ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Διμερής Διακλαδική Άσκηση Ελλάδας και Γαλλίας «ARGO – 22»


Από το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου έως το Σάββατο 01 Οκτωβρίου 2022 και στο πλαίσιο των διεθνών δραστηριοτήτων που έχει οργανώσει και συντονίζει το ΓΕΕΘΑ, θα διεξαχθεί για πρώτη φορά η Πολυεθνική Διακλαδική Άσκηση Ελλάδας και Γαλλίας με την επωνυμία «ARGO – 22», η οποία θα λάβει χώρα στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου καθώς και στον Άγιο Ευστράτιο και στην Σκύρο με Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (DV Day) την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, που θα διεξαχθεί στη Σκύρο.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν με :

● Μονάδες της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ

● Μονάδες του ΠΝ

● Αεροπορικά μέσα του ΣΞ

● Μαχητικά Αεροσκάφη της ΠΑ

Οι Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν με το Πλοίο Διοίκησης Αμφίβιων Επιχειρήσεων (LHD) FS TONNERRE και τις υπαγόμενες σε αυτό μονάδες και μέσα.

Η Άσκηση «ARGO – 22» είναι τύπου LIVEX (Live Exercise) και εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης των «Κατευθυντήριων Οδηγιών για την Αναβάθμιση της Ελληνογαλλικής Στρατιωτικής Συνεργασίας» που υπεγράφησαν από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό του Επιτελείου Άμυνας της Γαλλίας Στρατηγό Thierry Burkhard, και αποσκοπεί στην ενίσχυση της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των

2 Χωρών, καθώς και στην διεξαγωγή προκεχωρημένης επιχειρησιακής εκπαίδευσης σε αντικείμενα αμφίβιων και αποβατικών επιχειρήσεων.

Νέα τουρκική πρόκληση

Το πρωί του Σαββάτου 24/9 τουρκικό μη επανδρωμένο UAV πραγματοποίησε υπερπτήση άνωθεν της ν. Κανδελιούσας στα 15.000 πόδια.

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/USGKQ57
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Διμερής Διακλαδική Άσκηση Ελλάδας και Γαλλίας «ARGO – 22» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">