ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παρακολουθήσεις: Για «νέα Novartis» μιλά η κυβέρνηση — Για «επισημοποίηση της ομερτά» ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Με βαρείς χαρακτηρισμούς συνεχίζεται η σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ακρίβεια και τις παρακολουθήσεις. Ο πρωθυπουργός από την Άμφισσα στέλνει το μήνυμα ότι στην τοξικότητα των τελευταίων εβδομάδων, η κυβέρνηση απαντά με έργα για το καλό των πολιτών.

«Απαντάμε με έργα και μετρήσιμα αποτελέσματα για την κοινωνία», δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Άμφισσα, στέλνοντας εκ νέου μήνυμα κατά της τοξικότητας και σηκώνοντας εμμέσως το γάντι στα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των παρακολουθήσεων.

«Στην τοξικότητα των τελευταίων ημερών, εβδομάδων, η κυβέρνησή μας θέλει πάντα να απαντά με έργα και πρωτοβουλίες που τελικά αφορούν όλους τους πολίτες (…) Σήμερα που η χώρα αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, αλλά και μεγάλες ευκαιρίες, δεν μας αξίζει ένας νέος διχασμός» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε εμφατικά ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις απέναντι στην ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση: «αυτά θα κρίνουν και την εκλογική αναμέτρηση, η οποία θα γίνει το 2023. Εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας μας να αγωνιζόμαστε, αφενός να είμαστε συνεπείς με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, αφετέρου να αντιμετωπίζουμε προβλήματα και κρίσεις που μας έρχονται απ’ έξω».

Η οικονομία παραμένει ψηλά στην ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης, με αφορμή και την τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος από τη Βουλή εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα για την κριτική του στο «καλάθι του νοικοκυριού».

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε: «γι’ αυτό δεν έχει καταλάβει τίποτα ο Τσίπρας που δεν έχει δουλέψει μια μέρα στη ζωή του και δεν ξέρει πώς βγαίνουν τα λεφτά (…) Ο Τσίπρας “ανεπάγγελτος”, “τεμπέλης”, πού να ξέρει πώς βγαίνουν τα λεφτά, λογικό είναι.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει δυο επιλογές. Ή θα αποδοκιμάσει ευθέως τα στελέχη του. Ή θα επιβεβαιώσει ότι όλα αυτά είναι πλέον η γραμμή της ΝΔ και ο ίδιος θα πάει στις εκλογές ως ο Τραμπ των Βαλκανίων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

«Το να μας εγκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ για θέματα σχετικά με τα ζητήματα αυτά, είναι τουλάχιστον ειρωνικό. Να θυμίσω ότι ένα από τα πολλά παραδείγματα, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στις τάξεις της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, άνθρωπο που αποκάλεσε τους συναδέλφους του “δολοφόνους” (…) Για να μην αναφερθώ στον κ. Πολάκη, για να μην αναφερθώ στη λογική πολιτικής με τα αισχρά hashtag: Παιδεραστές…» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Στο επίκεντρο της πολιτικής κόντρας και οι παρακολουθήσεις. Για επισημοποίηση της ομερτά κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.. Για επιχείρηση να στηθεί μία νέα Νοβάρτις, κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση η κυβέρνηση.

Για «παρακρατικές οργανωμένες συλλογικότητες και μάλιστα μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, με επικεφαλής τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

«Είναι ένα έργο, που το έχουμε ξαναδεί (…) Η ιδέα και η σκηνοθεσία κάποιων, που διέπραξαν τα εγκλήματα και τώρα θέλουν να φορέσουν “κουκούλες”» είπε σχετικά ο Γιάννης Οικονόμου.

Βολές και από τα υπόλοιπα κόμματα, με αφορμή το σχέδιο νόμου για τα κακόβουλα λογισμικά και την ΕΥΠ.

«Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να στρίψει δια του αρραβώνος (…) και να πάρει η μπάλα όλο το θέμα που είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης.

«Ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί του, η Νέα Δημοκρατία θέλουν να κουκουλώσουν κάτι (…) Θα τους “ξεκουκουλώσουμε” όλους, υποστήριξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη

Σχετικό Άρθρο: K. Mητσοτάκης στο συνέδριο της Unesco: Δεν τηρούνται από όλα τα κράτη μέλη οι αρχές της σύμβασης – Είναι απαράδεκτο (video)

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/Kn3HbQp
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παρακολουθήσεις: Για «νέα Novartis» μιλά η κυβέρνηση — Για «επισημοποίηση της ομερτά» ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">