ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Greek Souvlaki - Ellasonas


Μέχρι πρότινως γνωρίζαμε την POP μουσική, ετεροχρονισμένα διαπιστώσαμε ότι 
στην δημόσια τηλεόραση υφίσταται  και ΠΟΠ μαγειρική η οποία φτιάχνει σουβλάκια με αρνί !

Το κρέας «Αρνάκι Ελασσόνας» πωλείται μόνο φρέσκο (νωπό) ολόκληρο, σε ημιμόρια ή σε τεμάχια και διατίθεται κυρίως στις αγορές της Λάρισας, της Κατερίνης, της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του εξωτερικού (Ιταλία, Ισπανία και Κύπρο).

Πρόκειται για νωπό κρέας αρνιών γάλακτος 30-45 ημερών, βάρους 6,5-10,5 κιλών, (με κεφαλή και εντόσθια), και όπως φαίνεται δεν τα λυπούνται καθόλου διότι τα σφάζουν και τα τρώνε !


Αρνάκι Ελασσόνας - Ελληνικό σουβλάκι

1 κιλό αρνάκι Ελασσόνας κομμένο σε κύβους 2 κρεμμύδια 1/2 κ.σ θρούμπι 2 σκελίδες σκόρδο 1 κούπα κόκκινο κρασί 2 κ.σ ελαιόλαδο ξύσμα από λεμόνι 1 κ.γ σπασμένο πιπέρι


Τα σφάγια αρνιών προέρχονται, από πρόβατα τα οποία φέρουν τα φαινοτυπικά χαρακτηριστικά των αυτόχθoνων ελληνικών φυλών που διαβιούν στην ευρύτερη ηπειρωτική χώρα (μικρή σωματική διάπλαση, κοντά αλλά δυνατά πόδια, ισχυρή ιδιοσυγκρασία, αντοχή σε ακραίες κλιματικές συνθήκες, ανθεκτικότητα σε ασθένειες, καθώς και μεγάλη ικανότητα στο βάδισμα).

Οι πληθυσμοί των προβάτων αυτών, είτε ανήκουν στις αυτόχθονες ηπειρωτικές ελληνικές φυλές «Καραγκούνικη», «Βλάχικη», «Σαρακατσάνικη» και «Μπούτσικο», είτε προέρχονται από διασταυρώσεις αυτών των φυλών μεταξύ τους ή και με τις ελληνικές φυλές «Χιώτικο», «Σερρών», «Μυτιλήνης» & «Φριζάρτας». Τα πρόβατα διαβιούν σε εκτατικές ή ημιεκτατικές συνθήκες, στην επαρχία Ελασσόνας και βόσκουν σε ορεινούς βοσκότοπους σε υψηλά υψόμετρα, άνω των 250 μέτρων.

Επιδόρπιο:Παράλληλα με το σουβλάκι, όταν το αναρτήσαμε είδαμε ως διαφήμιση και αυτό:Δεν γνωρίζαμε ότι στο Ελληνικό επιχείρηση φτιάχνει τούρτες ΠΑΣΟΚ !

Σημείωση του Web: Προσωπικά το αρνί δεν μου αρέσει καθόλου, δημοσιοποιώ όμως την εκπομπή διότι έχω αρκετούς αναγνώστες από το εξωτερικό στους οποίους/ες αρέσει ιδιαίτερα το Ελληνικό σουβλάκι. Το θέμα είναι που θα βρουν το αρνί Ελλασόνας στην Αμερική, στην Αυστραλία, στην Γερμανία, στην Γαλλία κ.α. ? 

- Μήπως απαιτείται να δημιουργήσω μια παγκόσμια εταιρία εισαγωγές - εξαγωγές ελληνικού αρνιού , η μήπως χρειάζεται να το πράξει για λογαριασμό της Ελληνικής κοινωνίας ο υπουργός της φαινομενικής ''ανάπτυξης'' ο οποίος ξημεροβραδιάζεται στο παράρτημα της ΝΔ στο ΦάληροΠαράλληλα θέτουμε και ένα ερώτημα: Είναι δυνατόν να καταστούν βιώσιμες οι Ελληνικές επιχειρήσεις με 30% ΦΠΑ ;

- 'Αδωνι θα μου κάνεις μια ‘’ανάπτυξη‘’ ;(Άλλωστε την ιδέα την έχω και την είχα πριν από τις ξένες πολυεθνικές. Μπορούμε να αναπτύξουμε ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ - νευρωνικά δίκτυα βαθιάς μάθησης.) 

- Το θέμα είναι επί δεκαετίες, όπως και σήμερα, ότι άπαντες της πολιτικής υπονομεύουν τους Έλληνες και τον τόπο, και ειδικότερα τους αρχαίους ημών προγόνους καθώς και την ιστορία και συμβολή τους στην παγκόσμια μετεξέλιξη.

* Αν αναπτυχθεί ένα νευρωνικό δίκτυο βαθιάς μάθησης στο πρότυπο των αρχαίων Ελλήνων Φιλοσόφων η τεχνητή νοημοσύνη της Google θα είναι κάτι αντίστοιχο με ψιλικατζήδικο ! Ρώτα και τον Μάσκ γιατί χρησιμοποιεί την Ελληνική γλώσσα ;( Mήπως τώρα αντιλήφθηκες γιατί ‘’δεν πάω‘’ τους  πολιτικούς ;)

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Greek Souvlaki - Ellasonas Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">