ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Tο Matter 1.0 άνοιξε από την Συμμαχία ( αποκλειστικό )


Η Connectivity Standards Alliance, η διεθνής κοινότητα περισσότερων από 550 εταιρειών τεχνολογίας που έχουν δεσμευτεί για ανοιχτά πρότυπα για το Internet of Things, ( 
 IoT),ανακοίνωσε την κυκλοφορία της προδιαγραφής Matter 1.0 και το άνοιγμα του προγράμματος πιστοποίησης Matter. 

Τρέξτε να προλάβετε τα εργαλεία είναι διαθέσιμα και το κιτ ανάπτυξης λογισμικού σχεδίασης αναφοράς ανοιχτού κώδικα (SDK) είναι επίσης έτοιμο. Όλοι μαζί ένα πρότυπο ώστε να καθίσταται ευκολότερος ο ''στόχος''. 

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος

Οι εταιρείες-μέλη που αποτελούν όλες τις πτυχές του IoT έχουν τώρα ένα πλήρες πρόγραμμα για την προώθηση της επόμενης γενιάς διαλειτουργικών προϊόντων που λειτουργούν σε διάφορες επωνυμίες και πλατφόρμες στην αγορά με μεγαλύτερη προστασία της ιδιωτικής ζωής, ασφάλεια και απλότητα για τους καταναλωτές

- Τουλάχιστον έτσι αναφέρουν αυτοί για την ασφάλεια, διότι εμείς ασφάλεια από την Google , και ειδικότερα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, των παρακολουθήσεων και της 108ης θέσης αναφορικά με την ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα δεν γνωρίζουμε, αντιθέτως, γνωρίζουμε τις παραβιάσεις των κωδικών μας και κάθε λογής χάκινγκ σε βάρος μας που αποσκοπεί στην οφέλεια των Μασόνων. Για εμάς ΑΣΦΑΛΕΙΑ είναι οι συσκευές σου να βρίσκονται OFFLINE στο εσωτερικό σου δίκτυο.

Ως μέρος της έκδοσης Matter 1.0, τα εξουσιοδοτημένα εργαστήρια δοκιμών είναι ανοιχτά για πιστοποίηση προϊόντων, οι δοκιμαστικές ζώνες και τα εργαλεία είναι διαθέσιμα και το κιτ ανάπτυξης λογισμικού σχεδίασης αναφοράς ανοιχτού κώδικα (SDK) έχει ολοκληρωθεί – όλα αυτά για να φέρουν νέα, καινοτόμα προϊόντα στην αγορά . Επιπλέον, τα μέλη της Συμμαχίας με συσκευές που έχουν ήδη αναπτυχθεί και με σχέδια να ενημερώσουν τα προϊόντα τους για να υποστηρίξουν το Matter μπορούν τώρα να το κάνουν, μόλις τα προϊόντα τους πιστοποιηθούν.

Αυτό που ξεκίνησε ως αποστολή για την αποκάλυψη της πολυπλοκότητας της συνδεσιμότητας είχε ως αποτέλεσμα το Matter, ένα ενιαίο, παγκόσμιο πρωτόκολλο βασισμένο σε IP που θα αλλάξει θεμελιωδώς το IoT, δήλωσε ο Tobin Richardson, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Connectivity Standards Alliance. 

«Αυτή η κυκλοφορία είναι το πρώτο βήμα σε ένα ταξίδι που κάνει η κοινότητά μας και η βιομηχανία για να κάνουν το IoT πιο απλό, ασφαλές και πολύτιμο ανεξάρτητα από το ποιος είστε ή πού ζείτε. Με την παγκόσμια υποστήριξη από μεγάλες και μικρές εταιρείες, η σημερινή κυκλοφορία του Matter 1.0 είναι κάτι παραπάνω από ορόσημο για τον οργανισμό και τα μέλη μας. είναι μια γιορτή για το τι είναι δυνατό να πετύχουμε».

Περισσότερες από 280 εταιρείες μέλη — συμπεριλαμβανομένων των Amazon, Apple, Comcast, Google, Signify και SmartThings — έχουν συγκεντρώσει τις τεχνολογίες, την εμπειρία και τις καινοτομίες τους για να διασφαλίσουν ότι η Matter ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των ενδιαφερομένων, συμπεριλαμβανομένων των χρηστών, των κατασκευαστών προϊόντων και των πλατφορμών. Συλλογικά, αυτές οι εταιρείες πρωτοστάτησαν μέσω της ανάπτυξης απαιτήσεων και προδιαγραφών, του σχεδιασμού αναφοράς, των πολλαπλών εκδηλώσεων δοκιμών και της τελικής επικύρωσης προδιαγραφών για να φτάσουν σε αυτό το ορόσημο του κλάδου.

«Δεν θα ήμασταν εδώ που είμαστε σήμερα χωρίς τη δύναμη και την αφοσίωση των μελών της Συμμαχίας που έχουν παράσχει χιλιάδες μηχανικούς, πνευματική ιδιοκτησία, επιταχυντές λογισμικού, πρωτόκολλα ασφαλείας και οικονομικούς πόρους για να επιτύχουν αυτό που καμία εταιρεία δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει μόνη της », δήλωσε ο Bruno Vulcano, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Συμμαχίας και Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης για την Ψηφιακή Υποδομή της Legrand. «Με μέλη εξίσου κατανεμημένα σε όλο τον κόσμο, το Matter είναι η πραγματοποίηση μιας πραγματικά παγκόσμιας προσπάθειας που θα ωφελήσει τους κατασκευαστές, τους πελάτες και τους καταναλωτές, όχι μόνο σε μια περιοχή ή ήπειρο».

Περισσότερο από μια απλή προδιαγραφή, το πρότυπο Matter 1.0 κυκλοφορεί με δοκιμαστικές περιπτώσεις και ολοκληρωμένα εργαλεία δοκιμών για μέλη της Συμμαχίας και ένα παγκόσμιο πρόγραμμα πιστοποίησης που περιλαμβάνει οκτώ εξουσιοδοτημένα εργαστήρια δοκιμών που είναι προετοιμασμένα να δοκιμάσουν όχι μόνο το Matter, αλλά και τις υποκείμενες τεχνολογίες δικτύου του Matter, Wi-Fi και νήμα. 

Το Wi-Fi επιτρέπει στις συσκευές Matter να αλληλεπιδρούν μέσω ενός τοπικού δικτύου υψηλού εύρους ζώνης και επιτρέπει στις έξυπνες οικιακές συσκευές να επικοινωνούν με το cloud. Το Thread παρέχει ένα ενεργειακά αποδοτικό και εξαιρετικά αξιόπιστο δίκτυο πλέγματος μέσα στο σπίτι. Τόσο το Wi-Fi Alliance όσο και το Thread Group συνεργάστηκαν με το Connectivity Standards Alliance για να βοηθήσουν στην υλοποίηση του πλήρους οράματος του Matter.

«Το Matter and Thread επιλύουν ζητήματα διαλειτουργικότητας και συνδεσιμότητας σε έξυπνα σπίτια, ώστε οι κατασκευαστές να μπορούν να επικεντρωθούν σε άλλες καινοτομίες που προσθέτουν αξία», δήλωσε ο πρόεδρος του Thread Group Vividh Siddha. «Το Thread δημιουργεί ένα αυτο-θεραπευόμενο δίκτυο πλέγματος το οποίο αποκρίνεται περισσότερο και γίνεται πιο αξιόπιστο με κάθε προστιθέμενη συσκευή και η αρχιτεκτονική εξαιρετικά χαμηλότερης ισχύος του επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Σε συνδυασμό, το Thread with Matter είναι μια ισχυρή επιλογή για εταιρείες προϊόντων και μια εξαιρετική αξία για τους καταναλωτές.»

«Η ύλη αξιοποιεί την εξελιγμένη αποτελεσματικότητα δικτύου του Wi-Fi, την παγκόσμια διείσδυση περισσότερων από 18 δισεκατομμυρίων συσκευών που χρησιμοποιούνται σήμερα και την ισχυρή βάση που βασίζεται σε πρότυπα για να βοηθήσει στην υλοποίηση του οράματος του IoT», δήλωσε ο Edgar Figueroa, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wi-Fi Alliance®. «Μαζί, το Wi-Fi CERTIFIED και το Matter φέρνουν απλή και ασφαλή διαλειτουργικότητα για καλύτερη εμπειρία χρήστη με ένα ευρύ φάσμα συσκευών IoT».

Το Matter έρχεται επίσης με τις πολιτικές και τις διαδικασίες ασφαλείας που χρησιμοποιούν τεχνολογία κατανεμημένης λογιστικής και υποδομή δημόσιου κλειδιού για την επικύρωση της πιστοποίησης και της προέλευσης των συσκευών. Αυτό θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι οι χρήστες συνδέουν αυθεντικές, πιστοποιημένες και ενημερωμένες συσκευές στα σπίτια και τα δίκτυά τους.

Αυτή η αρχική έκδοση του Matter 1.0, που τρέχει μέσω Ethernet, Wi-Fi και Thread και χρησιμοποιεί Bluetooth Low Energy, θα υποστηρίζει μια ποικιλία κοινών έξυπνων οικιακών προϊόντων, όπως φωτισμό και ηλεκτρικές συσκευές, χειριστήρια HVAC, καλύμματα παραθύρων και σκίαστρα, αισθητήρες ασφαλείας, κλειδαριές θυρών, συσκευές πολυμέσων συμπεριλαμβανομένων τηλεοράσεων, ελεγκτές τόσο ως συσκευές όσο και ως εφαρμογές και γέφυρες.

Για να μάθετε περισσότερα για το Matter και πώς να γίνετε μέλος της επόμενης γενιάς του IoT, επισκεφτείτε  και γίνετε μέλος της Connectivity Standards Alliance. Εάν είστε ήδη μέλος και θέλετε να δοκιμάσετε τα προϊόντα σας για συμμόρφωση με τις προδιαγραφές Matter, απευθυνθείτε σε οποιοδήποτε από τα εξουσιοδοτημένα εργαστήρια δοκιμών μας: Allion Labs, Bureau Veritas, Dekra, Element, Eurofins Digital Testing, Granite River Labs, TUV Rheinland, και UL Solutions.

Το Connectivity Standards Alliance, πρώην Zigbee Alliance, είναι το θεμέλιο και το μέλλον του Διαδικτύου των Πραγμάτων (IoT). Ιδρύθηκε το 2002, το ευρύ φάσμα παγκόσμιων μελών του συνεργάζεται για να δημιουργήσει και να εξελίξει καθολικά ανοιχτά πρότυπα για τα προϊόντα που μεταμορφώνουν τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και παίζουμε. Με τη βαθιά και ποικιλόμορφη τεχνογνωσία των μελών της, τα ισχυρά προγράμματα πιστοποίησης και μια πλήρη σειρά ανοιχτών λύσεων IoT, η Συμμαχία οδηγεί την κίνηση προς έναν πιο διαισθητικό, ευφάνταστο και χρήσιμο κόσμο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο Connectivity Standards Alliance αποτελείται από στελέχη από την Amazon, την Apple, την ASSA ABLOY, την Comcast, την Google, την Huawei, την IKEA, την Infineon Technologies AG, την The Kroger Co., την Latch Systems, τη LEEDARSON, τη Legrand, την LG Electronics, την Lutron Electronics, τη Midea , Nordic Semiconductor, NXP Semiconductors, OPPO, Resideo, Schneider Electric, Signify, Silicon Labs, SmartThings, Somfy, STMicroelectronics, Texas Instruments, Tuya και Wulian.

Επισήμανση: Απο ποιους αποτελείται η συμμαχία ? ( Αναφορικά με τους μασόνους ιδιοκτήτες ΜΜΕ της χώρας μας, πράγματι αντιγράφεται από σειρά ξένων media , όμως τεχνολογικά έχετε τεράστια κενά... )

- Ορισμένοι μπορεί για τους δικούς τους λόγους να θεωρούν ότι όλα εμπίπτουν στην σφαίρα των συμπτώσεων, όμως επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, ΝΔ, μας παραβίασαν τους κωδικούς της google και μας έσβησαν το κανάλι στο youtube, καθώς επίσης, μας χάκαραν και το twitter. ( Επί μια δεκαετία δεν είχαμε αντιμετωπίσει ανάλογα ζητήματα ).

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Tο Matter 1.0 άνοιξε από την Συμμαχία ( αποκλειστικό ) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">