ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Θάνατος 16χρονου: Δύο συλλήψεις από τις 26 προσαγωγές στη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας


Σε 2 συλλήψεις, από τις 26 προσαγωγές που έγιναν, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ απόψε κατά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά από πυροβολισμό αστυνομικού.

Θλίψη και οργή για τον θάνατο του 16χρονου – Πορείες με μικροεπεισόδια, 26 προσαγωγές στην Αθήνα

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει: “Με πρωτοβουλία διαφόρων οργανώσεων και συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε σταδιακή συγκέντρωση 2.500 περίπου ατόμων στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι συγκεντρωμένοι αφού κατέλαβαν το οδόστρωμα της Πανεπιστημίου έμπροσθεν των Προπυλαίων, πορεύθηκαν μέσω των οδών Πανεπιστημίου, Αιόλου, Σταδίου, Πλατεία Συντάγματος, Όθωνος, Λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας και Πανεπιστημίου. Ο κύριος όγκος της πορείας, με σταδιακές αποχωρήσεις, κατέληξε στην Πλατεία Ομονοίας στις 20:35. Στο διάστημα της συγκέντρωσης και της πορείας πραγματοποιήθηκαν σταδιακές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο που κινήθηκε η πορεία. Κατά τη διάρκεια του δρομολογίου και περί ώρα 19:50, αποσπασθείσες ομάδες ατόμων εκδήλωσαν επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών στην συμβολή της Πανεπιστημίου με την οδό Σανταρόζα και της Σταδίου με την οδό Αμερικής, καθώς και στην Πλατεία Ομόνοιας, με ρίψη πετρών και άλλων αντικειμένων, με τις διατεθειμένες αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση των αναγκαίων μέσων. Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 26 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι δύο και την υπόθεση χειρίζεται προανακριτικά η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικό Άρθρο: Μικροένταση στο Νομισματοκοπείο: Ομάδες Ρομά προσπάθησαν να κλείσουν τη Λ. Μεσογείων

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/hV4CEXZ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Θάνατος 16χρονου: Δύο συλλήψεις από τις 26 προσαγωγές στη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">