ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

O Ν. Κοτζιάς «Στο Κέντρο»: Η ασυμμετρία του πολέμου στην Ουκρανία είναι το όνειρο κάποιων κύκλων στην Τουρκία


Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος της κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ», Νίκος Κοτζιάς μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στο Κέντρο» με τον Γιώργο Κουβαρά, τόνισε τις ομοιότητες Πούτιν- Ερντογάν. Αναφέρθηκε ακόμη σε ποικίλα ζητήματα όπως η εξωτερική πολιτική που θα ακολουθούσε ο ίδιος, το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές και μία πιθανή μελλοντική συγκυβέρνηση.

Σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις ομοιότητες Πούτιν – Ερντογάν υποστήριξε ότι «Πρέπει να διδαχθούμε πολλά για την Ελλάδα από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Για παράδειγμα, το βασικό εργαλείο της στρατηγικής των Ρώσων είναι ότι “εγώ είμαι πυρηνική δύναμη και αν μου ρίξεις θα σου ρίξω πυρηνικά». Συνέχισε τονίζοντας: «Κατά συνέπεια μόνο εγώ δικαιούμαι να σου καταστρέφω τις υποδομές, να σκοτώνω παιδιά. Η ασυμμετρία αυτού του πολέμου είναι το όνειρο κάποιων κύκλων στην Τουρκία. Η Τουρκία προσπαθεί υπόγεια να αποκτήσει ατομικά όπλα και μετά να λένε ότι αν υπερασπιστούμε κάποια νησιά μας, θα μας χτυπήσουν».

«Νομίζω ότι η Τουρκία έχει δύο στόχους. Ο ένας είναι να πει στον διεθνή παράγοντα ότι δεν υπάρχουν λύσεις στη Μεσόγειο χωρίς εμένα ως συμπαίκτη και αν δεν με πάρετε υπόψη σας θα έχουμε προβλήματα. Ο δεύτερος λόγος είναι να κατακτήσει δια των παραχωρήσεων αυτά που διεκδικεί επικαλούμενη και κίνδυνο επεισοδίου. Και φοβάμαι ότι η νυν κυβέρνηση στα δύο πρώτα χρόνια της έκανε πίσω σε πολλά πράγματα και ο Ερντογάν ένιωσε ότι είναι αδύναμη η κυβέρνηση των Αθηνών«, πρόσθεσε με σαφήνεια.

Για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις εκλογές σημείωσε ότι «Θα δείξει. Αν το «ΠΡΑΤΤΩ» είχε τα οικονομικά μέσα, θα είχε μεγαλύτερη απήχηση σε μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Έχουμε μία ιδιαιτερότητα, η πλειοψηφία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ με αγαπάει και αυτή η αγαπη είναι αυθόρμητη δεν προέρχεται από κάποια οδηγία. Η χώρα χρειάζεται μία προοδευτική, πατριωτική κυβέρνηση η οποία θα είναι κοντά στους εργαζόμενους και θα έχει απέναντι της τους ολιγάρχες. Εγώ πιστεύω πως αν συμφωνήσει κανείς προεκλογικά σε ένα πρόγραμμα και έχει και τις ασφαλιστικές δικλείδες ότι αυτό το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί, είναι καλό».

Επιπροσθέτως, σχετικά με την παρούσα κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα επεσήμανε τα εξής: «Με ενοχλεί που σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας υπάρχουν πινακίδες που γράφουν «προς ΠΓΔΜ» και «προς Σκόπια». Δεν μπορεί ο κάθε Περιφερειάρχης για να κάνει προεκλογικά παιχνίδια να παραβιάζει μία συμφωνία που είναι νόμος του κράτους».Στη συνέχεια σημείωσε πως νομίζει ότι «η κυβέρνηση έκανε λάθος που δεν έφερε τα τρία μνημόνια προς κύρωση στη Βουλή. Ιδιαίτερα αυτό που διασφαλίζει τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας».

Τέλος, ο κ. Κοτζιάς λόγο έκανε για τη στήριξη που έμπρακτα του έδειξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/0TKAW5C
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: O Ν. Κοτζιάς «Στο Κέντρο»: Η ασυμμετρία του πολέμου στην Ουκρανία είναι το όνειρο κάποιων κύκλων στην Τουρκία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">