της αριστεράς και περιορίζεται στα προνόμια και τις καρέκλες ; 

Κάντε μια απλή ανάλυση: Κάποιοι είχαν μια συνοικία, σήμερα δεν την έχουν, είχαν ένα σταθμό, σήμερα δεν τον έχουν, κάποιοι είχαν ένα κανάλι, σήμερα δεν το έχουν, κάποιοι είχαν μια ζωή, σήμερα δεν την έχουν. 

Με βασικό δεδομένο τα προαναφερόμενα ορισμένοι/ες εμμένουν ότι, «Η σχέση ενός κόμματος με την κοινωνία είναι μια αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης, συνεχούς διαλόγου και ζυμώσεων» ! Ήμαρτον . . . Ποιά σχέση ; Ποιού κόμματος ; Ενός «κόμματος», που άλλα αποφασίζει και εφαρμόζει ο πρόεδρος και οι «Τσιπρικοί» του, άλλα εκφράζουν οι 53+ , και εντελώς διαφορετικά οι κατά τόπους τοπικές ΟΜ , ενώ την κοινωνία την έχουν απ' έξω ;

Να δεχθούμε ότι η κοινωνία σήμερα δεν επιθυμεί αυταρχικές κυβερνήσεις τύπου Όρμπαν, ούτε δέχονται τις παρακολουθήσεις, τις παραβιάσεις των προσωπικών τους δεδομένων κ.α., όμως μη ξεχνάτε ότι παράλληλα δεν δέχεται την αδικία όπως και την εξαπάτηση.


ΥΓ: Η «τσιπρική» πτέρυγα, καθώς και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, οφείλουν μια ξεκάθαρη εξήγηση της μεταλλάξεώς τους την οποία δεν την είδαν ούτε την άκουσαν από την πλευρά της κοινωνίας. Η «τηλεοπτική δημοκρατία» την οποία αδειοδοτήσατε Αντισυνταγματικά, αντί του συνόλου, και στην οποία συμμετάσχετε, πνέει τα λοίσθια και είναι ζήτημα χρόνου να αποβιώσει. Το 80% των νέων ανθρώπων μακρά πλέον δεν την παρακολουθεί. Το 80% των νέων ανθρώπων ευκολότερα αναγνωρίζει, έναν ποδοσφαιριστή, μια τραγουδίστρια, έναν ηθοποιό, κ.α., παρά ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, η του ΠΑΣΟΚ !

- Να σας πω και το σημαντικότερο: Στα sosial media των πολιτικών έχετε διαπιστώσει να γίνετε διάλογος με την κοινωνία σε τούτη τη χώρα ; Η πλειονότητα πολιτικών κάνει απλά προπαγάνδα στα κοινωνικά δίκτυα ώστε να εξασφαλίσει την καρέκλα , ενώ στον αντίποδα χιλιάδες «κοροϊδα» καθημερινά κάθονται και ασχολούνται μαζί τους και τους βρίζουν. Για ανεβείτε level. Τον χρόνο που αφιερώνεται καθημερινά να τους βρίζεται ξέρετε τι πρέπει να κάνετε ώστε να προκύψουν ουσιαστικές αλλαγές για την κοινωνία ; Διαθέτουν κάτι περισσότερο από εσάς ; Αν διαθέτουν κάτι περισσότερο αυτό τι είναι ; Αυτοί έχουν μπεί στα «χωράφια» της κοινωνίας κάνοντας προπαγάνδα ενώ το όφελος πρέπει να είναι καθαρά κοινωνικό, εσείς έχετε μπεί στα δικά τους «χωράφια» ; Να μπείτε, όμως, χωρίς να αναπαράξετε την ήδη γνωστή σε όλους κ@φρίλ@. Την «δύναμη» σήμερα την έχετε εσείς ως κοινωνία στα sosial media, αξιοποιήστε την καλύτερα από την προπαγάνδα των πολιτικών. Άλλωστε είστε περισσότεροι/ες από δαύτους.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τι να θυμηθώ τι να ξεχάσω Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">