ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εξέδιδε πλαστά διπλώματα οδήγησης – 13 συλλήψεις


Κύκλωμα το οποίο εξέδιδε πλαστά διπλώματα οδήγησης εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία. Έχουν γίνει 13 συλλήψεις. Οχτώ είναι ιδιοκτήτες σχολών οδηγών, 4 είναι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής, ενώ ο 13ος είναι ένας Πακιστανός διαμεσολαβητής.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις από την Ελληνική Αστυνομία, από το Μάρτιο του 2022 μέχρι και πριν από λίγες ημέρες όταν και συνελήφθησαν τα μέλη του κυκλώματος, είχαν χορηγήσει 340 άδειες οδήγησης σε αλλοδαπούς, που είτε δεν γνώριζαν καν τα ελληνικά είτε καν να οδηγήσουν.

Τα κέρδη του κυκλώματος ήταν 680.000 ευρώ.

Κατηγορούνται επίσης 58 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποψήφιοι έδιναν για κάθε παράνομο δίπλωμα 2.000 ευρώ στα μέλη του κυκλώματος και τα διαμοιράζονταν μεταξύ τους, ενώ σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας εφάρμοζαν και μεθόδους μαφίας καθώς είχαν απειλήσει μια υπάλληλο που αντιδρούσε στις παράνομες εξετάσεις πυροβολώντας το αυτοκίνητό της. Σε άλλη περίπτωση, οργάνωσαν ληστεία πάλι σε μια υπάλληλο που αντιδρούσε στις παράνομες πράξεις τους.

Ο υποψήφιος οδηγός ήταν καλωδιωμένος. Είχε πάνω του κάμερες, ακουστικά και ο ιδιοκτήτης της Σχολής που βρισκόταν εκτός εξεταστικού κέντρου, έδινε τις οδηγίες και τις σωστές απαντήσεις. Όταν ο υποψήφιος δεν γνώριζε ελληνικά, υπήρχε και μεταφραστής που του έδινε πάλι τις σωστές απαντήσεις.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/IjDSHel
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εξέδιδε πλαστά διπλώματα οδήγησης – 13 συλλήψεις Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">