ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πήλιο: Ο «Χάτσικο» του Πλατανιά – Έμεινε για τρεις μέρες στο πλευρό του νεκρού ιδιοκτήτη του


Μια συγκινητική ιστορία εκτυλίχθηκε στον Πλατανιά πηλίου. Ένας εργάτης γης με το όνομα Ευτύχας εντοπίστηκε νεκρός  στο μικρό δωμάτιο που έμενε από κατοίκους της περιοχής.

«Τις τρεις τελευταίες μέρες δεν είχε δώσει σημεία ζωής, ανυσηχήσαμε, καλέσαμε την αστυνομία και λίγο αργότερα τον εντόπισαν νεκρό» αναφέρει ο Λουκάς Παπαδήμος κάτοικος της περιοχής στην εκπομπή της ΕΡΤ «ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ».

«Ήταν καλόκαρδος και φιλήσυχος άνθρωπος, με καταγωγή από το Πακιστάν που ήρθε στο χωριό πολλά χρόνια πριν. Όλα αυτά τα χρόνια κυκλοφορούσε στο χωριό με το σκυλί του –ένα κυνηγόσκυλο που ήταν η μοναδική του συντροφιά».

Το συγκινητικό της υπόθεσης είναι ότι, όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι του άτυχου άντρα βρήκαν επάνω στο άψυχο σώμα του το σκυλάκι βουβό και ακίνητο. Η ιστορία του σκύλου του Ευτύχα θυμίζει αρκετά την ιστορία του Χάτσικο.

Η ιστορία του πρώτου «Χάτσικο»

Τον Ιανουάριο του 1924, ο Χιντεσαμπούρο Ουένο, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Τόκιο υοθετεί ένα λευκό κουτάβι ράτσας Ακίτα, ηλικίας περίπου δύο μηνών το οποίο ονομάζει Χάτσικο. Ο καθηγητής που ζούσε μοναχικά μεγάλωσε τον Χάτσικο σαν πραγματικό φίλο και σύντροφο. Κάθε πρωί το σκυλάκι σύνοδευε τον κύριο του στον σταθμό, απ’όπου ο Ουένο έπαιρνε το τρένο για να πάει στο πανεπιστήμιο και το απόγευμα ακολουθούσαν την αντίθετη πορεία προς το σπίτι. Όμως ένα απόγευμα του Μαίου του 1925 ο καθηγητής δεν κατέβηκε ποτέ από το τρένο καθώς κατά την διάρκεια της διάλεξης του έπαθε εγκεφαλικό και λίγο αργότερα ξεψύχησε στο νοσοκομείο.

Ο Χάτσικο ωστόσο, τον περίμενε στο ίδιο σημείο κάθε μέρα για το υπόλοιπο της ζωής του. Στις 8 Μαρτίου του 1935, περαστικοί βρήκαν τον Χάτσικο νεκρό σε ένα δρομάκι κοντά στον σταθμό της Σιμπούγια. Ο πιστός σκύλος, τάφηκε δίπλα από τον αγαπημένο του καθηγητή.

Η συγκινητική αυτή ιστορία μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη το 2009 με τίτλο «Hachiko: A Dog’s Story» και πρωταγωνιστή τον Ρίτσαρτ Γκιρ.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/GfiwCXQ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πήλιο: Ο «Χάτσικο» του Πλατανιά – Έμεινε για τρεις μέρες στο πλευρό του νεκρού ιδιοκτήτη του Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">