ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το πρώτο ραδιόφωνο παγκόσμιας λήψεως σε κινητό

 

Το πρώτο ραδιόφωνο παγκόσμιας λήψης σε κινητό ονομάζεται 787 και αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά.

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Για την ακρίβεια η Κινεζική εταιρία Han Rongda αξιοποίησε τις δυνατότητες του bluetooth ώστε να μπορεί κάποιος να χειρίζεται απόλυτα από το κινητό όλες τις λειτουργίες ενός φορητού ραδιόφωνου.


Το 787 διαθέτει μια σειρά από μπάντες ραδιοφώνου όπως FM, AM,SW, καθώς WB - emergensy SOS , μια μπάντα που χρησιμοποιείται στην Αμερική, και σε άλλες χώρες, αναφορικά με την πρόγνωση ακραίων καιρικών φαινομένων. 


H WB - emergensy SOS μπάντα εμφανίζεται με κόκκινο χρωματισμό στην οθόνη του ραδιοφώνου, τα FM και τα βραχέα με πράσινο ,  τα μεσαία με μώβ , ενώ το bluetooth με γαλάζιο.


Μέσω της εφαρμογής - app - Radio C μπορεί κάποιος να χειρίζεται όλες τις λειτουργίες του ραδιόφωνου, αλλάζοντας μπάντες, συχνότητες, ένταση φωνής, είτε ακόμα να αποθηκεύει σταθμούς και να κάνει εγγραφή κάποιου ραδιοφωνικού προγράμματος από το κινητό του τηλέφωνο.


Όταν το βουνό δεν πάει στον Βούδα πάει ο Βούδας στο βουνό, και αυτό έκαναν επί της ουσίας στην κινεζική 
Han Rongda δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι ένα κινητό τηλέφωνο γίνεται παγκοσμίας λήψεως, ενώ ουσιαστικά από το κινητό, απλά μέσω bluetooth, χειρίζεσαι όλες τις λειτουργίες του ραδιοφώνου.

- Είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει κινητό τηλέφωνο με ραδιόφωνο παγκόσμιας λήψεως. Μόνο ραδιοφωνάκι FM έβαζαν στα παλιότερα μοντέλα. Τα καινούργια δεν διαθέτουν ούτε τα fm, καθώς επίσης, ούτε έξοδο audio και κεραία ακουστικών !


Πάντως όπως διαπίστωσα , δεδομένου ότι γνωρίζω καλά την λειτουργία bluetooth, δεν νομίζω να υπάρχει η * αμφίδρομη λειτουργία μεταξύ ραδιοφώνου - τηλεφώνου ώστε να παίζει και το μεγάφωνο, είτε τα ακουστικά του κινητού όσα μεταδίδει το ραδιόφωνο. Ενδεχομένως μέχρι την κυκλοφορία του προϊόντος μπορεί να έχει γίνει και αυτό. 

* Η αμφίδρομη λειτουργία είναι ένας παράγοντας καθοριστικός, διότι μπορείς να έχεις το ραδιοφωνάκι σε ένα παράθυρο, είτε ένα ψηλό σημείο για καλή λήψη, και να ακούς από το μεγάφωνο του κινητού και τα ακουστικά, αντί μόνον να χειρίζεσαι τις λειτουργίες του. Απαιτεί τελευταίας γενιάς bluetooth, αμφίδρομης μετάδοσης και λήψεως, τόσο audio όσο και data, και αυτά συνήθως δεν πάνε μαζί. Υπάρχουν Bluetooth μόνο για τον ήχο και άλλα μόνο για δεδομένα IOT και τηλεχειρισμό. 


ΥΓ:
 
Το συγκεκριμένο τεχνολογικό θεματάκι ''παίζει'' σε πρώτη ''πανελλήνια'' και ''πανευρωπαϊκή μετάδοση''. ( Είδες πόσο μπροστά τεχνολογικά είναι τα μεγάλα media της χώρας μας και της Ε.Ε ? ) 

- Κάλλιστα μπορώ καθημερινά να έχω δεκάδες θέματα τεχνολογίας σε αποκλειστικότητα και ''πρώτη μετάδοση'', όμως οι ''δημοκράτες - ολιγάρχες'' δεν μου άφησαν ούτε ένα sosial media με αναγνώστες ! 

- Δεν με πειράζει που τα έκλεισαν η τα ''πάγωσαν'' , διότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο, έτσι σύντομα θα έχω καθημερινά αποκλειστικά θέματα με την offline Ελληνική τεχνητή νοημοσύνη ΑΙ και όσοι πιστοί προσέλθετε. Αν νομίζουν ότι μπορούν να τα ελέγχουν όλα και όλους απατώνται οικτρά ! 

- Όταν για αυτούς το ζητούμενο είναι ο πλήρης έλεγχος όσων διαθέτουν κινητά και υπολογιστές, εμείς θα πρωθούμε έξυπνα συστήματα εκτός σύνδεσης , είτε εντός σύνδεσης όμως χωρίς ταυτότητα. Δηλ. να μην γνωρίζουν ποιος είσαι. 

- Αυτό που κάνουν οι πολυεθνικές εταιρίες , να έχουν τον κωδικό του τηλεφώνου σου πριν ακόμα το αγοράσεις , και στη συνέχεια να έχουν πλήρη πρόσβαση στα αρχεία σου, αντιβαίνει κάθε αρχή και προστασία των προσωπικών δεδομένων. 

- Bάζουμε μαζί τα χρήματα για την αγορά τηλεφώνου με την google και την apple ,η μήπως βάζουμε τα χρήματα κυβερνήσεων και αστικών πολιτικών κομμάτων - πολιτικών - υπηρεσιών, κ.α. , που ανά πάσα στιγμή μπορούν να έχουν πρόσβαση στα αρχεία του κοινωνικού συνόλου  ;

- Άσε που οι κοινωνίες του παρόντος έχουν γεμίσει εν αγνοία τους ‘’ηλιθίους‘’, οι οποίοι και καλά ‘’το παίζουν‘’ υπεράνω της ‘’μπατσοκρατίας‘’ , καθώς επίσης , υπεράνω χαφιεδισμού , όμως , αναφορικά με το τηλεφωνάκι τους κανένα πρόβλημα να είναι σε ευθεία γραμμή παρακολούθησης και ο επάνω τους 24/7 χαφιές Κάτι πρέπει να γίνει από τη πλευρά όλων , και αρχικά απαιτείται καλή ενημέρωση του αντικειμένου. Αφήνουμε στην μπάντα τους δήθεν.

- Το επιχείρημα ‘’δεν έχω να κρύψω κάτι‘’ δεν αναιρεί ότι τον ‘’χαφιέ‘’ τον κουβαλάς πάνω σου ! Παράλληλα και εγώ προσωπικά αρκετά πυκνά - συχνά, όμως, η διαφοροποίηση σε όσα έχει μεθοδεύσει η νέα τάξη ήδη έχει ξεκινήσει. Είτε δέχεσαι το όλοι χαφιέδες , είτε προσπαθείς , είτε αυταπατάσαι.






  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το πρώτο ραδιόφωνο παγκόσμιας λήψεως σε κινητό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">