ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Kαι το Σάββατο ζεστό , όμως με ισχυρές καταιγίδες στα βορειοδυτικά (video)


Το  Σάββατο θα είναι, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο θα είναι η τελευταία τόσο ζεστή ημέρα για το 2022. Τα θερμόμετρα στα ηπειρωτικά στους 34 με 36 και τοπικά στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 37 βαθμούς. Ομως στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Την Κυριακή τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην αρχή της ημέρας στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει εκεί θα παραμείνει ζεστός καιρός στα ανατολικά και τα νότια. Υποχώρηση της θερμοκρασίας προβλέπεται τη νέα εβδομάδα. Μάλιστα η θερμοκρασία θα βρεθεί και κάτω από τα κανονικά επίπεδα από Τετάρτη και μετά.

Το Σάββατο στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη Μακεδονία τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στο βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας – Παξών) και την Ήπειρο μετά το μεσημέρι είναι πιθανό τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά και να σημειωθούν χαλαζοπτώσεις.
Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και πιθανώς στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου θα φτάσει τους 32 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς και κατά τόπους στην ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται μια ηλιόλουστη ημέρα και με αρκετή υγρασία. Οι άνεμοι μέχρι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις οι οποίες από τις προμεσημβρινές ώρες σταδιακά θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από αργά το βράδυ. Οι άνεμοι νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/7hFS328
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Kαι το Σάββατο ζεστό , όμως με ισχυρές καταιγίδες στα βορειοδυτικά (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">