ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παρακολουθήσεις: Στα άκρα η πολιτική αντιπαράθεση – Νωρίτερα η επιστροφή στα έδρανα


Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις, με αφορμή την πολύκροτη υπόθεση των παρακολουθήσεων. Η κυβέρνηση έκανε αποδεκτό το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει νωρίτερα η Ολομέλεια της Βουλής, που θα εκκινήσει τις εργασίες της στις 22 Αυγούστου, όταν και αναμένεται να διεξαχθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, την οποία ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην χθεσινή παρέμβασή του για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, μίλησε για ελλιπείς χειρισμούς της ΕΥΠ. “Δεν το γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα ποτέ“, είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος προανήγγειλε πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την ενίσχυση της διαφάνειας στη λειτουργία της ΕΥΠ.

Το απόγευμα της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βουλής. Τον ενημέρωσε ότι κατέθεσε επιστολή με την οποία ζήτησε την διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής και τον ορισμό έκτακτης συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης στην Ολομέλεια για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων. Ο ΣΥΡΙΖΑ από πλευράς του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, τον οποίο χαρακτήρισε “αλαζόνα, αμετανόητο και ψεύτη“.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε να ανακοινωθεί άμεσα ο λόγος παρακολούθησής του από την ΕΥΠ, ενώ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι απέφυγε να δώσει εξηγήσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, παρέπεμψε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στις αρμόδιες αρχές, για να ενημερωθεί με τον δέοντα θεσμικό τρόπο για την παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου. Σημείωσε πάντως ότι ο κ. Ανδρουλάκης αρνείται επίμονα να ενημερωθεί, προσθέτοντας πως η «επισύνδεση» στο τηλέφωνο του “πολιτικά είναι κάτι το οποίο δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί, η νομιμότητα της όμως δεν αμφισβητείται“.

Σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης χρησιμοποιούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί, πίσω από αστείες δικαιολογίες περί «λάθους» και «ολισθήματος», να κρύψει τη βασική πλευρά του σκανδάλου των παρακολουθήσεων, που δεν είναι άλλη από την απόλυτη προσήλωσή του στη διαμόρφωση ενός σκοτεινού κι επικίνδυνου θεσμικού πλαισίου που σταθερά υπονομεύει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του ελληνικού λαού» σχολίασε το ΚΚΕ.

«Ο πρωθυπουργός δεν αναλαμβάνει ποτέ την ευθύνη των κακών και οικτρών επιλογών της κυβέρνησης» δήλωσε οπρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Στο Θέατρο Σκιών που είναι η «Μητσοτάκης Α.Ε.», η παράσταση «ο Πρωθυπουργός δεν ήξερε τίποτα για τις υποκλοπές» ολοκληρώθηκε με το σημερινό διάγγελμα, και ήταν μια κακή παράσταση» τόνισε το ΜέΡΑ25.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/LTSXdBu
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παρακολουθήσεις: Στα άκρα η πολιτική αντιπαράθεση – Νωρίτερα η επιστροφή στα έδρανα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">