ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ Πελόζι στην Ταϊβάν


Στην Ταϊβάν βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, έφτασε αργά την Τρίτη στην Ταϊβάν. Η πολυσυζητημένη επίσκεψη της αμερικανίδας αξιωματούχου προκάλεσε  έντονη κινεζική αντίδραση.

Tο Πεκίνο είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ να μην πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο ταξίδι.Το υψηλότερο κτίριο στην Ταϊβάν, ο πύργος Ταϊπέι 101 καλωσόρισε νωρίτερα την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ. «Νάνσι Πελόζι, καλώς ήρθες στην Ταϊβάν. Ευχαριστούμε».

Από νωρίς, πάντως, έχουν αναπτυχθεί γύρω από την Ταϊβάν μαχητικά Kινεζικά αεροσκάφη που πραγματοποιούν ασκήσεις με πραγματικά πυρά στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, εν αναμονή της άφιξης της κ. Πελόζι.


Κινεζικά πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν ασκήσεις ανοιχτά της Ταϊβάν, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις του Πεκίνου λένε ότι ήταν μια απάντηση στις «εξωτερικές παρεμβάσεις» και «προκλήσεις».

Η Ταϊβάν, η οποία το Πεκίνο ισχυρίζεται ότι είναι κινεζικό έδαφος, έχει παραπονεθεί για επανειλημμένες ασκήσεις του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) στην περιοχή της τα τελευταία δύο χρόνια, μέρος μιας εκστρατείας πίεσης για να αναγκαστεί το νησί να αποδεχθεί την κυριαρχία της Κίνας.

Ανώτερος αξιωματούχος που γνωρίζει τον σχεδιασμό ασφαλείας της Ταϊβάν δήλωσε ότι η κινεζική αεροπορία πραγματοποίησε μια άσκηση «υπεροχής του αέρα», χρησιμοποιώντας τα προηγμένα μαχητικά J-16.

Η Ταϊβάν πιστεύει ότι η Κίνα έχει δημιουργήσει μια τεχνολογία που συγκεντρώνει τα ηλεκτρονικά σήματα απο τα αμερικανικά και τα ιαπωνικά αεροσκάφη ώστε να μπορούν να «παραλύσουν τα αεροσκάφη συμπεριλαμβανομένων των F-35 σε έναν επικείμενο πόλεμο».

Επισήμανση του Γ.Κ: Και να φανταστείς αναγνώστη/ια ότι αυτή την *τεχνολογία που αχρηστεύει αεροσκάφη, και εν γένει ότι μηχανικά - ηλεκτρονικά λειτουργεί , λέγαμε παλαιότερα να την αξιοποιήσει η δική μας χώρα για την Τουρκική προκλητικότητα, όμως  εμείς βρισκόμαστε στο «Ελληνιστάν» στο οποίο οι πολιτικοί μας κάνουν «παιχνίδι» με τους «επενδυτές», όχι με τις δικές μας προτάσεις. 

Ενώ πλέον οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, και μπορούν κάλλιστα να ζήσουν αρμονικά μεταξύ τους, σε πολιτικό επίπεδο διαμορφώνεται πόλωση ώστε να δαπανώνται δισεκατομμύρια των Ελλήνων και των Τούρκων σε Αμερικανικούς, Ρωσικούς και Γαλλικούς εξοπλισμούς. Μέχρι πότε ; Οι λαοί οφείλουν να θέσουν στο καναβάτσο της ιστορίας , τόσο τους πολιτικούς της πόλωσης, όσο και όσους εμπορεύονται τον πόλεμο και τα οπλικά συστήματα. Είναι γνωστοί σε όλους. Τι τα έχετε οι νέοι τα sosial media και τα κινητά ; Αφυπνίστε και ενημερώστε επαρκώς όπως μπορεί ο κάθε ένας/μια από εσάς.

* Ακόμα και στο tube, αν γνωρίζεις, υπάρχουν στοιχεία αυτής της τεχνολογίας η οποία μπορεί εξ' αποστάσεως να ''παραλύσει'' τα εχθρικά μαχητικά.

* Το 2015 έτυχε να συζητήσω με ανώτερο αξιωματικό για ορισμένα συμβάντα , όπως η πτώση του ελικοπτέρου στα Ίμια , και επ΄ουδενί ήθελε να ακούσει το ενδεχόμενο ηλεκτρονικών παρεμβάσεων. 

- Αν κάποιοι, είτε έχουν αναπτύξει, είτε έχουν αγοράσει μυστικά την εν λόγω τεχνολογία, και την θέτουν σε λειτουργία είτε μέσα από μια φρεγάτα , είτε μέσα από μια παράκτια βάση θεωρείται ανυπόστατο ; Ηλεκτρονικά συστήματα και κεραίες είναι. (Ασφαλώς ουδεμία σχέση με τα εισαγόμενα ραδιοτηλεοπτικά συστήματα που χρησιμοποιούν στο Σκάι Αλαφούζου και το Mega Μαρινάκη ! Είναι πιο εξελιγμένα συστήματα διότι δεν ''παραλύουν'' και δεν χειραφετούν - χειραγωγούν την κρίση σε ακροατές και τηλεθεατές ! )

- Μη ξεχάσουμε και «την παλιά μας τέχνη» η οποία διαμόρφωσε τους όρους να κυβερνήσει ο Τσίπρας, ενώ μας «άδειασε» στη συνέχεια, και ενώ αδειοδότησε τα διαπλεκόμενα και τους ολιγάρχες εμάς μας άφησε στα κρύα του λουτρού! 

- Ειδικότερα, μέχρι να οδηγηθούμε στο σημείο το 2014 να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν προηγηθεί μόλις τρεις δεκαετίες διώξεων - κατασχέσεων - δικαστηρίων , αγώνα κ.α. Πείτε στα Νότια προάστια τη λέξη Διαπλοκή και ρωτήστε που ακουγόταν καθημερινά, και στη συνεχεία ψάξτε λίγο ποιοι και ποιες άντλησαν προνόμια επί μια πενταετία. 

- Στον αντίποδα οι 60 κάτι της «Εποχής» στον ΣΥΡΙΖΑ είναι συνολικά Βουλευτές και κορυφαία στελέχη ; Το αντίστοιχο και η πλειονότητα της «Αυγής»; Τι ακριβός κάνουν αυτοί, είναι «θαυματοποιοί» η γράφουν δημόσια ; Αν πρόκειται για  «θαυματοποιούς» γιατί δεν πέτυχαν το 2019 να κάνουν κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα πρωθυπουργό ; Διερωτηθήκατε έστω μια φορά ; ( Δεν κουράζομαι να αναφέρω συνέχεια ότι κυβερνήσατε χάρη στα sosial media )

- Προσωπικά δεν έδινα «παράσταση» καθημερινά όπως ο Τράγκας φωνάζοντας δημόσια , αν θυμάστε ορισμένοι/ες. Σας δίνω το έναυσμα να κάνετε μια μικρή διαπίστωση όσων ισχύουν σε επίπεδο Δήμου Γλυφάδας και να αναζητήσετε αν υπάρχει ΕΘΝΙΚΑ και ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ οτιδήποτε αντίστοιχο.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ Πελόζι στην Ταϊβάν Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">