ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παρέμβαση Μητσοτάκη για τις γυναικοκτονίες: Δίπλα στη γυναίκα και απέναντι στη βία


Παρέμβαση για το θέμα της γυναικοκτονίας έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή το μεγάλο αριθμό των δολοφονιών σε βάρος γυναικών το τελευταίο χρονικό διάστημα.

«Δίπλα στη γυναίκα και απέναντι στη βία» είναι το μήνυμα που στέλνει ο πρωθυπουργός με άρθρο στην εφημερίδα τα ΝΕΑ αναφερόμενος στις γυναικοκτονίες, επισημαίνοντας ότι μας αφορούν όλους, πολιτεία, φορείς και πολίτες και πως ο ίδιος «θα συνεχίσει να μάχεται για να εκριζωθούν αυτά τα εγκλήματα από την κοινωνία μας».

«Ο όρος γυναικοκτονίες είναι κοινωνικά και πολιτικά χρήσιμος» αναφέρει ο πρωθυπουργός και απαιτούν για την αντιμετώπισή τους αυτά τα εγκλήματα μόνιμη στρατηγική και ενιαία κοινωνική απάντηση και όχι εύκολα συνθήματα και ανέξοδες κομματικές πατρωνίες.

«Τη φροντίδα των αθώων γυναικών συνοδεύει η τιμωρία των ένοχων ανδρών» σημειώνει ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναφέρεται στα βήματα που έχει κάνει η πολιτεία: μεταξύ αυτών 44 συμβουλευτικά κέντρα, γραμμη sos 15900, 6 γραφεία σε αστυνομικά τμήματα για την ενδοοικογενειακή βία.

Απευθυνόμενος στους πολίτες τους καλεί να αναλάβουν και εκείνοι δράση: σπάζοντας την ένοχη αδιαφορία και τη συνένοχη σιωπή και καταγγέλλοντας την αδικία δίπλα μας και απλώνοντας το χέρι σε όποια γυναίκα απειλείται.

Καλεί τέλος τα κόμματα σε ένα γόνιμο διάλογο με ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες θέσεις, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να υιοθετήσει κάθε πρόταση ευθύνης.

Επιμέλεια: Γεωργία Σκιντζή

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/xYcgE0S
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παρέμβαση Μητσοτάκη για τις γυναικοκτονίες: Δίπλα στη γυναίκα και απέναντι στη βία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">