ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δράση εργατικών σωματείων έξω από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας


Στις 2 Νοέμβρη στις 6 μμ,θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις που οργανώνουν εργατικά σωματεία, στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης ανανεώνουν το ραντεβού τους και στη γενική απεργία της 9ης Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους: «Καλούμε μαζικά τους συναδέλφους, όλους τους εργαζόμενους, να διαδηλώσουμε ξανά έξω από τα γραφεία των επιχειρηματικών ομίλων που είναι πάροχοι της ηλεκτρικής ενέργειας γιατί οι συνεχόμενες και ραγδαίες αυξήσεις στην τιμή της Ενέργειας που μετατρέπουν το ρεύμα, το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο και τη βενζίνη σε πανάκριβα είδη πολυτελείας έχουν “τινάξει στον αέρα” τον οικογενειακό μας προϋπολογισμό. Σε συνδυασμό με τις υπέρογκες αυξήσεις σε κατοικία και είδη πλατιάς κατανάλωσης, οι εργαζόμενοι ψάχνουν στο πορτοφόλι τους δέκα ημέρες αφού πληρωθούν και βρίσκουν μόνο την ταυτότητα.

Κινητοποιούμαστε γιατί όπως έχουμε κάνει ξεκάθαρο, δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει οικογένεια που θα κρυώνει μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Κανείς μαθητής που θα ξεπαγιάζει την ώρα που θα κάνει μάθημα. Κανένας άνθρωπος που θα αθλείται σε συνθήκες Ανταρκτικής. Γιατί ξέρουμε ότι η ισχυροποίηση της οργάνωσής μας, η μαζικοποίηση των σωματείων μας, η ανάπτυξη της πάλης είναι η δύναμή μας.

Διεκδικούμε:
-Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης.
-Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
-Κατάργηση του χρηματιστηρίου της ενέργειας και του εμπορίου ρύπων που εκπορεύονται από την Ε.Ε.
-Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να το πληρώσουν.
-Επανασυνδέσεις στο κομμένο ρεύμα με μόνη προϋπόθεση τη συμφωνία σε διακανονισμό των οφειλών με ευνοϊκούς όρους, χωρίς προκαταβολή και με πολλές χαμηλές δόσεις για αποπληρωμή των λογαριασμών.
– Καμία διακοπή παροχής ρεύματος και φυσικού αερίου στις σχολικές μονάδες.

Βαδίζοντας στην “τελική ευθεία” προς την γενική απεργία στις 9 Νοέμβρη τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες και τα σωματεία έχουν ήδη πάρει στα χέρια τους την υπόθεση της οργάνωσής της για να δυναμώσει η διεκδίκηση ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς μας, για συλλογικές συμβάσεις που κατοχυρώνουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ρεύμα και βασικά αγαθά φτηνά για τον λαό».

Οι κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν στους εξής παρόχους:
ΔΕΗ (Χαλκοκονδύλη 30, Αθήνα)
Protergia (Μαρίνου Αντύπα 11, Νέο Ηράκλειο)
NRG (Λεωφόρος Κηφισίας και Σοφοκλέους, Μαρούσι)
Watt & Volt (Λεωφόρος Κηφισίας 217Α, Μαρούσι)
Volterra (Αμαρουσίου Χαλανδρίου 16, Μαρούσι)
Elpedison (Φραγκοκκλησιάς 6, Μαρούσι)
Φυσικό Αέριο Αττικής (Λεωφόρος Κηφισίας 108, Αθήνα)
Ηρων (Λεωφόρος Κηφισίας 124, Αθήνα)

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν:
Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας
Συνδικάτο Οικοδόμων & Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά & στις Κατασκευές Αττικής
Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Ν. Αττικής
Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού ν. Αττικής
Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής
Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου Καλλυντικού & Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής – Πειραιά & Νήσων
Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων

www.ertnews.gr

from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/qLf7HF4

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου:Σας πληροφορώ ότι ανάμεσά μας υπάρχουν και ‘’πλούσιοι‘’ οι οποίοι/ες αδιαφορούν επιδεικτικά για την ακρίβεια στην ενέργεια. Κυριολεκτικά επιδεικτικά.

Την ίδια χρονική περίοδο που ακόμα και πολυεκατομμυριούχοι, ιδιοκτήτες αλυσίδας δεκάδων καταστημάτων, έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό και ζήτησαν συνάντηση μαζί του για την ακρίβεια στο ρεύμα, έτεροι/ες - ονόματα δεν λέμε - κάνουν επίδειξη νεοπλουτισμού, όμως , απλά επίδειξη διότι υπολείπονται του πλούτου. 

- Ακόμα και εμείς τη νύχτα αφήνουμε στον περίβολο τέσσερις λάμπες ανοιχτές. Τι να κάνουμε, να ζούμε στα σκοτάδια , η να αφήσουμε ελεύθερο πεδίο σε ληστές και κλέφτες ;Στον Μεσαίωνα βρισκόμαστε ;Η ακρίβεια στην ενέργεια, καθώς και στα καύσιμα στη χώρα μας είναι τεχνητή. Αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη ώστε να εξυπηρετήσει ημετέρους του μεγάλου κεφαλαίου ώστε στη συνέχεια να επικαλείται ανάπτυξη ! 

- Το θέμα είναι ότι η φερόμενη ανάπτυξη δεν αποτελεί προϊόν των χρημάτων οικονομικών ολιγαρχών, αποτελεί τα ληστεμένα χρήματα του Ελληνικού λαού από τις υπερτιμολογήσεις.* Άλλοι πληρώνουν τη νύφη και έτεροι παρουσιάζονται ως ιδιοκτήτες και μέτοχοι και με αυξητικούς δείκτες των εσόδων τους !

* Είναι ακριβός η αντιστοιχία με όσα ίσχυσαν στη Γλυφάδα.“Κουτσοί, στραβοί, στον Άγιο Παντελεήμονα” ( Οι προδιαγραφές και οι αξίες της νεοελληνικής κοινωνίας ΛΑΕ - ΣΥΡΙΖΑ)

- Άλλος είχε δεχθεί σειρά από καταχρηστικές διώξεις - κατασχέσεις από την ένωση διαπλεκόμενων ιδιοκτητών επί κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με δαύτους αξιώνοντας δημόσια την ανατροπή τους, και άλλοι/ες καρπώθηκαν τα πολιτικά οφέλη το 2014 αξιώνοντας μάλιστα και την εξαίρεσή μου από τις εκλογές ! ( Αντιλαμβάνεσαι γιατί το ''πρώτη φορά αριστερά'' παρείχε άδειες μόνο στους οικονομικούς ολιγάρχες ;Αποτελεί πολιτική αριστεράς , η μάλλον όπως λέει ο Γαβράς πρόδωσαν τον λαό ;)

- Να μη ξεχνάμε ότι το 2014 εξελέγησαν κυβερνώντες, όσο και σε περιφερειακό, καθώς και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, Ο.Τ.Α, λόγω των sosial media,  της συνενώσεως, και των κοινωνικών αγώνων τους οποίους επέλεξαν ορισμένοι να προδώσουν.( Αυτό έγινε μια φορά, όπως δημιουργήθηκε η Ελληνική φιλοσοφία, η δημοκρατία , επίσης όπως έγινε και η δημιουργία του σύμπαντος από παρθενογένεση”, δεν γίνεται ξανά ! ) 

- Γιατί δεν εξελέγησαν ξανά κυβερνώντες και Περιφερειακή αρχή Αττικής στις εκλογές του 2019 ;Γιατί το 2019 έχασαν τα 3/4 των ψήφων στον Δήμο Γλυφάδας κ.α. ;( Αυτό που ίσχυσε επί ημερών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από πέντε χρόνια στην εξουσία, να χάνουν σε περιφέρειες και σε δήμους συντριπτικά τα ποσοστά τους, δεν έχει ισχύσει ποτέ άλλοτε στην νεώτερη ιστορία αυτής της χώρας και ειδικότερα επί ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.) 

Άντε γειά . . . και καλό μήνα.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δράση εργατικών σωματείων έξω από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">