ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

K. Σκρέκας: Σχεδόν μηδενικές πιθανότητες για «δελτίο» στο ρεύμα – Τι είπε για το φυσικό άεριο


Εντός των επομένων ημερών θα ανακοινωθούν τα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων σε ό,τι αφορά τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου. Η επιδότηση του Οκτωβρίου θα είναι κλιμακωτή με βάση την κατανάλωση, ενώ θα υπάρχει επιπλέον bonus επιδότησης για τις υψηλές καταναλώσεις που επιτυγχάνουν εξοικονόμηση της τάξης του 15% σε σχέση με πέρυσι.

Τα κλιμάκια επιδότησης θα είναι τρία, ενώ η στήριξη των νοικοκυριών θα συνεχίσει να είναι οριζόντια τόσο για την πρώτη όσο και για τη δεύτερη κατοικία και θα είναι ανεξάρτητη από το ύψος του εισοδήματος.

Αυτά προκύπτουν από τις δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα το πρωί στον ΣΚΑΙ.

Ο υπουργός χαρακτήρισε πολύ μικρές, σχεδόν μηδενικές τις πιθανότητες για διακοπές ρεύματος ή για ρεύμα με «δελτίο».

«Στη ζωή και όταν μαίνεται ένας πόλεμος συμβατικός και ενεργειακός, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα, αλλά είναι πολύ μικρές αυτές οι πιθανότητες, σχεδόν μηδενικές», τόνισε ο υπουργός.

«Και στις αιχμές θα έχουμε ρεύμα και φυσικό αέριο και έχουμε κάνει ό,τι πρέπει ώστε η Ελλάδα να μην έχει μεγάλο κίνδυνο», είπε ο κ. Σκρέκας τονίζοντας ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει το μικρότερο ρίσκο σε σχέση με την επάρκεια ενέργειας.

Διαβεβαίωσε ότι στους λογαριασμούς ρεύματος θα συνεχιστεί η απορρόφηση του 90%-94% των αυξήσεων και πως τα νοικοκυριά θα στηριχθούν ανεξαρτήτως εισοδήματος και εάν πρόκειται για κύρια ή μη κύρια κατοικία.

Εξήγησε ότι στον νέο μηχανισμό θα υπάρξουν τρεις κλίμακες με το μεγάλο ποσοστό των νοικοκυριών να βρίσκεται στην πρώτη κλίμακα και όσους έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση στην δεύτερη και την τρίτη.

«Εκεί θα δίνουμε τη δυνατότητα σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση εφόσον μειώσουν κατά 15% την κατανάλωση ενέργειας, όταν έρθει ο εκκαθαριστικός λογαριασμός να λάβουν μια επιπλέον επιδότηση που θα έρθει στον εκκαθαριστικό λογαριασμό από τον προμηθευτή τους», είπε ο υπουργός Ενέργειας.

Για το φυσικό αέριο τόνισε ότι η στήριξη θα είναι τέτοια που να καθιστά πιο προσιτή την τιμή αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα είναι όπως ήταν προ κρίσης, καθώς η τιμή έχει αυξηθεί κατά 7 έως 10 φορές σε 1,5 χρόνο.

Ρεπορτάζ Πηνελόπη Μητρούλια

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/WkeYXit
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: K. Σκρέκας: Σχεδόν μηδενικές πιθανότητες για «δελτίο» στο ρεύμα – Τι είπε για το φυσικό άεριο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">