ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στην Πράγα ο Ν. Δένδιας για την άτυπη συνάντηση ΥΠΕΞ της ΕΕ


Στην Πράγα βρίσκεται σήμερα Τρίτη, 30 Αυγούστου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Gymnich).

Τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της εν λόγω άτυπης υπουργικής συνάντησης είναι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία (Τρίτη, 30.08.2022) και οι σχέσεις της ΕΕ με τα κράτη της αφρικανικής ηπείρου (Τετάρτη, 31.08.2022), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στο πλαίσιο των εργασιών, αύριο Τετάρτη θα λάβει χώρα και γεύμα εργασίας με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών της Γεωργίας, της Μολδαβίας και της Ουκρανίας, όπου θα συζητηθεί η ευρωπαϊκή προοπτική των εν λόγω κρατών και το μέλλον της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης.

Στο περιθώριο του Gymnich, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να έχει διμερή συνάντηση με τον Εσθονό ομόλογό του Ούρμας Ράινσαλου (Urmas Reinsalu).

Στο πλαίσιο της παραμονής του στην Πράγα, ο υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει σειρά διμερών συναντήσεων με ανώτατους Τσέχους αξιωματούχους.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν (Miloš Zeman), θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γερουσίας Μίλος Βίστριλ (Miloš Vystrčil), με τον πρόεδρο της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων και άμυνας της Γερουσίας Πάβελ Φίσερ (Pavel Fischer), καθώς και με τον πρόεδρο Μάρεκ Ζένισεκ (Marek Ženíšek) και μέλη της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων της Βουλής.

Οι συζητήσεις του υπουργού Εξωτερικών με τον Πρόεδρο και τους λοιπούς αξιωματούχους θα επικεντρωθούν στις διμερείς σχέσεις, στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και στη συνεργασία των δύο χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Σημειώνεται ότι η Τσεχία έχει αναλάβει από την 1η Ιουλίου 2022, την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/a04M91G
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στην Πράγα ο Ν. Δένδιας για την άτυπη συνάντηση ΥΠΕΞ της ΕΕ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">