ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παραγωγή δωρεάν ενέργειας από τα κύματα της θάλασσας ( video)

 


Μια τεράστια ποσότητα καθαρής ενέργειας, εκείνη από τους θαλάσσιους κυματισμούς, μένει παντελώς ανεκμετάλλευτη στις περισσότερες χώρες.

Ειδικότερα στην Ελλάδα , η οποία περιβάλλεται συνολικά από θάλασσα, δεν υπάρχει ούτε δείγμα παραγώμενης ενέργειας στην θάλασσα.

Η παραγωγή δωρεάν ενέργειας από τα κύματα της θάλασσας είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη από το σύνολο της καθαρής ενέργειας που έχει καταστεί δυνατό να παράγεται σήμερα , είτε από τον ήλιο είτε με ανεμογεννήτριες. 

Συγκεκριμένα, αν αυτή τη στιγμή, από ανανεώσιμες πηγές, παράγονται 7.310 τεραβατώρες τον χρόνο, το 26% της συνολικής παραγόμενης ενέργειας, τα κύματα θα μπορούσαν να δώσουν σε ολόκληρο τον πλανήτη 29.500 τεραβατώρες (Παγκόσμιο Συμβούλιο για την Ενέργεια).

Όπως γνωρίζουμε αρκετοί διεξάγουν πειράματα γεννητριών οι οποίες αξιοποιούν τα κύματα της θάλασσας , ( πρόσφατα είδαμε στην Τουρκία να αξιοποιείται στο οδικό δίκτυο ο αέρας που δημιουργούν τα οχήματα για παραγωγή ενέργειας ), και σας παραθέτουμε μια από τις γεννήτριες.

Δείτε το βίντεο


Γιάννης Κουρδομένος: Απορίας άξιο τι παράγουν, σχεδιάζουν, οι αναρίθμητοι επιστήμονες της δικής μας χώρας . Συγκεκριμένα άπειρες οι έμμισθες θέσεις με παχυλές αποδοχές , καθώς επίσης τα golden boys της κυβέρνησης Μητοστάκη , όμως , στην χώρα μας από την επιστημονική κοινότητα αναφορικά με την αξιοποίηση της θάλασσας δεν έχουμε δει απολύτως τίποτα.

- Ο κύριος μηχανισμός δεν είναι κάτι ακριβό. Πλαστικά PVC τα οποία πάλλονται σύμφωνα του κυματισμού της θάλασσας και ενεργοποιούν την εσωτερική διάταξη που θυμίζει μηχανή εσωτερικής καύσης.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παραγωγή δωρεάν ενέργειας από τα κύματα της θάλασσας ( video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">