ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σεισμός τώρα: Σεισμός στην Εύβοια αισθητός και στην Αττική


Ισχυρή σεισμική δόνηση 5 βαθμών προκλήθηκε στις 10:06 μ.μ. το βράδυ της Τρίτης στην Εύβοια η οποία έγινε  αισθητή και στην Αττική.

Διήρκησε κάποια δευτερόλεπτα και προφανώς ο σεισμός ήταν επιφανειακός , όμως το 4,5 ρίχτερ ήταν αρχική αυτόματη εκτίμηση υπολογιστή και ο σεισμός ήταν 5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.

Έρχεται ως συνέχεια των τριών προηγούμενων σεισμικών δονήσεων από την περιοχή της τάξεως των 4,7 , 4,1 και 4,2, και τουλάχιστον στην περιοχή της Γλυφάδας ήταν εντονότερος από τον πρωϊνό σεισμό των 4,7 ρίχτερ.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 8 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά των Ζαράκων Ευβοίας και 56 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας. Το εστιακό βάθος ήταν στα 8,9 χιλιόμετρα και ο  σεισμός είχε διάρκεια.

Γνωρίζει κάποιος με βεβαιότητα αν αυτός ήταν ο κύριος σεισμός και εξελίσσεται ομαλά η δραστηριότητα ?  Η δόνηση ήταν λίγο ισχυρή και είτε ήταν αυτός ο κύριος σεισμός και οι δεκάδες προηγούμενοι ήταν προσεισμική ακολουθία, είτε έρχεται μεγαλύτερος.

Το συγκεκριμένο ρήγμα το οποίο δημιουργεί τους σεισμούς δεν το είχαν καθόλου υπόψη τους οι σεισμολόγοι καθώς πρώτη φορά καταγράφεται σεισμός στο συγκεκριμένο σημείο. Το ρήγμα αρχίζει από τον Μυλοπόταμο στην Εύβοια και φτάνει μέχρι τα Στύρα.

Πάντως το ρήγμα πρέπει να στοχεύει κέντρο την Αττική.

Οι πρωινές δονήσεις προκάλεσαν ρωγμές σε σπίτια στην Εύβοια και μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους ενω ο βραδινός  σεισμός των 5 ρίχτερ πρέπει να προκάλεσε μεγαλύτερες ζημιές.


Οι σεισμολόγοι , οι οποίοι το πρωϊ της Τρίτης ανέφεραν για ομαλή μετασεισμική δραστηριότητα, έπειτα από τον σεισμό των 4,7 έκαναν λάθος εκτίμηση δεδομένου του βραδινού σεισμού των 5 βαθμών ρίχτερ, άρα τώρα το βράδυ που αναφέρουν για κύριο σεισμό τα 5 ρίχτερ και καμία ανησυχία κάνουν ορθά την πρόγνωσή τους ?

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σεισμός τώρα: Σεισμός στην Εύβοια αισθητός και στην Αττική Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">