ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

H αποτίμηση της συνόδου στην Πράγα: Ικανοποίηση στην Αθήνα – ‘Εκδηλος ο εκνευρισμός του Ερντογάν (video)


«Οι Ευρωπαϊοι ηγέτες αντιλήφθηκαν ποιός προκαλεί στο Αιγαίο», επισημαίνεται στην αποτίμηση της Αθήνας, για τη σύνοδο της ευρωπαϊκής πολιτικής κοινότητας και το επεισοδιακό δείπνο των ηγετών στην Πράγα.

Με μήνυμα ότι η πόρτα του διαλόγου παραμένει ανοικτή, αλλά τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο στο σύνολο των τουρκικών προκλήσεων και των αναθεωρητικών εξάρσεων της Άγκυρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τους 26 ομόλογους του στην Πράγα, τονίζοντας ότι «είναι προς το συμφέρον των δύο λαών να υπάρξει αποκλιμάκωση στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».

«Όλοι όσοι συμμετείχαν στην χθεσινή ανταλλαγή απόψεων πιστεύω ότι σχημάτισαν άποψη για το ποιος προκαλεί με επιχειρηματολογία που δεν ταιριάζει στο γεωπολιτικό πλαίσιο και ιστορικές φαντασιώσεις παλιών αυτοκρατοριών», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στο δείπνο των ηγετών ο Ταγίπ Ερντογάν  έλαβε την κατά πρόσωπο απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού στους νέους ισχυρισμούς του.

«Πρέπει να πάψεις να αμφισβητείς την κυριαρχία των νησιών. Αντί να προκαλείς εντάσεις, θα πρέπει να προσέλθεις σε συνεννόηση και διάλογο. Χωρίς εντάσεις και ακραία ρητορική, όπως κάνουν οι υπεύθυνοι ηγέτες», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως σημειώνουν πηγές από την ελληνική αποστολή, ο εκνευρισμός του Τούρκου Προέδρου ήταν έκδηλος, ενώ  επιστρέφοντας στην Τουρκία, προχώρησε σε νέο παραλήρημα:

«Ο άνθρωπος (Κυριάκος Μητσοτάκης) δεν ξέρει τους κανόνες του πρωτοκόλλου, εγώ ήμουν από τους κύριους ομιλητές. Δεν ξέρω πώς πήρε άδεια και από ποιον, αλλά βγήκε και προσπάθησε να μου απαντήσει», δήλωσε.

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/xeHZF65
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: H αποτίμηση της συνόδου στην Πράγα: Ικανοποίηση στην Αθήνα – ‘Εκδηλος ο εκνευρισμός του Ερντογάν (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">