ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κόβουν το ΚΕΑ σε ευάλωτα νοικοκυριά και μακροχρόνια ανέργους


Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έπειτα από τις νεοφιλελέ πολιτικές της κυβέρνησης Μητσο - τάκη έχουν χάσει τα Κοινωνικά Οικιακά Τιμολόγια ΚΟΤ Α και Β, αλλά και τα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, το Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής για τους Ανασφάλιστους Υπερήλικες και το Επίδομα Στέγασης.

Αυξήσεις αντικειμενικών: Έχασαν επιδόματα και φοροαπαλλαγές χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά.

Με την αύξηση των νέων αντικειμενικών αξιών κατά 20% μεσοσταθμικά στο 55% των περιοχών της χώρας, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έχουν εξαιρεθεί από τα προαναφερόμενα επιδόματα και οικιακά τιμολόγια.

Το θέμα είναι ότι οι μεθοδεύσεις από τους υπουργούς και τα golden boys της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι άδικες και διαφοροποιούν απόλυτα τα εξαγγελόμενα της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, οι αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών σε χιλιάδες περιπτώσεις δεν είναι της τάξεως του 20%, είναι της τάξεως του 40 50 % έως και 250%, και αυτό γίνετε σκόπιμα, ( η μήπως από κεκτημένη ταχύτητα εφαρμογής ? ), ώστε να εξαιρεθούν από τις παροχές χιλιάδες νοικοκυριά τα οποία με την αύξηση του 20% στις αντικειμενικές αξίες βρισκόταν εντός του ορίου των 90.000 χιλιάδων και θα παρέμεναν δικαιούχοι. 

Εξαιτίας της ανόδου των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων χιλιάδες φορολογούμενοι χάνουν από φέτος δικαιώματα είσπραξης κοινωνικών επιδομάτων καθώς και δικαιώματα φοροαπαλλαγών.

Υπάρχουν περιπτώσεις περιοχών όπου λόγω της εφαρμογής  του συστήματος των αντικειμενικών τιμών προκύπτουν υπέρμετρες αυξήσεις που φθάνουν μέχρι το 250%.

Οι αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες προκαλούν τις ακόλουθες 3 παρενέργειες:

1) Απώλεια απαλλαγών από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α.

2) Απώλεια δικαιωμάτων είσπραξης κοινωνικών επιδομάτων. 

3) Απώλεια δικαιώματος ένταξης στο “κοινωνικό τιμολόγιο” της ΔΕΗ. 

Τα αναλυτικά στοιχεία είναι δημοσιοποιημένα σε πληθώρα media και καθίσταται σαφές ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν εξαίρεσε απλά από επιδόματα και παροχές χιλιάδες  ευάλωτα νοικοκυριά, τους αναγκάζει να πληρώσουν και από πάνω ενώ είναι σαφές ότι σε πληθώρα περιπτώσεων αδυνατούν.

Εμείς αξιώνουμε , παράλληλα με την αυξήση των αντικειμενικών αξιών αντίστοιχη αύξηση του ορίου των 90.000,00 € στις 120.000 .

Στην σελίδα του ''ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος'' αναφέρουν ως όριο τις 90.000 χιλ. ευρώ και δεν γίνονται δεκτές οι αιτήσεις.

Αύξησαν τις αντικειμενικές αξίες από 20 - 250% και άφησαν αμετάβλητο το όριο των 90.000 χιλιάδων ευρώ. 

Όταν θεσπίζεις πολιτικές αυξήσεων οφείλεις να τις κάνεις παντού, άρα και στο όριο των 90.000 χιλιάδων ευρώ. Γιατί άφησαν το παλιό όριο των 90.000 χιλιάδων ευρώ αμετάβλητο στην σελίδα του ''ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος'' 

Σε χιλιάδες περιπτώσεις πολιτών δεν έχει μεταβληθεί καθόλου η ακίνητη περιουσία τους απλώς ''αυξήθηκε η αντικειμενική αξία της περιοχής'' και δεδομένης της αυξήσεως την οποία έκαναν οι κυβερνώντες κόβουν χιλιάδες δικαιούχους από τα Κοινωνικά Οικιακά Τιμολόγια ΚΟΤ Α και Β,  τα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ , το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ) , το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων , το Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής για τους Ανασφάλιστους Υπερήλικες και το Επίδομα Στέγασης.

 

Όταν ο σημερινός πρωθυπουργός σε δημόσια δήλωσή του το 2011 αναφέρει ότι δεν έχει ζήσει ποτέ με 800 ευρώ το μήνα , και εύχεται να μην ζήσει ποτέ με 800 ευρώ, πως θεσπίζει πολιτικές το 2022 ώστε χιλιάδες πολίτες να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και τους περικόπτει τα 200 ευρώ το μήνα ;

Τονίζεται ότι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες - Ελληνίδες  δεν τυγχάνουν των 800 ευρώ το μήνα με τα οποία δεν θα μπορούσε να ζήσει ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφορικά με τους Τσίπρα - Φωτίου ‘’είναι στον κόσμο τους‘’ διότι αντί να ασχολούνται διαρκώς με μια τροπολογία η οποία να αφορά το σύνολο των ευάλωτων νοικοκυριών ασχολούνται μόνο με την  εξαίρεση του επιδόματος παιδιού από το δηλούμενο εισόδημα για την απονομή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Τέλος, στην περιοχή της Γλυφάδας έχουμε περιπτώσεις στις οποίες έπειτα από τις αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών συνέχιζαν να γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για το πρώην ''ΚΕΑ'' ( Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και η μεταβολή έγινε πριν από ένα μήνα.

Επίσης, έπειτα από την αύξηση των αντικειμενικών αξιών εμφανίζουν παλαιά ακίνητα και μονοκατοικίες εκατό ετών υπερτιμολογημένα. Ακίνητα τα οποία δεν θα αγόραζε κανείς σε αυτές τις τιμές, μόνο ως οικόπεδα θα τα αγόραζε κάποιος.

Είναι σαφές ότι κατά την περίοδο διακυβέρνησης ΝΔ ένα ποσοστό νεοελλήνων πλούτισαν υπέρμετρα, και ενδεχομένως έτεροι μπορεί να αναπτύσσονται οικονομικά, όμως , στον αντίποδα ένα άλλο ποσοστό της κοινωνίας με τις αυξήσεις των αντικειμενικών φτωχοποιούνται ακόμα περισσότερο έναντι του παρελθόντος.

ΥΓ: Είμαστε ''εξαφανισμένοι'' διαδικτυακά διότι γίνονται συντονισμένες παραβιάσεις του ''ασφαλισμένου'' κατά τα άλλα λογαριασμού μας ! Ακόμα δεν γνωρίζουμε ποιοι μας στοχοποίησαν και που αποσκοπούν, όμως η ζημιά έχει γίνει, διότι μας έκλεισαν έπειτα από μια δεκαετία το κανάλι στο youtube , μας διέγραψαν τους συνδρομητές του, μας μπλοκάρουν τους λογαριασμούς και την είσοδο στις σελίδες μας και ζητούν από την αρχή νέους κωδικούς κ.α.  

- Σκεπτόμαστε να υποβάλουμε μια μηνυτήρια αναφορά κατά της Google διότι σύμφωνα με όσα έχουν ισχύσει και ισχύουν δεν ισχύει η ασφάλεια των λογαριασμών μας. Δεν μπορεί η διαδικτυακή πολυεθνική - κολλοσός η οποία είναι δικτυωμένη σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη να μην διαθέτει την τεχνογνωσία και την υποδομή ώστε να γνωρίζει όταν γίνετε μια παραβίαση λογαριασμού της από που έγινε , από ποιούς έγινε και γιατί έγινε. Αν δεν μπορεί να παρέχει ασφάλεια λογαριασμών να το κλείσει το μαγαζί.



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κόβουν το ΚΕΑ σε ευάλωτα νοικοκυριά και μακροχρόνια ανέργους Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">